Recomandări TV. Film tematic de Paşte, nou sezon Vele Negre, SF-uri spectaculoase

de Gloria Sauciuc în 17 Apr 2017
Săptămâna începe cu Risen/Misterul înălţării, ce oferă o perspectivă nouă asupra subiectului crucificării şi învierii lui Iisus şi continuă cu o dramă, două SF-uri, premieră de sezon pentru seria cu piraţi Vele Negre

Film tematic. Risen/Misterul înălţării (2016)
luni, ora 22:25, HBO 2
Risen începe ca o anchetă a unui tribun roman din Iudeea şi continuă ca povestea unei transformări spirituale. Clavius (Joseph Fiennes) este trimis de către Pilat (Peter Firth) să găsească trupul „Nazarineanului” crucificat, dispărut din mormântul păzit de soldaţi romani. Căutarea are toate ingredientele demersului poliţienesc: ancheta se face cu interogarea martorilor, căutarea ucenicilor, încercarea de identificare a trupului. Dar Clavius nu se oprește, odată ce cazul s-a închis (un alt trup este adus lui Pilat în locul celui al „Nazarineanului”). Clavius continuă cu o investigație personală. Și asta nu pentru că este un tribun riguros, un militar ambiţios, care şi-a petrecut ultimii 25 de ani în serviciul armatei romane și nu ar vrea să lase lucrurile neterimnate. Ci pentru a nu greși. Și pentru a „nu risca eternitatea” din cauza acestei greșeli.

Această afirmație, prezentă - de altfel - și în trailerul oficial, ar putea fi pilda filmului Misterul înălțării/Risen. Secvența mi-a amintit totodată o frumoasă replică dată unui ateu de către un credincios: „Dacă crezi și te-ai înșelat, nu pierzi nimic./Dacă nu crezi în Dumnezeu și te-ai înșelat, pierzi totul”...

Dramă. Chloe
marți, ora 21, FilmBox Premium
Când Catherine (Julianne Moore) devine suspicioasă cu privire la fidelitatea bărbatului ei (Liam Neeson) și angajează o prostituată tânără, irezistibilă, pe nume Chloe (Amanda Seyfried), pentru a încerca să-l seducă.
Deși planul inițial era ca frumoasa Chloe să îl atragă într-o conversație pe David la cafeneaua lui preferată și apoi să-i raporteze lui Catherine modul în care a reacționat la farmecele ei, situația se complică și întâlnirile dintre David și Chloe devin tot mai frecvente.
De Paști, FilmBox și UPC au pregătit un cadou surpriză clienților operatorului de cablu: 2 săptămâni de acces gratuit la filme și seriale de succes din grila canalelor FilmBox în România. Campania se desfășoară în intervalul 14-28 aprilie si este dedicată tuturor noilor abonați UPC, dar si clienților existenți, care nu au abonament la conținutul FilmBox.

SF. Atlasul norilor
miercuri, ora 23, ProCinema
 Filmul prezintă reîncarnarea unui suflet, care se transformă de-a lungul câtorva secole: Adam Ewing (Jim Sturgess), un notar american ce călătorește dinspre Insulele Chatham, la est de Noua Zeelandă, în anul 1850, Robert Frobisher (Ben Whishaw), un muzician englez dezmoștenit, care își găsește de lucru la un compozitor în Belgia, anul 1931,  Luisa Rey (Halle Berry), o jurnalistă, care investighează un caz de corupție și crimă la o centrală nucleară din Buenas Yerbas, California, 1975, Timothy Cavendish (Jim Broadbent), un editor, care datorează bani unui gangster și este internat într-un azil din Londra la începutul secolului XXI, Sommi 451 (donna Bae), o clonă umană, care se revoltă împotriva regimului și  Zachry,  membrul unui trib ce duce o viață primitivă după ce cea mai mare parte a umanității a decedat.

Dramă. Testament of Youth
joi, ora 20, Digi Film
O femeie britanică îşi aminteşte anii de maturizare din perioada Primului Război Mondial. Hayley Atwell şi Kit Harington sunt protagonişti, iar Emily Watson şi Alicia Vikander (A Royal Affair) completează distribuţia.

Serial TV. Vele Negre
joi, ora 22.30, Paramount Channel
Cel de-al patrulea sezon al serialului Vele Negre debutează joi, la Paramount Channel. Sute de britanici zac morți în pădure... Ce a mai rămas din Marina Regală a Regatului Unit se retrage spre Anglia. Indiile de Vest sunt acum o zonă de război, iar țărmul fostei colonii britanice New Providence nu a fost nicicând mai tare inundat în sânge. Cu ajutorul lui Eleanor Guthrie, Woodes Rogers transformă Nassau într-o fortăreață fără ziduri, în timp ce Căpitanul Flint strânge o flotă de o forță fără precedent, sperând să dea lovitura de grație civilizației și să dea o nouă formă lumii, pentru totdeauna. Între timp, în interiorul insulei, o revoltă e gata să izbucnească, alimentată de legenda liderului exilat, al cărui nume îi ține treji noaptea pe bărbați în toată firea... “Long John Silver.” În mijlocul haosului, un singur lucru este clar – nu a fost nicicând mai periculos să te declari pirat.
 
SF. Another Earth  
vineri, 21.30, ProCinema
În Another Earth, Rhoda Williams (Brit Marling), o tânără acceptată în programul de astrofizică MIT, aspiră să exploreze cosmosul. John Burroughs (William Mapother) este un compozitor talentat care a ajuns la apogeul profesiei sale și așteaptă un al doilea copil. Imediat după șocul descoperirii unui Pământ duplicat, tragedia lovește viețile acestor străini și destinele lor se unesc irevocabil.

Serial. Căutări misterioase
duminică, 23 aprilie, ora 21, TNT

Dory este preocupată peste măsură de dispariția lui Chantal, o tânără din liceu pe care abia o cunoștea și, deși nu sunt detectivi, iar ţelurile lor sunt petrecerile reuşite, Dory, Drew, Elliott și Portia ajung să înțeleagă rapid ce pericol îi așteaptă, încurcându-se într-un complot sinistru pentru a o găsi pe fata dispărută.

Exploreaza subiecte similare:

Risen, Joseph Fiennes, Peter Firth, Chloe, Julianne Moore, Liam Neeson, Amanda Seyfried, Cloud Atlas, Jim Sturgess, Ben Whishaw, Jim Broadbent, Halle Berry, Testament of Youth, Black Sails, Another Earth, Search Party 

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells