Recomandări TV. Rambo/First Blood, aventură, film de epocă

de Gloria Sauciuc în 30 Sep 2019
Iată cele mai interesante titluri programate săptămâna aceasta pe micul ecran

Rambo: Last Blood rulează pe marile noastre ecrane, iar micul ecran ne face supriza difuzării primmului film din serie, First Blood, ce deschidea o franciză în care Stallone portretiza eroul american de război și pe acel „angry white man”, bărbatul alb furios american, de condiție modestă, care considera că societatea actuală i-a luat anumite drepturi, care dorește să i se restituie aceste drepturi și să recâștige dominația în viața și în țara lui. Primul film a fost considerat unul dintre producțiile definitorii ale postmodernismului în cinema.

Săptămâna mai aduce pe micul ecran filmul de epocă elogiat The Favourite, acțiune, SF, animație, un Mel Gibson în rolul unui director falimentar cu personalitate bipolară și pe mercenarul cu gură mare Deadpool. Cinemagia vă pune la dispoziție, alături de programul complet al posturilor TV de la noi, rubrici de sine stătătoare cu Filme la TV și Seriale TV. Consultați programul pentru oferta completă, dacă printre recomandările de mai jos nu vă face niciun film cu ochiul.

Animație. The Adventures of Tintin (2011)
Luni, 30 septembrie, ora 20:15, TV1000

 Din clipa în care Tintin devine posesorul unei machete de vapor care ascunde un secret bine păstrat de secole, Ivan Ivanovitch Sakharine - un individ ticălos și diabolic - pornește pe urmele lui. Sakharine (în rol de voce este Daniel Craig) este convins că Tintin a furat neprețuita comoară a unui pirat pe nume Red Rackham. Cu ajutorul lui Snowy, al istețului dar impulsivului Căpitan Haddock (interpretat de Andy Serkis) și al detectivilor Thompson și Thomson (Simon Pegg și Nick Frost), Tintin va străbate jumătate de mapamond, într-o cursă nebunească, în căutarea Licornului, epava unui vapor care ascunde o comoară… dar și un vechi blestem.

SF. The Adjustment Bureau (2011)
Marţi, 1 octombrie, ora 20:30, PRO CINEMA

Filmul îl prezintă pe David Norris (Matt Damon), un politician carismatic, căreia soarta i-a rezervat un loc în Senatul Statelor Unite ale Americii, cu șanse mari să devină președinte. Atunci când David se îndrăgostește de frumoasa Elise Sellas (Emilly Blunt) și se abate de la drumul său, vor interveni agenții de la The Adjustment Bureau pentru a-l împiedică pe tânărul politician să continue relația cu Elise. În cele din urmă, confruntat cu piedici extrem de greu de trecut, David va fi nevoit să aleagă între a renunța la carieră sau a rămâne împreună cu frumoasa Elise.

Film de epocă. The Favourite (2018)
Miercuri, 2 octombrie, ora 20:00, HBO

The Favourite, în regia lui Yorgos Lanthimos, este o comedie neagră despre camarila Reginei Anne, o figură monarhică a secolului XVIII, care conţine elemente de teatru absurd iar efectul este amuzant, captivant şi emoţionant într-un mod isteţ, scriu cei de la publicaȚia Variety. Scenariul în sine are o poveste interesantă în spate: este opera autoarei Deborah Davis, care şi-a dorit să aducă pe marele ecran această poveste rară cu „femei puternice”, scenariul fiind coordonat de Lanthimos şi de dramaturgul australian Tony McNamara.

Serial nou/premieră. Doctorul cel bun
Joi, 3 octombrie, ora 22, AXN

Telespectatorii vor putea urmări la AXN povestea doctorului Shaun Murphy, un tânăr cu o minte extraordinară care vede lumea altfel. Shaun are autism și a visat de mic să devină medic. Astfel, abandonează viața liniștită dintr-un orășel pentru a se alătura echipei de chirurgi de la prestigiosul spital St. Bonaventure. Singur pe lume și având dificultăți în a lega relații personale cu cei din jur, tânărul îl are de partea lui doar pe doctorul Aaron Glassman (Richard Schiff), cel care îl aduce să lucreze la St. Bonaventure și care se va opune de fiecare dată scepticismului și prejudecăților celorlalți membri ai consiliului de administrație al spitalului.

Acțiune. Rambo/First Blood (1982)
Joi, 3 octombrie, ora 23:00, National TV

 Din octombrie 1982, când personajul John Rambo și-a făcut debutul în filmul First Blood, numele „Rambo” a devenit simbolul soldatului puternic, totuși vulnerabil, un războinic dur care se ridică împotriva opresiunii și a nedreptății. În primul film, o adaptare dupa romanul cu același nume al lui David Morrell, First Blood, John Rambo a fost veteranul din Războiul din Vietnam, un soldat extrem de talentat, decorat, care se trezeste ca fiind un paria în propria-i țară, după un război care a stârnit animozitate. Un extraordinar film de acțiune, a cărei acțiune se concentrează asupra dramei prin care trece un veteran de război, mutilat pentru totdeauna de ororile unui război inutil. Destinul dramatic al unui om care a crezut și a luptat pentru o cauză pe care a considerat-o dreaptă, un erou aclamat de semenii săi, un om care, odată întors acasă, este marginalizat și tratat cu indiferență...

Western. Django Unchained (2012)
Vineri, 4 octombrie, ora 02:05, Filmcafe

 Iubirea este cea care îl impulsionează pe Django și care-i dă forța să o caute pe Broomhilda pentru a o elibera din sclavie. Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al cărui trecut plin de violență îl aduce în serviciul lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz), un vânător de recompense. Întâlnirea cu infamul Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) va fi mai dificilă decât preconizaseră cei doi.

Supereroi. Deadpool (2016)
Sâmbătă, 5 octombrie, ora 20:00, PRO TV

Filmul Deadpool îl aduce pe micile ecrane pe cel mai ireverenţios supererou apărut vreodată în benzile desenate. Supranumit „mercenarul cu gură mare”, Deadpool obține, în urma unui experiment militar care dorea să redea abilitatea de regenerare rapidă a lui Wolverine, puteri incredibile (invulnerabilitatea la puteri telepatice și telekinezice, rezistența la droguri și toxine, dar și prelungirea vieții grație puterilor de refacere ale organismului său). Acestea vin, însă, și cu unele inconveniente: instabilitatea psihică și un fizic desfigurat.

Dramă. The Beaver (2011)
Duminică, 6 octombrie, ora 20:10, Paramount Channel

 Al treilea lungmetraj regizat de Jodie Foster, The Beaver, a fost prezentat în afara competiţiei la Festivalul de Film de la Cannes. Mel Gibson are un rol greu, cel al unui bărbat cu personalitate bipolară, și reuşeşte să atragă atenţia asupra sa prin interpretare. Gibson joacă rolul directorului unei fabrici de jucării falimentare. Este depresiv. Nu mai poate comunica deloc cu familia lui, soţia îl părăseşte. La un moment dat încearcă să se sinucidă, dar o jucărie sub forma unui castor pare că i se adresează, şi din acel momet e de nedespărţit de Castor, putându-se exprima doar prin intermediul lui (cu un accent diferit, australian). Gibson portretizează fără cusur drama personajului său, se arată chiar foarte îndemânatic în mânuirea păpuşii, iar spectatorul poate fi surprins de idee - alter-ego-ul curajos al personajului transferat într-o păpuşă.

Exploreaza subiecte similare:

The Adventures of Tintin, The Adjustment Bureau, Matt Damon, Emily Blunt, The Favourite , Daniel Craig, Andy Serkis, Yorgos Lanthimos, The Good Doctor, First Blood, Django Unchained, The Beaver, Deadpool, Mel Gibson

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells