The Crown, sezonul 6: șase fapte uimitoare

de Cinemagia în 13 Dec 2023
Partea a doua a ultimului sezon The Crown debutează pe Netflix în data de 14 decembrie și va încheia seria celor șase sezoane

Partea a doua a ultimului sezon The Crown se lansează joi pe platforma de streaming Netflix, iar directorul de casting al serialului, Robert Sterne, a transmis - cu această ocazie - o serie de informații despre această producție filmată în Marea Britanie.

Primele patru episoade (Partea 1) ale ultimului sezon The Crown descriu relația care înflorește între Prințesa Diana și Dodi Fayed, înainte de călătoria fatidică cu mașina care a adus cu sine consecințe devastatoare. Ultimul capitol este spus în șase episoade (Partea 2). Prințul William încearcă să se integreze din nou în atmosfera de la Eton în urma morții mamei sale, deoarece monarhia trebuie să traverseze valul opiniei publice. Când ajunge la Jubileul de Aur, regina reflectă asupra viitorului monarhiei prin căsătoria lui Charles cu Camilla și începuturile unui nou basm regal odată cu William și Kate. În partea a doua, vor fi Ed McVey și Luther Ford în rolurile prințului William și ale prințului Harry. Li se va alătura Meg Bellamy în rolul lui Kate Middleton. Acestea vor fi roluri de debut pentru toți cei trei actori.

1. Aproximativ 6.000 de oameni au aplicat pentru un singur rol, cel al lui William

„Le-am cerut oamenilor să trimită o casetă cu ei vorbind despre ei înșiși, pentru a ne face o idee, să ne dăm seama ce fel de persoane sunt. După aceea, le-am cerut să înregistreze câteva scene pentru noi, apoi am început să ne întâlnim”, povestește directorul de casting al serialului The Crown, Robert Sterne. „Prin urmare, este un fel de proces de reducere a trecerii de la un număr mare de oameni și ajungem la un grup de aproximativ 20 de persoane pe care le rechemăm  și observăm chimia cititului în perechi cu fratele și cu persoana care o joacă pe Kate”.

Așadar, în lumina scenariului, iată ce trebuia să aibă persoana pe care echipa The Crown o căuta printre cei 6000 de candidați: „Ei bine, este un rol mare. William, la sfârșitul adolescenței, își dezvoltă propria autonomie, după ce a trecut printr-un fel de experiență cutremurătoare, teribilă, și trece la următoarea etapă a vieții sale și își dă seama cine va fi”, explică Robert Sterne, directorul de casting. „Se căuta cineva care să aibă  deschidere pentru a se putea transpune în acea mentalitate fără să forțeze sau să portretizeze sau să încerce să demonstreze. Vrei pe cineva care să fie în personaj, cineva care să se simtă ca acasă în acel spațiu și care poate comunica cu alți actori și să asculte. Pur și simplu este o sclipire. Există o lumină care se aprinde în oameni când se gândesc: 'Pot să mă descurc cu aceste scene și aceste emoții și sunt capabil să preiau controlul asupra lor', și asta s-a întâmplat cu Ed McVey, cel ales”.

2. Înainte să devină Prințul William în sezonul 6 din The Crown, Ed McVey era unul dintre acei studenți la teatru care nu reușiseră să joace în fața nimănui

Ed McVey tocmai terminase școala de teatru. Ultimul său an a fost în timpul pandemiei de Covid, așa că era unul dintre acei studenți la teatru care nu reușiseră să joace în fața nimănui. Întreaga lui experiență la școala de teatru nu a avut finalitate din cauza Covid, prin urmare acesta fost primul său loc de muncă profesionist.

3. Până să devină Prințesa Kate Middleton în serialul The Crown, Meg Bellamy a lucrat în parcul de distracții Legoland

Meg Bellamy părăsise școala și dorea să aplice la școli de teatru și lucra în Legoland din Windsor; „așa îi găsești pe acești oameni, peste tot. Trebuie doar să ne scrie și să se facă cunoscuți, apoi îi vedem și găsim calea”, spune directorul de casting al serialului.

Întrebat cine este Kate Middleton pe care o vom vedea în sezonul 6 și de ce Meg este potrivită pentru acest rol, Robert Sterne - directorul de casting al serialului - povestește: „ Actrița noastră este Meg Bellamy. Am descoperit că există o deschidere, o inteligență, o drăgălășenie, o chimie între ea și Ed McVey, că s-au simțit bine și relaxați unul cu celălalt și totul s-a desfășurat în fața noastră și ne-a făcut să ne dorim să călătorim cu ea, am dorit ca ea să ne spună povestea”...

4. Luther Ford, care îl joacă pe Prințul Harry în sezonul 6 al serialului The Crown, voia să se facă regizor, nu actor

Luther Ford era la universitate, la Bournemouth, la un curs pentru a deveni regizor și cineva i-a spus: „Oh, ar trebui să trimiți fotografia ta și să vezi dacă iese”. După care, Robert Sterne, directorul de casting al serialului, povestește: „L-am întâlnit și apoi, pe măsură ce îi cunoaștem pe acești oameni și îi punem împreună și lucrăm cu ei, ne dăm seama că sunt conectați cu scenariul și personajul”.

Luther Ford, care nu este actor, a venit și a spus: „Voi încerca”, apoi a avut „o conexiune atât de inteligentă cu scenariul și cu personajul”, povestește Robert Sterne, directorul de casting al serialului. „Apoi a întâlnit toți regizorii care l-au ghidat în moduri diferite și i-au spus: „Hai să găsim moduri diferite de a aborda acest personaj”, și a fost fără efort pentru el și doar foarte interesant de urmărit în rol. Apoi, când s-a întâlnit cu Ed și văzând că s-a întâmplat din nou conexiunea, am avut o pereche de frați de care eram incredibil de încântați”, relatează Sterne.

5. Peste 300 de membri ai distribuției pentru acest sezon final al The Crown

Ideea de a redistribui la fiecare două sezoane alți actori în aceleași roluri a fost considerată revoluționară la vremea lansării serialului The Crown. „A fost o experiență unică pentru mine. Nu am mai lucrat până acum la nimic în care să fi trebuit să schimbi pe toată lumea la fiecare doi ani. Adică, au existat situații în care oamenii se schimbă pentru că trebuie să facă acest lucru dintr-un motiv sau altul, sau când au loc schimbări de vârstă, dar nu la modul `angro`, toată lumea afară și toată lumea nou-intrată, iar asta a fost o provocare genială și un lucru grozav”, a declarat Robert Sterne - directorul de casting al serialului.

6. Există un departament de cercetare masiv pentru serial
Dacă vreun actor voia să afle ceva despre vreun personaj din scenariu, putea merge la acel departament de cercetare și primea un document ce conține toate informațiile, poze cu acea persoană în acel moment din istorie, ce făcea, școlile la care a mers, câteva pagini despre fiecare dintre acei oameni, cu detalii complete, spun membrii distribuției.


Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 15 decembrie 2023 16:35
Sezonul 6 din The Crown a propulsat in rolul lui William un actor extrem de convingator caruia i se vor mai deschide multe alte oportunitati pe viitor.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells