Recomandări TV. Finala Game of Thrones, comedii, SF-uri și film de festival

de Gloria Sauciuc în 20 Mai 2019
Iată cele mai interesante titluri programate pe micul ecran de luni până duminică

Final de serial. Game of Thrones
Luni, 20 mai, ora 20, HBO

Iubitorii genului fantasy își vor lua la revedere de la popularul serial HBO Urzeala tronurilor, iar episodul de luni va arăta cine ajunge, până la urmă, pe mult-râvnitul Tron de Fier. Publicația The Guardian scrie că finalul epic corectează unele greșeli majore pe care le-a avut ultimul sezon iar unii fani au scris deja pe rețelele de socializare că finalul i-a mulțumit deși au mai rămas întrebări fără răspuns. 

Comedie. She's the Man (2006)
Marţi, 21 mai, ora 01:10, TVR 2

Amanda Bynes joacă alături de un Channing Tatum încă departe de celebritate în She's the Man, o comedie cu adolescenţi ce s-a bucurat de succes. Această comedie cu adolescenți este bazată pe piesa lui William Shakespeare "Twelfth Night". Supărată că școala ei nu mai are echipă de fotbal feminin, adolescenta Viola se deghizează în fratele ei geamăn, și îi ia locul pentru două săptămâni la noul internat în care a fost transferat.

SF. Contagion (2011)
Miercuri, 22 mai, ora 16:40, AMC

Filmul lui Steven Soderbergh urmărește răspândirea unui virus care face ca orice persoană care îl contractează să se îmbolnăvească de moarte. Povestea este spusă din mai multe puncte de vedere, inclusiv al unor oameni de știință și cercetători, oficiali din domeniul sănătaţii publice, jurnaliști, și, desigur, al unor indivizi care îl contactează. Jude Law, Gwyneth Paltrow, Matt Damon și Kate Winslet sunt doar câteva dintre numele mari din distribuție. Perspectiva unei pandemii globale este una dintre cele mai mari amenințări cu care se confruntă astăzi lumea noastră.

„Epidemia: Pericol nevăzut” arată cum virusurile pot fi răspândite la întâmplare şi sugerează că tratamentele medicamentoase nu pot fi create suficient de rapid în cazul unei boli cu răspândire rapidă. Iar pe deasupra există scene care o prezintă pe Paltrow și alte persoane devenind violente din caua bolii. Filmul este atât de înfricoșător, încât nu există decât o singură cale sigură să-l urmăreşti: dintr-o cadă de baie plină cu gel antibacterian... 

Film de festival. Jeune femme (2017)
Joi, 23 mai, ora 22:00, TV5

Te vei îndrăgosti de optimismul ei. Urmărim călătoria Paulei la Paris: ea este o tânără independentă, dar a suferit în dragoste. După o serie de noi întâlniri femeia renaște, energia ei este copleșitoare și e hotărâtă să o ia de la capăt. O comedie îndrăzneață și plină de prospețime! Cu: Laetitia Dosch, Grégoire Monseingeon. Caméra d’or (Festivalul de film de Cannes, 2017). Nominalizări la Premiile César (Franța, 2018). 

Comedie. Scott Pilgrim vs. the World (2010)
Vineri, 24 mai, ora 20:05, TV 1000

Scott trebuie să-i învingă pe cei şapte foşti iubiţi ai prietenei sale. Noua iubită a lui Scott e şi cea mai dificilă: are o ligă de şapte foşti iubiţi ticăloşi care încă îi mai controlează viaţa amoroasă şi care ar face orice ca să-l elimine ca pretendent. Dacă vrea s-o cucerească, trebuie musai să-i învingă… Scott Pilgrim (Michael Cera) este un tânăr de 23 de ani care cânta la chitară bas într-o formaţie rock, este fermecător şi nu a întâmpinat niciodată dificultăţi în a-şi face iubite. Singurele sale probleme apar în momentele în care trebuie să se dispenseze de prietenele de care s-a plictisit… Atunci când o întâlneşte pe Ramona Flowers (Mary Elizabeth Winstead) şi îşi propune să o cucerească, Scott habar nu are că viaţa amoroasă a fetei este controlată de 7 foşti iubiţi malefici. Astfel, el este nevoit să se lupte cu patinatori pe role, vedete rock şi gemeni identici psihopaţi şi diabolici, cu care fata visurilor lui a avut legături romantice în trecut şi care sunt decişi să îşi elimine rivalul din joc. Scott Pilgrim vs. the World/Scott Pilgrim împotriva tuturor este bazat pe volumul de benzi desenate Scott Pilgrims Precious Little Life al autorului canadian Bryan Lee Malley. 

Biografie. Hitchcock (2012)
Sâmbătă, 25 mai, ora 00:30, Pro Cinema

Povestea de dragoste dintre unul din cei mai faimoşi regizori ai tuturor timpurilor, Alfred Hitchcock (Anthony Hopkins), şi soţia şi partenera sa Alma Reville (Helen Mirren) nu ne poate lăsa indiferenţi. Evenimentele din acest film biografic au loc în timpul producţiei unuia dintre cele mai celebre titluri din cariera regizorului, Psycho, iar noi salutăm perspectiva "familială" a filmului.

Fantasy. The Dark Tower (2017)
Duminică, 26 mai, ora 20:00, Film Now

Ecranizarea romanului The Dark Tower (Stephen King) propune o reinterpretare a prolificului scriitor pe înțelesul tuturor categoriilor de fani. Regizorul Nikolaj Arcel a reușit un fantasy cu elemente de thriller, de „bildungs-roman” (surprinde maturizarea unui tânăr înzestrat cu puteri extrasenzoriale) și, de ce nu, cu referințe la genul disaster-movie, elemente de horror și, mai limitat, la western. Filmul e ancorat parțial într-o realitate pe care o știm: un oraș contemporan, în care un adolescent intuiește o altă lume - chiar una care urmează să îi afecteze viața în mod dramatic. Și nu peste mult timp va intra într-un univers paralel, unde - din martorul unei confruntări dramatice - va ajunge unul dintre protagoniști. Iar miza confruntării este una enormă.

Exploreaza subiecte similare:

Game of Thrones, She's the Man, Channing Tatum, Amanda Bynes, Steven Soderbergh, Contagion, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Matt Damon, Kate Winslet, Jeune femme, Laetitia Dosch, Scott Pilgrim vs. the World, Mary Elizabeth Winstead, Michael Cera, Hitchcock, Anthony Hopkins, Helen Mirren, The Dark Tower, stephen king

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells