Contagion

(2011)

Contagion: Pericol nevăzut

Poster Contagion Postere Contagion

Sinopsis Contagion

Mai mult
Contagion ro

Un action-thriller senzațional, Contagion prezintă omenirea din nou în pericol de extincție. Apariția unui virus cumplit, care se răspândește cu o viteză fulminantă și are puterea de a ucide în câteva zile, stârnește groază peste tot în lume. Comunitatea medicală mondială este depășită de situație și pe lângă faptul că oamenii de știință nu reușesc să găsească un antidot, ei nu pot opri nici starea de panică iscată în urma deceselor. În tot acest timp, oamenii de rând încearcă și ei să…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
Matt Damon Matt Damon Thomas Emhoff Marion Cotillard Marion Cotillard dr. Leonora Orantes Kate Winslet Kate Winslet dr. Erin Mears
Laurence Fishburne Laurence Fishburne dr. Ellis Cheever Gwyneth Paltrow Gwyneth Paltrow Beth Emhoff Jude Law Jude Law Alan Krumwiede
Bryan Cranston Bryan Cranston Lyle Haggerty Sanaa Lathan Sanaa Lathan Aubrey Cheever Jennifer Ehle Jennifer Ehle Ally Hextall
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Double Feature Films

Distribuitorul international

Warner Bros. Pictures

Distribuit in Romania de

MediaPro Distribution

Țara

SUA
Film disponibil pe DVD în România

Box office Contagion

Weekend premieră (26.09.2011)
  • Loc 2
  • Spectatori 11.521
  • Încasări (RON) 221.067,73
Total
  • Spectatori 35.671
  • Încasări (RON) 608.315,34
  • Încasări (USD) 190.658,08

Părerea criticului

StefanDo pe 30 Septembrie 2011 12:14
Steven Soderbergh a mai făcut-o: să ia câteva dintre cele mai mari staruri de la Hollywood (amintim doar de Brad Pitt, Julia Roberts, George Clooney şi Matt Damon) şi să le arunce în acelaşi film... Iată că acum renunţă la aventuroasa şi colorata lume a cazinourilor cu seifuri pline de bani din seria Ocean's 11 şi ne aruncă într-una mult mai sumbră şi letală, cea a viruşilor ucigaşi, populată (ce surpriză) tot cu staruri de categorie A.

Dacă te uiţi la trailer, o să vezi că prima o păţeşte Gwyneth Paltrow (şi o păţeşte tare urât, căci Soderbergh i-a pregătit un "tratament" în acelaşi timp respingător şi... amuzant). Ea este victima numărul zero, iar simptomele extrem de puternice şi moartea rapidă le dau de înţeles autorităţilor că se confruntă cu un virus ce le va face o mulţime de probleme.

Deşi lui Contagion… citeşte

13 17
HarryCineastul5 pe 23 octombrie 2011 20:45
Mie mi-a placut cum s-a incheiat filmul... O adevarata lectie pentru noi toti.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
EugenLaurentiu pe 05 Octombrie 2011 22:29
Pazea ca vine ... virusu !
Chiar daca are o tema des intalnita in filme care ( culmea ) atrage publicu filmu dezamageste dupa o prima vizionare.

In timp ce priveam spre marele ecran ma tot gandeam sigur am ajuns la filmu bun ?! Nu de alta da la un moment dat aveam impresia ca ma uit la un documentar si nu la filmu pe care il asteptam .

Noroc cu actori care mai salveaza ceva din poveste . Actiunea merge foarte greu , doar 2-3 momente in care te mai trezesti la viata din starea de hibernare pe care filmu ti`o lasa intiparita pe tot parcursu lui .

Per total filmu e slab , mai bine astepti torrent`u decat sa dai bani la cinema :)

12 16
lolozilla pe 14 iulie 2013 18:57
Asa e, daca iti plac filmele dumb, fara nici o explicatie stiintifica, unde vine Van Damme si ii impusca pe toti, aici nu e de tine. Filmul asta incearca sa ne multumeasca si pe cei mai inteligenti dintre noi, oferind explicatii avansate din care chiar putem sa invatam ceva, si unde nu exista un Jack O'Neill care sa ne enerveze cu "English please". Actiunea merge greu fiindca nu e film de actiune. Totusi are un ritm foarte bun, muzica de suspans tot timpul si un realism foarte ridicat, unde adevaratii eroi sunt cei care muncesc si rezolva treaba, nu cei care ii impusca pe toti. Poate doar spre final s-a fasait putin, dar in rest te mentine treaz si curios daca esti pe subiect si ai si ceva in cap.
karoly32 pe 26 martie 2020 14:48
se apropie de realitate "documentarul", nu-i asa ?!
VictorG pe 01 Martie 2010 22:35
Buna distributie!
Sa vedem despre ce va fi filmul asta. Deocamdata avand in vedere ca e thriller si are actorii astia promite ceva. Insa pana nu aflu mai multe detalii nu ma ambalez. :D
11 9
VictorG pe 1 martie 2010 23:16
Conform unor surse se pare ca bugetul alocat acestui film ar putea depasi 50 milioane de dolari. Multicel parca...
deea1102 pe 12 septembrie 2011 21:54
chiar 60 mil. parca.. asa e. cam mult.
dadapescu pe 02 Octombrie 2011 23:34
Nu pot sa zic ca m-a dat pe spate. Un film cel mult ok, dar care nu prea are punct culminant..stii oricand la ce sa te astepti si pare mai mult documentar.
Una peste alta e un film pe care il poti vedea linistit acasa, dar nu consider ca merita dati banii la cinema.

11 17
davidjudelaw pe 15 Decembrie 2010 19:39
sigur e un film bun. kate winslet este actrita mea preferata, iar jude, matt si gwyneth au fost magistrali in ''the talented mr. ripley''
10 9
pe 23 august 2013 09:31
Comentariu șters
vaduva129 pe 30 Septembrie 2011 08:51
Bun
Filmul are o poveste interesanta, o distributie buna...deci merita urmarit ..
9 12
FreakDoll pe 30 Septembrie 2011 20:25
Totul e rau cand se termina cu bine!
WARNING: SPOILERS!!

Cu o asemenea distributie si un subiect des tratat in filme, dar care inca mentine viu interesul spectatorului, Contagion se anunta un film cel putin interesant, daca nu bun.

Am avut senzatia ca vad un documentar si nu recomand acest film paranoicilor, ipohondrilor, etc. fiindca se va juca cu mintea lor.

In urma cu o luna, aproximativ, aflam din diverse articole de pe internet cum o sa ne lase cu gura cascata moartea personajului interpretat de Paltrow. Chiar citeam ca se transforma in nu stiu ce, nu stiu cum, bla, bla. Vrajeala!

Asta este, de fapt, intriga filmului - momentul in care Beth (Paltrow) moare. Urmeaza si alti oameni si chiar si fiul acesteia. Desi nu era fiul lui natural, ma asteptam sa vad o reactie pe chipul lui Thomas (Damon). Totusi, murisera doua fiinte care faceau parte din familia lui. Am trecut,… citeşte

9 17
misscriss. pe 1 octombrie 2011 02:38
no offense, imi place reply-ul tau (intr-o oarecare masura), dar cred ca ar fi trebuit sa mai astepti ceva pana sa-l postezi. sunt doar 2 zile de la premiera filmului si tu oferi cam multe informatii. sigur sunt oameni care arunca un ochi aici inainte sa mearga la cinema si le strici surpriza :)
serban_ionescu pe 27 februarie 2018 01:05
Chiar si in viata ta, asa-zis-o "FreakDoll", te citez pe tine insati : "Totul e... RAU cand se termina cu bine" ??? Ce parere ai avea daca consideri ca si IN VIATA TA PERSONALA lucrurile s-ar termina RAU ??? Asta ar insemna dupa aprecierea ta CA ATUNCI AR FI BINE ???!!!
mosu332 pe 06 Noiembrie 2011 14:04
Bun filmu, o conceptie destul de realista a unei eventuale pandemii ( spre deosebire de alte filme in care "rambo" se batea cu toti pentru as salva familia sau pentru a gasi un remediu ) ; are si drama si actiune si descoperirea vaciunului nu este prezentat ca apogeul filmului ci ca un fapt realizabil, apogegul il reprezinta modul in care se face distributia lui si atingerea unui punct sensibil, cel al indutriei farmaceutice ...
8 2
blueye pe 14 Iulie 2011 22:19
Este bine ales subiectul, distributia e pe gustul meu. Astept cu nerabdare sa-l vad.
7 7
Farcas7 pe 08 Ianuarie 2011 17:15
Daca joaca kate winslet sigur va fi un film super,kate e o actrita super.:X:X:X
7 13
HB pe 01 Octombrie 2011 21:50
Contagion
Un film foarte reusit si foarte bine facut si realistic din toate punctele de vedere.Merita vazut.
6 7
deea1102 pe 12 Septembrie 2011 21:52
multe persoane pe twitter (printre care anumiti actori sau persoane din lumea filmului sa spunem asa) au spus dupa ce au vizionat filmul ca au devenit intr-un fel paranoici cu spalatul pe maini si evitarea microbilor :) ... chiar spuneau ca a stranutat cineva in timpul filmului si s-au speriat unii :))... dar lasand asta deoparte..abia astept sa il vad :)
5 5
cristian.mireea pe 05 Octombrie 2011 13:23
Am avut impresia la vizionarea acestui film ca este o reconstituire facuta de National Geografic a unei crize mondiale provocata de panica oamenilor la aflarea ca se pot contamina oricand, oriunde si ca nu au un vaccin la indemana pentru a dobandi imunitatea. Dar, este o reconstituire buna si atat. Prezinta sirul evenimentelor de la inceputul crizei si pana la sfarsitul ei, efectele/rezultatele actiunilor fiecaruia dintre personajele principale.Un film pe care poti sa il vezi si acasa nu neaparat la cinema.Cert e ca ma spal de mai multe ori pe maini dupa ce -lam vazut, deci are si un rol educational daca vreti.
4 2
psihologu pe 25 Ianuarie 2012 20:30
virusul inteligent al lui Steven Soderbergh
Contagion este un film comercial bine executat, iar savoarea lui constă în realismul ce pulsează prin toţi porii, criticile politice şi sociale strecurate inteligent, ritmul dinamic şi coloana sonoră care s-ar fi potrivit la fix şi într-un… club. Soderbergh se fereşte de sentimentalisme ieftine şi clişee enervante, cu excepţia unui cadru de pe linia de finiş care include o rochie de prinţesă şi acorduri lente de muzică.

Una dintre problemele filmului s-ar putea să fie tonul prea indiferent şi neutru. Cotillard şi Damon nu dezamăgesc, dar nici nu strălucesc în Contagion şi explicaţia poate fi dispoziţia lui Soderbergh din timpul filmărilor.

4 3
yoyolina_bubulina pe 01 Octombrie 2011 15:25
E ok
Imi pare bine ca nu mi-am pierdut timpul la cinema, ideea a fost foarte bine exploatata, cateva scene cam creepy..dar per ansamblu un film bun! Totusi, nu ma asteptam ca totul sa se termine cu bine..sfarsit cam moale :))
4 4
simleuan pe 07 Octombrie 2011 20:25
A avut cateva parti bune insa parea a filmele SF de pe vremurile de mult apuse
4 7
DanIordache pe 9 aprilie 2020 00:53
si acum ti se mai pare un SF-u din vremuri apuse?

Spune-ţi părerea despre Contagion

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Contagion
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells