The French Dispatch, al lui Wes Anderson, cel mai ovaționat film de până acum la Cannes

de Marina Florea în 13 Iul 2021
The French Dispatch concurează pentru Palme d'Or

Luni seara a avut loc la Cannes premiera mondială a filmului The French Dispatch, al lui Wes Anderson, iar covorul roșu a fost înțesat de vedete, „ca în perioada pre-pandemie”, comentează publicația Variety. Filmul a fost ovaționat timp de aproape nouă minute, cel mai mult de când a început această a 74-a ediție a Cannes Film Festival, scrie The Hollywood Reporter. Actorii Bill Murray, Owen Wilson, Tilda Swinton, Adrien Brody, Stephen Park, Benicio Del Toro și Timothée Chalamet, plus compozitorul Alexandre Desplat au făcut senzație pe covorul roșu, ajungând la palat într-un autobuz auriu de petrecere, iar nu în celebrele limuzine negre ce aduc invitații.

The Hollywood Reporter scrie că Wes Anderson semnează această elegantă scrisoare de dragoste adresată redactorilor revistelor precum The New Yorker și, de asemenea, autorilor, umoriștilor și ilustratorilor acestora, în noul film The French Dispatch. Cu imagini excelente și cu un joc excentric al unui ansamblu de actori aflat pe aceeași lungime de undă cu scenaristul regizor, filmula fost lăudat de publicație. „Decizia de a ține filmul în stand by timp de un an de la premiera inițială după anularea Festivalului de la Cannes Ediția 2020 are sens în condițiile atenției filmului față de tot ceea ce este francez, nu în ultimul rând cinematograful francez”, mai notează THR.

Anderson recunoaște numeroase influențe, printre ele hipsterismul noului val al lui Godard, rebeliunea lui Truffaut, satira socială a lui Renoir sau comicul de situație al lui Tati. Deși musical-urile lui Jacques Demy nu sunt menționate, ele rămân totuși o referință.

Bill Murray joacă rolul unui redactor al unei reviste americane fictive dintr-un orășel franțuzesc, a cărui echipă editorială pregătește ultimul număr.

Fiecare capitol este despre unul dintre jurnaliști. Lucinda Krementz (Frances McDormand) scrie despre aventurile studentului activist civic Zeffirelli (un Timothee Chalamet demn de un meme) și apoi se culcă cu el înainte să îl convingă să își urmărească visul. Al doilea capitol este despre reporterița din domeniul artistic Berensen (Tilda Swinton) care surprinde strania poveste de dragoste dintre un pictor deținut, Moses Rosenthaler (Benicio del Toro), și gardiana Simone (Lea Seydoux), dar și avansurile unui viclean dealer de artă (Adrien Brody). Apoi, mai este Roebuck Wright (Jeffrey Wright) care recită o stranie poveste a unei răpiri unui moderator de talk show, atingând subiecte ciudate.

Exploreaza subiecte similare:

The French Dispatch, Wes Anderson, Bill Murray, Owen Wilson, Tilda Swinton, Adrien Brody, Stephen Park, Benicio del Toro, Timothée Chalamet, Alexandre Desplat, Frances McDormand, Jeffrey Wright

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells