Hitchcock

(2012)

Hitchcock

Poster Hitchcock Postere Hitchcock

Sinopsis Hitchcock

Hitchcock

Povestea de dragoste dintre unul dintre cei mai faimoși regizori din toate timpurile, Alfred Hitchcock (Anthony Hopkins), și soția și partenera sa Alma Reville (Helen Mirren). Evenimentele din acest film biografic au loc în timpul producției unuia dintre cele mai celebre titluri din cariera regizorului, Psycho.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: simi1989
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.8
Vezi pe Disney+
O nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur, 2 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile
Helen Mirren Helen Mirren Alma Reville Anthony Hopkins Anthony Hopkins Alfred Hitchcock Scarlett Johansson Scarlett Johansson Janet Leigh
Jessica Biel Jessica Biel Vera Miles Toni Collette Toni Collette Peggy Robertson Ralph Macchio Ralph Macchio Joe Stefano
James D'Arcy James D'Arcy Anthony Perkins Danny Huston Danny Huston Michael Stuhlbarg Michael Stuhlbarg Lew Wasserman
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Alfred Hitchcock and the Making of 'Psycho'
  • Hitchcock and the Making of Psycho

Produs de

Media Rights Capital

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Dolby Laboratories

Distribuit in Romania de

Odeon Cineplex

Țara

SUA

Site oficial

Hitchcock

Box office Hitchcock

Weekend premieră (25.02.2013)
  • Loc 7
  • Spectatori 4.873
  • Încasări (RON) 85.335,00
Total
  • Spectatori 10.226
  • Încasări (RON) 172.823,00
  • Încasări (USD) 51.709,80

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Eckho pe 11 Octombrie 2012 13:35
Genial!
Anthony Hopkins ca Alfred Hitchcock. Nici ca se putea mai mult de atat.
11 0
psihologu pe 03 Martie 2013 18:01
Un film intr-un film sau povestirea in rama pentru cinematografie
Poate un maestru sa-si anuleze atributele sale definitorii pentru a imbraca o alta notorietate? Ma refer aici la Anthony Hopkins, cosmetizat suficient pentru a imprumuta infatisarea lui sir Alfred Hitchcock. Exagerarile privind articularea cuvintelor si mimica ce precede rostirea lor ii apartin si nu sunt din pacate cea mai fericita alegere. Dar nu este niciun esec lamentabil, pentru ca unele replici acide chiar nu mai conteaza cum sunt pronuntate. Filmul lui Sacha Gervasi nu este asa cum am (dori) crede. Este un amestec intre povestea realizarii emblematicului “Psycho” si o doza bogata din relatia lui Hitch si a femeii care l-a ajutat si ghidat, sotia sa Alma.

Helen Mirren este exact cum ma asteptam. Sclipitoare, sigura si ferma. Personajul sau are la un moment dat o rabufnire incredibila, iar ea ii dozeaza echlibrat frustrarile prin coordonarea unui discurs atent… citeşte

9 2
nyuszi pe 06 Ianuarie 2013 02:51
SImpatic filmul! Nu stiu cat e de adevarat ceea ce a fost prezentat aici, adica, stiu ca e bazat pe o carte, etc, dar as fi curioasa sa aflu daca chiar asa s-au petrecut lucrurile la filmarile pt. "Psycho".

Mi-a placut interpretarea lui Hopkins, dar cam tot timpul am stiut ca e el, nu Hitchcock. Problema nu e exact a lui, cat a faptului ca Alfred Hitchcock, nu doar ca regizor, dar ca personalitate, a ramas imprimat in mintea mea, si mi-e oarecum greu sa accept o alta imagine, oricat de bine realizata. Helen Mirren in schimb m-a impresionat. Dar nu sunt mirata, ea ma impresioneaza de obicei.

Deci da, a fost chiar foarte okay, numai bun pentru sambata seara!

7 2
eko pe 11 Martie 2013 03:45
Un film absolut superb , chiar nu il vedeam deloc pe Anthony Hopkins in Alfred Hitchcock , ziceai ca ma uit la un documentar despre Psycho. Este fantastic prin cate treceau la vremea aceea pentru a face un film si cata lume a refuzat sa creeze filmul si sa il distribuie , apoi toti stiau cat de bun este. Anthony ar fi trebuit sa ia Oscar-ul dar nu a fost nici macar nominalizat , rusine celor de la Hollywood. Inca odata vedem ca vorba " In spatele fiecarui barbat de succes se afla o femeie puternica" este cat se poate de adevarata. nota 10+
4 0
GabrielaSirbu pe 04 Martie 2013 13:59
De putine ori mi-a fost dat sa ma aflu intr-o sala de cinema in care, la sfarsitul filmului, lumea sa aplaude, lucru care s-a intamplat duminica in sala cinematogrfului Studio (B) la spectacolul de la ora 12.30. Sa fi fost datorita interpretarii actorilor? Povestii? Nici n-are importanta, eu zic ca filmul merita vazut – la cinema – deci 9 stelute!
4 0
sabinalin pe 12 martie 2013 21:33
Mda, americanii n-au vrut sa-l bage in seama pe Hopkins la Oscar... Sa fie sanatosi, marele actor a mai facut un rol memorabil, la fel si Hellen Mirren. Iar filmul e chiar reusit!
CosminHorrorMaster pe 19 Aprilie 2012 17:09
Cred ca o sa mearga filmul. Din moment ce joaca Hopkins, o sa fie ok.
4 4
Tyson_Kyd pe 19 aprilie 2013 21:04
Cred ca esti un fatalau.
Tyson_Kyd pe 19 aprilie 2013 21:06
Ce porcarie! MCii romani raman comuni, Sunt unicul fara volum in plamani care dezlantuie publicul, Si-s destule despre care pot sa rimez destul Cat sa epuizez DEX-ul. Da' de ce p*la mea crezi tu Ca-i vorba de cantitate? Haide zi cate poezii sa fac pe zi? Doar pentru a trezi din fantezii sute de trupe de falsi Mcii Panicati de cat de agresiv si clar le zic, ii ard Cedric! Deci ar mai fi atatea de spus, da'-mi bag p*la! Nu vreau sa raman doar un poet nebun. Scriu versuri sociale intr-un nor dens de fum, Atat de varza ca oricum nu mai pot sa contez pe ce spun. Si nici n-am timp sa stau in cerc cu golani Rimand de masini, p*zde, bani cand ei n-au pe CEC un dolar Si-nclinatia lor nu exista ca gerul solar, Le tai elanul ca un macelar la cercul polar. Riscand parnaie si cancer pulmonar Eram genul total dubios asteptand duba Sar beat la bataie ca razboinicii Nuba Pentru hip-Hop sunt fidel cum e Castro pentru Cuba.
White.Lily pe 22 Martie 2013 11:16
Mi-a placut filmul. N-a fost rau deloc. Foarte simplu si de bun gust realizat.
Daca nu stiam dinainte ca in rolul principal joaca Anthony Hopkins, nici ca as fi facut legatura vreo secunda.
Poate pe alocuri interpretarea lui este putin exagerata insa nu neaparat...Personal, mi s-a parut foarte sarmant.
Dupa cum spunea cineva mai sus, si eu sunt foarte curioasa daca chiar asa s-au derulat evenimentele, la filmarea lui Psycho.
Iar in ceea ce il priveste pe insusi, Alfred HichocK, chiar daca nu a castigat nici un Oscar, cu siguranta are acolo locul lui de onoare in lumea cinematografiei.

3 0
Sorin87 pe 09 Martie 2013 11:01
Hitchcock
Foarte interesant filmul, de vazut, are momente foarte bune de drama
3 0
xerses pe 14 Ianuarie 2013 17:05
O interpretare exceptionala pentru acest film din partea lui Anthony Hopkins.
3 0
andreeasss pe 13 Ianuarie 2013 21:26
Un film captivant.Atât Anthony Hopkins cat si Helen Mirren au jucat exceptional.
3 0
wildinthecountry pe 03 Martie 2013 10:20
x
Un film bun si relaxant care m-a binedisupus si nu m-a plictisit.
Filmul nu este unul biografic in adevaratul sens al cuvantului pentru ca se opreste doar la perioada filmarii pentru pelicula Psycho din anul 1960..
Toti actorii au jucat bine dar totusi parca ma puteam lipsi de prezenta Jessicai Biel
Scarlet nu a jucat rau. Hellen Mirren a fost excelenta dar cel care face tot show-ul este Hopkins care a reusit foarte bine sa surprinda ticurile si expresiile faciale ale marelui Hitchock, care in ciuda geniului sau nu a luat niciodata un premiu Oscar dar a facut atat de multe filme devenite cult si adevarate repere in cinematografie.
Probabil ca Hopkins nu a fost nominalizat la Oscar deoarece face si cateva mici greseli in interpretare ( de exemplu eu am simtit accentul lui Hopkins care este total diferit fata de cel al lui Hitchcock)....

3 3
deadlord pe 11 Ianuarie 2013 19:19
Un film bun. Actori au fost incredibili...............................
2 2
Tyson_Kyd pe 17 August 2012 12:41
Cred ca va fi uimitor, de abia astept sa il vad . Joaca actori buni si vor avea ei grija ca pelicula sa nu devina una stearpa .
2 6
CosminHorrorMaster pe 25 decembrie 2012 12:21
Cred ca esti un fatalau.
chrysty_1991 pe 25 iulie 2013 17:59
m-ai lasat masca...ce cauti aici printre noi, muritorii?
RoTaRel pe 25 Februarie 2009 22:43
Superb !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2 12
MrJuVe pe 16 iunie 2011 22:58
vi din viitor?
fain pe 9 noiembrie 2012 14:38
cred ca e in america :) acolo s-a lansat deja
kakapiciu pe 15 Martie 2013 20:02
Intradevar filmul este inzestrat cu talentul actoricesc al lui Anthony Hopkins, dar un singur om nu poate sustine singur un asemenea film.
1 2

Spune-ţi părerea despre Hitchcock

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Hitchcock
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells