The Grandmaster

(2013)

Marele Maestru

Poster The Grandmaster Postere The Grandmaster

Sinopsis The Grandmaster

The Grandmaster trl 2

The Grandmaster spune povestea lui Ip Man, marele maestru de arte marțiale, un personaj care a trăit în China între 1893 și 1972 sub numele de Yip Kai-man și a fost antrenorul celebrului Bruce Lee.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: Realistik
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.6
2 nominalizări Oscar
Vezi toate premiile
Tony Leung Chiu Wai Tony Leung Chiu Wai Yip Man Ziyi Zhang Ziyi Zhang Gong Er Chen Chang Chen Chang Razor Yixiantian
Hye-kyo Song Hye-kyo Song Cheung Wing-sing Cung Le Cung Le Tiexieqi Woo-Ping Yuen Woo-Ping Yuen Chan Wah-shun
Benshan Zhao Benshan Zhao Ding Lianshan Elvis Tsui Elvis Tsui Xiong Weiyuan Shun Lau Shun Lau Rui
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Yi dai zong shi
  • First Generation Master

Produs de

Block 2 Pictures

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Annapurna Pictures

Distribuit in Romania de

Independența Film

Box office The Grandmaster

Weekend premieră (09.09.2013)
  • Loc 14
  • Spectatori 1.135
  • Încasări (RON) 18.934,00
Total
  • Spectatori 1.936
  • Încasări (RON) 33.124,00
  • Încasări (USD) 9.929,16

Părerea criticului

Gloria pe 19 August 2013 10:17
Promovat ca povestea lui Ip Man, marele maestru în artele marţiale care şi-a pus amprenta asupra unora dintre cei mai populari campioni şi actori chinezi din toate timpurile, printre ei şi Bruce Lee, the Grandmaster nu ştiu cât îi va satisface pe iubitorii de arte marţiale, în pofida temei.

Wong Kar-wai se concentrează tangenţial pe tehnicile de luptă şi schimbă ritmul obişnuit al scenelor de luptă, filmând într-un slow motion ce fluidizează totul, dând o senzaţie onirică. E aici şi o poveste de iubire, parcă mai pregnantă decât restul evenimentelor, poate şi din cauza sentimentelor de „tanjire” şi nostalgie care o însoţesc. Tony Leung şi Ziyi Zhang sunt protagoniştii acesteia.

Curgerea timpului are un ritm ce sfidează legile cunoscute, fiecare mişcare a maeştrilor pare că se va încheia cu o încremenire pentru a puncta… citeşte

6 1
MrJuVe pe 15 septembrie 2013 23:54
Nu e o singură temă, cum reiese din spusele din primul paragraf. Asta nu e o cronică, ci mai degrabă o înşiruire de idei. La aşa film puteaţi să vă daţi silinţa, că văd că despre "mari" producţii scrieţi romane întregi.
movie_fan77 pe 19 septembrie 2013 17:26
Yipi-Kai-yey, motherfucker!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
delfitexas pe 22 Martie 2013 13:53
Dezamagitor
Sunt mare fan al filmelor cu Kung FU, dar acesta este dezamagitor, credeam ca o sa fie ceva peste IP MAN-1 sau 2, dar din pacate m-am inselat. Acest film arata o latura personala si intamplari din viata privata a marelui maestru( master of Bruce Lee), dar sunt foarte slab conturate, sunt foarte ingramadite in film, nici nu am inteles de ce sa faci un asemenea film cand deja exista 2 filme bune daca nu foarte bune si urmeaza si partea a treia in curand cu acceasi distributie. Este filmat bine, structura personajelor este ok, dar per total este un film dezamagitor, ce putea sa fie ceva splendid avand in vedere subiectul, mare pacat.
Totusi il recomand fanilor genului Kung FU si a celor ce doresc sa afle noi invataturi asiatice, pilde si gandire profunda.
Din pacate actorul principal este doborat de efortul tehnicii Kung FU, nu are aceea naturalete al protagonistului din IP… citeşte

5 4
Liviu- pe 13 aprilie 2013 20:28
Problema ta e urmatoarea: ai vazul filmul asta crezand ca este despre kung fu. Nu este, daca ai fi stiut cine e Wong Kar Wai probabil din start s-ar fi exclus confuzia asta. In schimb Ip Man e despre ce zici tu, deci totul se rezuma la asteptari, cine vrea sa vada filmul ca arta se uita la Grandmasters, cine vrea sa vada filmul ca informatie despre kung fu se poate uita la Ip Man. PS: Partea a doua din Ip Man e absolut execrabila, are un scenariu atat de cliseic, propagandistic si tampit ca n-ar fi deloc vizionabil fara scenele de lupta. Nu mai zic ca dpdv artistic e 0.
delfitexas pe 5 decembrie 2013 17:43
E greu...
CINEFILUL DE SERVICIU pe 08 Septembrie 2013 06:31
Yi Dai Zong Shi (The Grandmaster) (2013)
  În primul rând trebuie spus că promovarea acestui film ca povestea lui Yip Man, marele maestru de arte marţiale care a fost antrenorul lui Bruce Lee, este total greşită. Poate fi scos fără probleme de la genul biografic şi să primească un nume de genul In the mood for martial arts sau mai corect … Continue reading → citeşte
3 1
Gheorghe pe 09 Octombrie 2013 13:13
Slab
Foarte slab .. chiar dezamagitor .. nu pot sa cred ce biografie a facut la acest film, foarte departe de seria ip man...
2 3
remus_escape pe 24 noiembrie 2013 12:49
Dar e alta povestea ........ marele maestru ip man ?
ZbrancaCosmin pe 29 Septembrie 2013 17:54
Dezamagitor!!!!!!!!!
Probabli suna mai bine "The Grandfamily" sau ceva de genul asta cat despre film neasteptator de slab nu se va compara nici o data cu filmul Ip Man.
1 3
cosmin_kedii pe 19 Aprilie 2013 19:07
o adaptare a vieții lui Ip Man, maestru chinez de Kung Fu care a fost născut în 1893 și a murit în 1972 și un mentor al lui Bruce Lee
1 5
El_KaPpa pe 27 Mai 2020 22:30
6,7/10
Putea la fel de bine sa se numeasca "In the mood for... martial arts" si sa fie despre dependenta lui Kar-Wai Wong de cinematografie. Cu toate ca e frumos vizual si ofera unele cadre halucinante pe care nu le uiti usor, tot acest spectacol pentru ochi nu se leaga si de o poveste coerenta care sa-l sustina. In spatele imaginii intalnim doar bucati dintr-o poveste ciopartita, motiv pentru care cele 130 de minute par spre final ca nu se mai termina.
0 0
Kuhaylan pe 29 Noiembrie 2016 16:00
WD 1
.......................................................
0 0
lili22 pe 20 Aprilie 2014 07:01
din respect fata de un mare regizor
I-am dat o nota acceptabila, actorii, imaginea, montajul
0 0
Get0dac pe 13 Aprilie 2014 12:30
Am urmarit acest film avand o subtitrare de rahat, ce m-a impiedicat sa il inteleg cu adevarat....si totusi, filmul mi s-a parut impecabil. Coloana sonora este exceptionala. Imaginea...superba. Scenele de lupta in ploaie mi-au adus aminte de Matrix.
Mi-a placut mult paralela intre Kung-Fu si balet....paralela subliniata si de muzica exceptionala.
Vizionare placuta.

0 0
Postmodern pe 07 Septembrie 2013 12:06
The Grandmaster - un balet crud | Postmodern
[...] The Grandmaster nu este o capodoperă, nu este nici măcar un film excelent. Dar prin estetismul său, prin știința regizorului de a filma și de a face vizibil inefabilul, pelicula lui Kar Wai Wong merită, cred, măcar un rând în paginile de istorie cinematografică. Desigur, după In the mood for love. [...] citeşte
0 1
alex_il_fenomeno pe 08 Septembrie 2013 00:29
A fost un film deosebit, fiind mai mult decat o simpla poveste sau una de actiune, mizand atat de mult pe emotii, pe problemele protagonistului, atat din cauza sortii de cele mai multe ori potrivnice cat si a contextului istoric destul de dificil... Mi-a placut, m-a impresionat povestea lui IP Man, acest personaj legendar ce a realizat atatea pentru genul kung-fu si nu numai... Daca urmaresti filmul sigur te lasa fara replica.
0 2
busuify21 pe 31 Ianuarie 2013 22:43
adrian
Va fi un film foate bun astept cu nerabdare sa-l vad
0 3
Dar_kvampire pe 20 Decembrie 2012 08:27
Din trailere pare bestial sper sa fie asa de misto cum arata abia astept sa al vad
0 3

Spune-ţi părerea despre The Grandmaster

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Grandmaster
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells