Ultimul film al lui Steven Soderbergh, refuzat din cauza subiectului controversat

de Cristina Grigore în 6 Ian 2013
Ultimul film al lui Steven Soderbergh, refuzat din cauza subiectului controversat

Regizorul Steven Soderbergh a ținut să aducă în fața publicului o figură marcantă a muzicii, americanul Valentino Liberace, însă legătura homosexuală a acestuia cu tânărul Scott Thorson, și ea redată în film, a făcut ca multe case de producție să refuze cererea de finanțare.

După cum relatează site-ul The Wrap, deși avea în rolurile titulare două nume cu greutate în Cetatea Filmului – Michael Douglas în rolul lui Liberace și Matt Damon în cel al lui Thorson – nicio mare casă de producție nu a fost interesată de film și nu a dorit să contribuie cu mica sumă cerută de Soderbergh pentru producție, respectiv 5 milioane de dolari.

”Nimeni nu dorea să facă filmul. Am fost la toți cei din oraș. Aveam nevoie de 5 milioane de dolari. Niciunul nu s-a arătat interesat de peliculă”, a spus regizorul. ”Au spus că este prea marcat de homosexualitate. Toți au spus asta. Și e o chestie care se întâmplă după Brokeback Mountain, apropo. Am fost uimit. Nu am putut înțelege treaba asta”, a mai adăugat el.

Soderbergh a mai menționat și că nu își dă seama cum un fim precum The Girlfriend Experience, ce a avut în rol principal o starletă porno, a putut beneficia de o lansare în cinematografe, iar Behind the Candelabra a trebuit să se mulțumească cu o lansare TV, pe postul HBO.

Cu toate acestea, cineastul este bucuros că filmul, despre care pretinde că ar fi și ultimul din cariera sa, a ajuns până la urmă să fie difuzat pe micul ecran. ”HBO este grozav și face foarte bine ceea ce face; cred că până la urmă așa o să-l vadă mai multă lume”, a explicat el.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 14 februarie 2013 12:48
Cand avea un moment de veridicitate si Soderbergh... Poate se va realiza filmul, cine stie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells