Recomandări TV. Filme de război, istorice și drame individuale

de Gloria Sauciuc în 18 Mar 2019
Iată o selecție a celor mai bune titluri difuzate pe micul ecran săptămâna aceasta

Pe micul ecran sunt programate, săptămâna aceasta, varianta coreeană a clasicului Saving Private Ryan, plus unul dintre cele mai romantice filme lansate anul trecut pe marile ecrane, alături de o dramă din 2018, filmată în America, dar cu o protagonistă româncă, pe lângă filme de aventuri, istorice și dramatice. Iată, mai jos, o selecție a celor mai bune titluri. Nu ezitați să consultați programul TV, pentru oferta completă a canalelor TV de la noi.

Animație. Aventurile lui Tintin (2011)
Luni, 18 martie, ora 22:00, TV1000

Din clipa în care Tintin devine posesorul unei machete de vapor care ascunde un secret bine păstrat de secole, Ivan Ivanovitch Sakharine - un individ ticălos și diabolic - pornește pe urmele lui. Sakharine (în rol de voce este Daniel Craig) este convins că Tintin a furat neprețuita comoară a unui pirat pe nume Red Rackham. Cu ajutorul lui Snowy, al istețului dar impulsivului Căpitan Haddock (interpretat de Andy Serkis) și al detectivilor Thompson și Thomson (Simon Pegg și Nick Frost), Tintin va străbate jumătate de mapamond, într-o cursă nebunească, în căutarea Licornului, epava unui vapor care ascunde o comoară… dar și un vechi blestem.

Război. Tae Guk Gi - Frăția războiului (2004)
Marţi, 19 Mar 02:55, FilmCafe

În tradiția puternică a filmului Saving Private Ryan și Band of Brothers vine și acest film, un succes de box-office din Coreea. De la regizorul lui Shiri vine această poveste a doi frați. Jin-tae, pantofar de meserie, a muncit neîncetat din nevoia de bani pentru ca mai tânărul Jin-seok să meargă la facultate. Toate speranțele și visele lor sunt spulberate când amândoi sunt obligați să se înroleze în armată împotriva voinței lor. Departe de familie și prieteni, Jin-tae jură să-l protejeze cu orice preț pe Jin-seok în pofida pericolelor. În vâltoarea luptei intervine soarta, forțându-le limitele credinței, dragostei și încrederii în această dramă de război plină de suspans și acțiune.

Dramă. Lemonade (2018)
Miercuri, 20 martie, ora 21:30, Cinemax 2

Lemonade, debutul Ioanei Uricaru în regia de lungmetraj, turnat integral în America de Nord, este un thriller despre visul american văzut prin ochii unei românce. Filmul este inspirat de un articol de presă şi spune povestea câtorva zile tensionate din viaţa Marei, o asistentă medicală plecată din România, care se vede nevoită să se confrunte cu nepotrivirea dintre visul american şi realitatea de pe teren. Rolul Marei, protagonista din film, este jucat de Mălina Manovici.

Romantic. Call Me by Your Name (2017)
Joi, 21 martie, ora 21:00, CineMAX

Este unul dintre cele mai romantice filme ale anului trecut şi una dintre cele mai plăcute experienţe cinematografice. „Filmul italianului Luca Guadagnino aduce pe ecran un sentiment care, în această formă şi cu această intensitate, probabil că în ziua de azi nici nu mai e posibil”, scria Cinemagia la data lansării filmului. Este vara anului 1983 şi familia Perlman petrece zilele toride în vila din nordul Italiei. Tatăl, profesor de arheologie, îşi aşteaptă noul stagiar, care îl va ajuta, în următoarele şase săptămâni, cu lucrul pentru următorul studiu academic. Cel mai puţin entuziasmat de venirea americanului Oliver (Armie Hammer) este mezinul familiei, Elio (Timothée Chalamet). „Uzurpatorul”, îl numeşte el pe Oliver, din simplul motiv că trebuie să-i cedeze camera. Dar intrusul arătos şi sigur pe el îi va capta imediat atenţia adolescentului de 17 ani.

ComedieSt. Vincent (2014)
Vineri, 22 martie, ora 22:15, Pro Cinema

Morocănos, mizer şi pasionat de pariuri la cursele de cai, Vincent (Bill Murray) ar fi ultimul om cu care ţi-ai lăsa copilul, dar noua sa vecină Maggie (Melissa McCarthy) închide ochii la defectele de babysitter ale lui Vincent şi îşi lasă băiatul de 12 ani, pe Oliver (Jaeden Lieberher) în grija lui. Dacă pentru bărbatul matur Oliver va fi la început doar calea pentru câţiva dolari pe oră, pe parcurs relaţia dintre ei va evolua, gata să informeze publicul că cele mai strânse prietenii nu ţin cont de părerile celor din jur.

Dramă. Valul/Die Welle (2008)
Sâmbătă, 23 martie, ora 01:15, Filmbox

Încercând să facă o vie demonstraţie de regim dictatorial, un profesor de liceu începe un amplu proiect experimental alături de elevii săi. Previzibil sau nu... ideea ia formă, iar totul scapă de sub control.

Istoric. Regina Margot/La Reine Margot (1994)
Duminică, 24 martie, ora 22:10, TVR 2

Filmul este povestea celui mai sângeros masacru din istoria Franţei. În acest film ne este prezentată o Franţă sfâşiată de un război religios. Pentru a menţine pacea, Caterina de Medicis a pus la cale o nuntă între Margot de Valois, sora Regelui catolic Charles IX, şi Regele Henri de Navarre, nunta care ar fi trebuit să pună capăt războiului dintre catolici şi protestanţi, dar care în realitate va declanşa un masacru cunoscut în istorie drept Masacrul din Noaptea Sfântului Bartolomeu.

Serial arte marțiale. Into the Badlands
Luni, 25 martie, ora 22, AMC

Serialul dramatic revoluționar de arte marțiale Into the Badlands se va încheia cu ultimele opt episoade, difuzate pe postul AMC din 25 martie, de la ora 22:00. În sezonul 3 descoperim că Sunny trăiește departe de lume, făcând tot ce-i stă în putință pentru a-și proteja fiul, Henry, după moartea lui Veil. Când Henry contractează o boală misterioasă, Sunny trebuie să-și unească forțele cu Bajie și să se întoarcă în Badlands, unde Văduva și Baronul Chau sunt prinși într-un război istovitor, care a destabilizat întreaga regiune. Dar, când un lider nomad misterios numit Pilgrim sosește în Badlands având misiunea de a restaura Azra și de a introduce o nouă eră de „pace”, vechii inamici trebuie să-și unească forțele pentru a apăra Badlands.

Exploreaza subiecte similare:

The Adventures of Tintin, Taegukgi hwinalrimyeo, Band of Brothers, Saving Private Ryan, Lemonade, Call Me by Your Name, St. Vincent, Bill Murray, Die Welle, La Reine Margot, Into the Badlands

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells