Premierele săptămânii 1-7.03.2013

de Ştefan Dobroiu în 1 Mar 2013
Află ce-i de văzut la cinema în weekend

Ieri treceam în revistă cele mai interesante premiere ale lunii martie (click AICI), iar astăzi vine vremea celui mai bogat weekend de la începutul anului încoace: nu mai puţin de şase premiere. Află din materialul de mai jos de ce ar trebui să le vezi şi consultă programul proiecţiilor de pe Cinemagia pentru a vedea cum strecori în programul tău de weekend o vizită la cinema.

Parker
Este greu de prevăzut cine va ocupa locul întâi la încasări în acest weekend. Poate că va fi Jason Statham, din nou pe baricade într-un rol dur, aşa cum ne-a obişnuit până acum. Secondat de Jennifer Lopez, Statham este Parker, un hoţ care vrea să se răzbune pe foştii să-i parteneri după ce aceştia îl trădează. Aşteaptă la violenţă, cascadorii şi focuri de armă în acest film de Taylor Hackford, devenit celebru în anii '90 cu excelentele The Devil's Advocate ;ii Dolores Claiborne. Este şi soţul lui Helen Mirren, de văzut şi ea în acest weekend în filmul biografic Hitchcock.

Primul an de căsnicie/I Give It a Year
Este 1 martie (la mulţi ani cititoarelor Cinemagia şi bine ai venit, primăvară!) şi ceva ne spune că o anumită premieră le va atrage atenţia cuplurilor care nu se vor lăsa momite de vremea bună ca să iasă la iarbă verde. Primul an de căsnicie are toate şansele să satisfacă şi spectatoarele, cu doza sa atentă de romantism, dar şi spectatorii, mai sensibili la umorul ireverenţios din acest debut în lungmetraj al lui Dan Mazer (scenaristul lui Borat).

O să afli povestea lui Nat (Rose Byrne) şi Josh (Rafe Spall), doi tineri proaspăt căsătoriţi pe umerii cărora apasă o grea (şi amuzantă) povară: toţi prietenii lor sunt convinşi că mariajul lor nu va intra în al doilea an. Când în vieţile lor îşi fac apariţia vechi şi noi iubiri (Anna Faris, Simon Baker) lupta între tentaţie şi încăpăţânarea de a le dovedi celor din jur că sunt bine-merci le dau bătăi de cap protagoniştilor. O comedie aşa cum numai britanicii ştiu să facă.

Mama
Jessica Chastain a pierdut Oscarul în favoarea lui Jennifer Lawrence (oricât de simpatică ni s-ar părea Lawrence, rolul ei din Silver Linings Playbook nu merita Oscarul), dar ceva ne spune că viitorul ei la Hollywood este cât se poate de luminos. O poţi vedea în acest horror în care o interpretează pe Annabel, o tânără a cărei viaţă este dată peste cap când nepoatele soţului ei sunt găsite în pădure, la ani de zile de la dispariţie. Annabel face tot posibilul să le introducă pe fetiţe în familie, dar curând îşi dă seama că ele sunt bântuite de o prezenţă deloc binevoitoare. Horror recomandat de Guillermo del Toro.

Hitchcock
Anthony Hopkins şi Helen Mirren împart ecranul în acest film biografic regizat de Ryan Murphy (mai cunoscut pentru serialul Glee). Povestea se concentrează pe o perioadă specifică din viaţa maestrului suspansului: realizarea filmului Psycho. Nu degeaba am inclus noi această producţie din 1960 pe lista noastră cu „filme clasice primite prost” (click AICI), căci producţia lui Psycho a trebuit să treacă peste piedici cu totul ieşite din comun. Poţi afla detalii bine documentate în Hitchcock, care se concentrează şi pe relaţia dintre regizor şi soţia sa Alma (Helen Mirren).

Şapte opere de milostenie
Am văzut acest film în cadrul festivalului B-EST de anul trecut şi ne-am bucurat pentru că Olimpia Melinte a confirmat aşteptările născute după Cele ce plutesc, film al lui Mircea Daneliuc în care ea şi Valentin Popescu erau singurele aspecte bune din 90 de minute de haos. Şapte opere de milostenie, regizat de italienii Gianluca şi Massimiliano De Serio, o arată pe Melinte în rolul Luminiţei, o tânără româncă ce duce o viaţă infernală într-un ghetou de lângă un oraş italian. Luminiţa vrea să intre în rândul lumii, iar pentru asta este gata să facă orice. Extraordinar în film este Roberto Herlitzka, celebru actor italian, aici în rolul lui Antonio, un bătrân bolnav pe care Luminiţa încearcă să-l paraziteze. Pe Herlitzka îl poţi vedea, într-un rol scurt, dar delicios, şi în Bella Addormentata, filmul din deschiderea festivalului Cinepolitica (detalii AICI).

Killing Time
Din nou Olimpia Melinte (într-un rol secundar), dar vedetele din Killing Time sunt Florin Piersic Jr. şi Cristian Ioan Gutău, în rolurile a doi asasini care aşteaptă într-un apartament sosirea proprietarului acestuia. Ca să-l ucidă, bineînţeles. Parteneri din întâmplare, cei doi dovedesc curând că nu se suportă unul pe celălalt şi dialogul lor va degenera.

La ce film te duci în weekend?

Exploreaza subiecte similare:

Jason Statham, Taylor Hackford, Helen Mirren, Parker, Sette opere di misericordia, I Give It a Year, mama, Hitchcock, Killing Time

Alte știri din cinema

Inside Out 2 întrece Dune 2 în SUA şi devine cea mai populară premieră din 2024

Animaţia Pixar a avut nevoie de doar opt zile ca să-i bage lui Paul Atreides nisip în distrai

A murit Donald Sutherland

Cariera legendarului actor de origine canadiană s-a întins pe şapte decenii

Următorul blockbuster cu Brad Pitt în rolul principal va fi...

Pitt, Jerry Bruckheimer şi echipa lui Top Gun 2 fac un film IMAX care ar trebui să spulbere Jurassic World 4

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Razvan600 pe 1 martie 2013 13:36
Parker
SANDA45 pe 1 martie 2013 13:46
Hitchcock
KarGo pe 1 martie 2013 14:52
O sa ma duc decat la Hitchcock si Parker
AndreBlack pe 1 martie 2013 15:22
Parker si Mama .
MikkaelWolfganger pe 1 martie 2013 16:22
Killing time are 2.5 pe imdb....explicatii?
josico83 pe 1 martie 2013 23:55
Da: nu te mai lua după notele de pe imdb. Citește cronici de film dacă vrei să te edifici asupra unui film pe care nu l-ai văzut încă.
lamaieverde pe 2 martie 2013 01:05
I Give It a Year l-am vazut...foarte amuzant...
snooper pe 2 martie 2013 01:23
Hitchcock a fost super . O interpretare impecabila a lui Hopkins .
Mama a fost unu dintre cele mai bune filme horror din ultimii ani , cum sunt mai toate filmele lui del Toro . Imi aducea aminte de Insidious si Woman in Black .

monicarusu25 pe 2 martie 2013 14:46
Hitchcock.
alex_il_fenomeno pe 23 martie 2013 17:47
Majoritatea sunt de urmarit. Dintre ele doar Mama am reusit sa vad, si chiar am fost multumit.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells