Recorduri şi performanţe Netflix în 2022

de Cinemagia în 30 Dec 2022
Trei titluri au depăşit un miliard de ore de vizionare anul acesta

Anul ce tocmai se încheie arată că diversificarea jucătorilor de pe pieţele de streaming nu a ameninţat dominaţia Netflix în întreaga lume. Iată mai jos cu ce se poate lăuda Netflix în 2022. Lista este compilată de reprezentanţii companiei.

1. Netflix a fost cel mai vizionat serviciu de difuzare online și a ocupat în Top 10 Nielsen mai multe poziții decât toate celelalte platforme de difuzare online la un loc. Până acum, serialele originale de pe Netflix s-au aflat pe primul loc în 46 din 48 de săptămâni și aproape jumătate dintre locurile fruntașe dedicate săptămânal filmelor difuzate online au fost ocupate de lungmetraje de pe Netflix.

2. Anul acesta au fost lansate cinci dintre cele mai populare zece seriale în limba engleză din toate timpurile de pe Netflix: Stranger Things 4, Wednesday și Dahmer - Monstru: Povestea lui Jeffrey Dahmer, care au depășit pragul de un miliard de ore de vizionare, precum și sezonul secund al serialului Bridgerton și Inventând-o pe Anna.

3. Trei dintre cele mai populare zece filme în limba engleză din toate timpurile de pe Netflix au avut premiera în acest an: Proiectul Adam, The Gray Man și Inimi purpurii. De asemenea, s-a lansat Monstrul mărilor, filmul de animație pentru copii cu cel mai mare succes, precum și Escrocul de pe Tinder, cel mai de succes lungmetraj documentar de pe Netflix.

4. Tot anul acesta, au avut premiera șapte dintre cele mai populare zece filme în alte limbi decât engleza de pe Netflix: Trol (Norvegia), Nimic nou pe frontul de vest (Germania), Crabul negru (Suedia), De la fereastra mea (Spania), Agenți foarte speciali (Franța), Adulți iubitori (Danemarca) și În numele răzbunării (Italia).

5. De asemenea, au revenit unele dintre producțiile preferate ale publicului. În 2022, abonații au petrecut mai mult timp ca niciodată vizionând noi sezoane și continuări, printre acestea numărându-se Stranger Things 4, sezonul 6 din Elita, sezonul 5 din The Crown, sezonul 2 din Bridgerton, sezonul 3 din The Umbrella Academy, sezonul 2 din Vlăstar regal, sezonul 6 din Gură bogată, sezonul 5 din Cobra Kai, sezonul 4 din Ozark, sezonul 3 din Sintonia, sezonul 5 din Apusul e de vânzare și sezonul 3 din Dragoste pe nevăzute, precum și continuările Enola Holmes 2 și Glonțul pierdut 2, dar și cele două continuări ale filmului 365 de zile.

6. În plus, valul de producții coreene a fost mai impresionant ca niciodată. 60% dintre abonați au vizionat cel puţin un titlu coreean, iar Netflix a avut în portofoliu şase dintre cele mai căutate zece drame coreene în Coreea: Extraordinara avocată Woo, Narco-sfinții, Suntem morți cu toții, Douăzeci și cinci, douăzeci și unu, O iubire ca-n afaceri și Vremea melancoliei. Extraordinara avocată Woo și Suntem morți cu toții se află acum printre cele mai populare seriale în alte limbi decât engleza din toate timpurile.

7. De asemenea, efectul Netflix a reușit să împingă melodii din anii '80 în fruntea clasamentelor muzicale. „Running Up That Hill” a fost al șaselea cel mai căutat cântec, iar Kate Bush a fost al șaptelea cel mai căutat artist, piesa ei ocupând locul 10 în topul popularității de pe TikTok în 2022. Wednesday a reușit să ajute la revenirea a nu mai puțin de două hituri, respectiv „Goo Goo Muck” al trupei The Cramps și „Bloody Mary” al lui Lady Gaga. În mai puțin de o lună, hashtagul #WednesdayAddams a fost folosit de peste 19 miliarde de ori pe TikTok și până și Lady Gaga s-a alăturat acestui trend viral.

8. Beretele roșii au fost extrem de apreciate datorită fanilor serialului Emily în Paris.

9. În medie, abonații Netflix au vizionat lunar producții din șase genuri diferite, de la drama istorică Împărăteasa la drama sportivă cu Adam Sandler Marea încercare și drame romantice precum sezonul patru din Virgin River și thrillerul Bănuiala inimii.

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells