Vara Stranger Things 4 în România: vânătoarea de portaluri către dimensiunea Upside Down a început!

de Cinemagia în 30 Iun 2022
Participanții pot câștiga premii la Primul Festival din Upside Down, Electric Castle

Ca să marcheze lansarea celui de-al doilea volum din sezonul 4 al serialului Stranger Things, Netflix s-a alăturat Electric Castle, ce a devenit „Primul Festival din Upside Down”, și a spus start unei vânători de portaluri către dimensiunea Upside Down din universul serialului. Cei care vor accepta provocarea de a intra în vânătoarea de rifturi (acele portaluri către dimensiunea Upside Down din serial), vor fi premiați cu bilete duble la festival, printre alte premii, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

În luna iulie, toate drumurile duc către Primul Festival din Upside Down

Astfel, „Rift Hunt” sau „Vânătoarea de rifturi” este o experiență Stranger Things în care poți explora rifturi în căutarea drumului spre Primul Festival din Upside Down, Electric Castle. Participanții pot câștiga bilete duble VIP + camping la festival și sute de alte premii Stranger Things, cum ar fi tricouri Stranger Things, sacoșe Stranger Things sau seturi de cană și șosete Stranger Things.

Pentru a participa, intră pe rifthunt.ro și verifică harta pentru rifturi în apropiere. Dacă ai găsit unul, mergi la locație și caută riftul cu ajutorul camerei smartphone-ului tău. Deschide-l cu un click pe ecran și vezi dacă ai câștigat. Dacă nu, poți explora și alte rifturi. Acestea sunt deschise în 41 de orașe din România, iar jocul va fi disponibil între 30 iunie și 3 iulie, în intervalul orar 8-22. Câștigătorii vor fi anunțați începând cu data de 10 iulie.

 

Electric Castle în Upside Down, într-un design de Raluca Băraru

Pentru a ilustra Primul Festival din Upside Down, Netflix a colaborat cu ilustratoarea Raluca Băraru. Aceasta a adus în același loc universul fictiv specific Stranger Things și atmosfera electrizantă specifică festivalului. Ilustrația realizată de artistă pornește de la cele două creaturi emblematice din universul serialului - demogorgonul și demodogul, dar și de la portalurile care conduc către Upside Down, și aduce totul în lumea festivalului, la Bonțida.

„Sunt mega entuziasmată să fac parte din hype-ul Stranger Things și să îmi aduc aportul la această lume vizuală complexă”, a spus ilustratoarea Raluca Băraru despre colaborarea cu Netflix pe acest titlu. 

Raluca Băraru lucrează în advertising din 2005, fiind în prezent freelancer pe zona de ilustrație și art direction. Ea a colaborat cu agenții de publicitate din toată lumea, de la țări din EU, la Dubai, Hong Kong și New York.

Înainte de Electric Castle, seria de evenimente dedicate serialului-eveniment Stranger Things a debutat într-un loc dedicat filmului: TIFF. Bucuria de a fi alături de oameni care împărtășesc aceleași nostalgii, preocupări, preferințe pe care o resimt participanții la festivaluri e similară celei trăite de grupul de prieteni din Stranger Things atunci când sunt împreună.

Universul serialului Stranger Things a ajuns mai aproape de participanții la TIFF

Invitații Festivalului Internațional de Film Transilvania au avut acces gratuit la 14 biciclete pe care le-au folosit ca o variantă de transport alternativ în Cluj, pentru a ajunge mai repede la proiecțiile și evenimentele TIFF.  

14 biciclete au fost plasate în Piața Unirii din Cluj, în cadrul unei instalații care a recreat o parte din atmosfera Stranger Things. Astfel, fanii serialului au avut posibilitatea de a se fotografia și de a fi parte din una dintre scenele serialului. Instalația a transpus una dintre cele mai iconice scene din Stranger Things și a ilustrat cele patru personaje care urmează să intre în orașul Hawkings pe biciclete.

Ideea a pornit de la nevoia de a avea o variantă de transport sustenabil pe parcursul festivalului, dar și de a oferi publicului TIFF o experiență „Upside Down”, prin care fanii să ia contact cu universul Stranger Things.


Literele TIFF au ajuns în Upside Down

Pe 23 iunie, cele patru litere mari TIFF amplasate în Piața Unirii, care au devenit un simbol al festivalului, au trecut printr-o transformare spectaculoasă și neașteptată. Am putea spune că acestea au ajuns în mâinile lui Vecna, noul antagonist-monstru pe care îl cunoaștem în sezonul 4, care a adus și aici atmosfera înfricoșătoare din Upside Down. 

Peste noapte, literele TIFF au fost răsturnate și transpuse în universul Stranger Things prin intermediul unor proiecții video și jocuri de lumini. Astfel, acestea au părut înconjurate de tentacule ca și cum ar fi fost atrase într-un portal asemenea celora pe care le întâlnim de-a lungul primului volum din Stranger Things 4

Totul a devenit o instalație iconică, marcată cu mesajul luminos „All roads lead to the Upside Down”/„Toate drumurile duc către Upside Down”, unde fanii s-au putut fotografia și au putut fi parte din experiența autentică a serialului.

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells