Tot ce trebuie să știm despre Rebel Moon înainte de vizionare

de Cinemagia în 22 Dec 2023
Rebel Moon – Partea 1: Copilul focului este pe platforma Netflix din 22 decembrie

După ce aterizează forțat pe o lună aflată la marginea universului, Kora (Sofia Boutella), o străină cu un trecut misterios, începe o nouă viață în mijlocul unei comunități pașnice de fermieri. Curând, însă, ea va deveni singura lor speranță de supraviețuire. Este premisa primei părți a dipticului Rebel Moon, un eveniment în peisajul producțiilor SF, pentru că poartă semnătura lui Zack Snyder, cineastul din spatele filmelor 300 - Eroii de la Termopile, Man of Steel: Eroul și Armata celor morți, pentru că este rodul unor eforturi creative întinse pe mai multe decenii și pentru că este „un Șapte samurai în spațiu”, cum îl clasifică regizorul. Fiind inspirat de clasicul Șapte samurai, al lui Akira Kurosawa, film ce l-a influențat și pe George Lucas pentru a crea colosala franciză Star Wars, universul imaginat de Zack Snyder este cu adevărat complex, miza este cu greutate, iar Sofia Boutella are prestanță și autoritate în rol, din ce am văzut urmărind trailerele lansate până acum.

Atunci când tiranicul regent Balisarius (Fra Fee) și crudul său emisar, amiralul Noble (Ed Skrein), descoperă că fermierii din Veldt (o Lună aflată în cele mai îndepărtate colțuri ale universului) și-au vândut - fără să vrea - recoltele fraților Bloodaxes (Cleopatra Coleman și Ray Fisher) - liderii unui grup feroce de insurgenți vânați de Planeta-mamă - Kora (Sofia Boutella), o străină cu un trecut misterios, fost soldat, va fi singura lor speranță de supraviețuire.

Cine sunt Cei șapte „samurai” spațiali din Rebel Moon - partea 1

Cu misiunea de a găsi luptători care să-și riște viața pentru a-i apăra pe locuitorii din Veldt, Kora și Gunnar (Michiel Huisman), un fermier cu inimă bună, dar naiv cât privește realitățile războiului, călătoresc în diferite lumi în căutarea Bloodaxes și adună pe parcurs o mică trupă de războinici care au o nevoie comună de răscumpărare: Kai (Charlie Hunnam), pilot și pistolar de închiriat, apoi generalul Titus (Djimon Hounsou), un comandant legendar, după care Nemesis (Doona Bae), o maestră în mânuirea sabiei, dar și Tarak (Staz Nair), un captiv cu un trecut regal, plus și Milius (E. Duffy), un luptător al rezistenței.

În tot acest timp, în Veldt, Jimmy (cu vocea lui Anthony Hopkins), un vechi protector mecanizat care se ascunde, se trezește cu un nou scop. Dar revoluționarii nou formați trebuie să învețe să aibă încredere unii în alții și să lupte ca unul singur înainte ca armatele Planetei-mamă să vină să-i distrugă pe toți.

Dansul a ajutat-o pe Sofia Boutella la coregrafia scenelor de luptă

Fostă dansatoare în trupa Madonnei, Sofia Boutella pune pe seama dansului (și a disciplinei pe care dansul ți-o insuflă) modul în care a abordat scenele de luptă și capacitatea să le ducă la bun sfârșit, filmul fiind foarte solicitant fizic. „Kora se mișcă într-un anumit fel”, actrița precizând că personajul emană foarte multă putere , nefiind totodată vorba de superputeri.

Rebel Moon în cifre:

17 săptămâni de preproducție
153 zile de filmări principale
216 pagini de scenariu
Nouă studiouri de sunet, 64 de spații auxiliare și 49 de birouri la Sunset Gower Studios
Un sat nou construit cu o suprafață de 0,2 hectare și peste 20 de structuri complet funcționale
3,6 hectare de grâu plantat, cultivat și recoltat
Un râu artificial în inima munților Santa Clarita
Trei limbi noi create de un lingvist

Rebel Moon Part 2: The Scargiver/Partea 2: Cea care lasă cicatrici este programată să ajungă pe Netflix pe 24 aprilie 2024

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
sebybog pe 23 decembrie 2023 21:50
Un film slab, iar prestația eroinei principale este plată ca o scândură. Da, dansul a ajutat-o în scenele de luptă, dar e incapabilă să transmită vreo emoție sau vreun sentiment. În rest, o însăilare de clișee...Nimic original.
saintmitz pe 24 decembrie 2023 19:33
ar fi de apreciat ca articolul sa nu fie vreun copy paste tradus de pe vreun site american, in ideea ca nu as vrea sa googalesc cat sunt 20 de acri...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells