Teribilii monștri de pe Continent. O trecere în revistă a celor mai fioroase creaturi din The Witcher, inclusiv din sezonul 3

30 Iun 2023
Volumul 1 din sezonul 3 al The Witcher s-a lansat pe 29 iunie! Include episoadele 1-5, iar volumul 2 va include episoadele 6-8, și va fi disponibil din 27 iulie

O gama largă de monştri hidoşi, gata să fie spintecaţi de Geralt din Rivia, s-au perindat de-a lungul primelor două sezoane ale popularului serial The Witcher. Continentul este invadat de monștri - după cum știm - din cauza Conjuncției Sferelor și scopul lui Witcher este să combată aceste amenințări. Witcher este un vânător de monștri, așadar e de înțeles ca aceștia să fie una dintre „piesele de rezistență” ale seriei. Noul sezon al The Witcher continuă tradiția unui pandemonium înfricoșător.

„Unul dintre lucrurile pe care le-am realizat pe măsură ce progresam în conceperea monștrilor sezonului 3 a fost explorarea limbajului corporal al acestora. Nu doar modul în care arată stând pe loc, dar și modul în care se exprimă prin mișcări. Ne-am aplecat asupra ciudățeniilor, a excentricităților lor și a modului în care reacționează la stimuli, când sunt furioși sau interesați de o pradă, și așa am reușit să creăm un animal mai aproape de realitate”, a declarat scenograful seriei The Witcher, Andrew Laws.

Deși departe de orice asemănare umană, ochii au un aer omenesc, ceea ce este și mai înspăimântător..

De la monştri înspăimântători şi până la vrăjitoare viclene care te strigă în vis, imaginaţia este într-adevăr surprinzătoare. Cinemagia trece în revistă cei mai tulburători monștri ai seriei, cu o privire în exclusivitate asupra a ceea ce aduce cel de-ai treilea sezon la capitolul amenințări fioroase.

Dopplerii sunt monștri care pot lua forma oricărei ființe - își schimbă forma, și de asemenea, sunt și vânători pricepuți. Doppler-ul din serial a luat urma lui Ciri. Atunci când revine la adevărata sa înfățișare, pielea lui are o nuanța de gri, cu dinți galbeni, ochi sticloși, o adevărată înfățișare terifiantă.

Vasiliscul, un monstru din legende, este un șarpe uriaș cu colți și gheare veninoase. Invocat de către Mama fără Moarte, pornește o luptă pe viață și pe moarte contra Witcher-ilor, și așa ia naștere cea mai reușită scena de luptă din Sezonul 2.

Chernobog este un monstru demonic fără seamăn, care a apărut prima oară pe tărâm în timpul Sezonului 2. Un pericol zburător, monstrul semăna cu un dragon cu aripi lungi și cu picioare proeminente, similar unui dragon, dar cu o armură de piatră care îi protejează corpul. Atacă mereu de sus, cu călcâiele proeminente și cu colții ascuțiți. Deși departe de orice asemănare umană, ochii lui au un aer omenesc, ceea ce îl face și mai înspăimântător.

În cel de-al doilea sezon terifiantă este și apariția unei Leșene. Spiritul malefic al pădurii își face intrarea în episodul 2. Leșena este o creatură uriașă, ca un copac, cu crengi precum niște antene sau ca degete, cu dinți ascuțiți acolo unde gura ar putea fi. L-a infectat pe Eskel și a început să îl transforme într-o ființă asemănătoare.

Striga - cândva era femeie, blestemată să devină monstru, semănând cu un troll sau cu un căpcăun. Striga poate reveni la o formă umană dar trebuie împiedicată să nu revină în „cuib”  înainte de ivirea zorilor. O prezență terifiantă, este foarte rapidă în urmărirea prăzii.

Primul monstru pe care îl vedem în serial, Kikimora, este o creatură grotescă care seamănă cu un păianjen. Arată ca un păianjen cu picioare păroase, lungi, și cu un craniu proeminent cu ochi cețoși și colți. Cel mai înspăimântător moment este atunci când sare din apa mlaștinii și se repede la Geralt, o primă scenă reușită de luptă a sezonului 1.

Mama Nemuritoare sau Voleth Meir este o ființă demonică, una care se hrănește cu durerea altora. Ea înșală încrederea altor personaje cu o aparență a unei femei în vârstă, un fel de Baba Cloanța, care are numeroase momente terifiante.

Primul episod din al doilea sezon este o adaptare a povestirii scurte a lui Sapkowski, „A Grain of Truth”, în care Geralt se luptă cu vrajitoarea Vareena (Agnes Born). Un fel de vampir, vrăjitoarele (Bruxa) sunt printre cei mai periculoși dușmani ai lui Geralt.

În mijlocul unui serial cu magie şi cu haos, această creatură malefică a ieşit în evidenţă drept fiind mai malefică decât celelalte, iar pe rețelele de socializare s-a scris că monstrul este „tulburător în cel mai înalt grad” şi ceilalţi spectatori au fost de acord. Agnes Born arată surprinzător în rolul Vareenei în The WItcher. În episodul 1 din Sezonul 2 din The Witcher, Geralt caută refugiu în casa unui vechi prieten, Nivellen (Kristofer Hivju). Însă, atunci când ajunge, Nivellen este diferit. A fost blestemat de o preoteasă să rătăcească, singur, pe Continent sub forma unui animal care seamănă cu un mistreţ.

Totuşi, o şansă la dragoste mai există, dar într-o formă malefică - o creatură vampirică şi hidoasă, care poate lua forma unei tinere frumoase pentru a-şi seduce prada. Această vrăjitoare - bruxa - Vereena (Agnes Born) se hrăneşte noaptea cu sângele lui Nivellen. Totuşi, pentru că nu îl omoară şi îi oferă o anumită companie, Nivellen i-o permite.

Fanii serialului au considerat-o pe Vereena drept cel mai înfricoşător monstru din sezonul 2 al The Witcher, scrie looper.com, citând Reddit.

The Wild Hunt. Acești călăreți fantomatici nu devin un pericol imediat pâna la evenimentele din „Time of Contempt”, care vor fi adaptate în Sezonul 3.

Creaturile înfricoșătoare ale Sezonului 3

Andrew Laws, directorul departamentului de scenografie al francizei The Witcher, a dat câteva detalii despre unii dintre monștrii din sezonul 3. Iată ce a declarat scenograful:
Îl avem pe Jackapace, o creatură cu patru picioare care poate alerga, se poate contorsiona și se poate mișca, asemenea oricărui animal cu patru picioare, dar care mai are puterea de a se încolăci într-o platoșă protectoare. Poate să se miște foarte repede în jurul colțurilor și să treacă prin obiecte îmbrăcat în platoșă înainte să atace. Jackapace are și un nas foarte complicat, cu un simț al mirosului foarte dezvoltat - așa că i-am construit un nas spectaculos.
 
Un monstru fără pereche pentru Sezonul 3
 
Probabil cea mai înspăimântătoare creatură este Monstrul cărnii. Este un organism într-atât de complex încât a trebuit să lucrăm în tandem cu efectele speciale și cu echipa de cascadori pentru a construi ceva care să funcționeze pe ecran. Este un monstru construit din mai multe părți ale corpului, precum mai multe organisme combinate să formeze un întreg. Datorită complexității, atunci când l-am filmat, am lăsat loc de editare pentru a putea finaliza imaginea în post-producție.
 

Mai avem un monstru numit Pit Monster (monstrul puțului). Este un fel de scorpion gigant care se ascunde în nisip și apoi țâșnește să îl atace pe Ciri. Am vrut creatura asta să se poată îngropa și să se camufleze în nisip, dar care atunci când vine la viață să fie înfricoșătoare și să aibă o scară vizibilă, astfel încât să se vadă cât e de periculoasă. Cu această creatură am combinat elemente cunoscute cu ceva complet străin pentru a crea un monstru fără pereche pentru Sezonul 3...

 

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells