Recomandări TV 20-26 martie. Acțiune explozivă pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 20 Mar 2017
Rubricile „Filme la TV” și „Seriale la TV” vă oferă o imagine de ansamblu asupra ofertei canalelor de la noi. Iată selecția noastră din toate „tentațiile” cu care vine micul ecran săptămâna aceasta

Serial, sezon nou. „Into the Badlands
luni, 20 martie, ora 22, AMC
Cel de-al doilea sezon al dramei AMC cu arte marțiale „Into the Badlands” va avea debutul luni, 20 martie de la ora 4:00 și în reluare în aceeași zi, de la ora 22:00.
Primul episod, numit „Tiger Pushes Mountain”, reia acțiunea la șase luni de la finalul primului sezon, când Sunny (Daniel Wu) întâlnește un nou dușman, dar și un nou aliat neașteptat, în timp ce MK (Aramis Knight) învață despre darurile sale într-un loc misterios.

Acțiune. „The Expendables”
marți, 21 martie, ora 20:30, PRO TV
Eroi de sacrificiu este povestea unor bărbați care nu se mai sincronizează cu lumea actuală, care și-au trăit viața după propriul cod. Nu au familie, viața lor personală este inexistentă - nu se au decât unul pe celălalt. Ca sursă de inspirație, Sylvester Stallone a urmat curentul școlii vechi de filme de acțiune, în care se încadrează The Dirty Dozen/ Duzina de ticăloși și Dogs of War/Câinii războiului. În acele producții bărbații erau bărbați, lupta se făcea corp la corp, iar filmul avea suflet și poveste.

Dramă romantică. „La vie d'Adèle/Adèle: Capitolele 1 și 2”
miercuri, 22 martie, ora 00.45, ProCinema
Inspirat din romanul grafic Le bleu est une couleur chaude, al autoarei de benzi desenate franceze Julie Maroh, La Vie d'Adèle/Blue Is the Warmest Colour, câştigătorul premiului Palme d'Or 2013, este povestea de tip „felie de viaţă" a unui cuplu (care se întâmplă să fie alcătuit din două fete, jucate de Léa Seydoux şi Adèle Exarchopoulos). Regizorul tunisian Abdellatif Kechiche se concentrează pe modul în care se formează acest cuplu, cum evoluează, cum se împlineşte. E atent la emoţiile şi resoturile care îl ţin, dar şi asupra a ceea ce îl destramă.

Film de război nominalizat la Oscar. „13 Hours
joi, 23 martie, ora 01:45,  HBO
Michael Bay lasă deoparte Transformerii pentru a regiza acest film politic sub egida Paramount. Filmul ecranizează romanul lui Mitchell Zuckoff despre atacul din 2012 asupra bazei americane din Libia, soldat cu moartea ambasadorului SUA Christopher Stevens. Centrându-se pe echipa de forțe speciale care încearcă să-l salveze pe Stevens, filmul ar putea să redeschidă subiecte pe atunci fierbinți legate de Hillary Clinton, la acea vreme Secretar de Stat. Distribuția îi numără pe John Krasinski, James Badge Dale, Max Martini și Pablo Schreiber. Freddie Stroma intră in pielea unui agent CIA sub acoperire aflat în Benghazi, Libia, în momentul dramaticului atac.

Film de Oscar. „The Artist
vineri, 24 martie, ora 20.30,  ProCinema
Artistul („The Artist”), comedia mută care a obținut 10 nominalizări la premiile Oscar, a câștigat trofeul Globul de Aur pentru ,,Cel mai bun film de comedie sau musical” și a primit două distincții la Festivalul de Film de la Cannes, sărbătorește epoca peliculelor mute și evidențiază importanța acestora pentru cinematografia modernă.
Este o poveste de dragoste de modă veche, pură, potrivită cu formatul filmelor mute. Unele dintre cele mai mari capodopere ale filmului mut sunt povești de dragoste simple.

Spadă și sandale.  „Gladiatorul
vineri, 24 martie, ora 21.45,  Diva
Russell Crowe plătea în 2009 un scenarist care să „trezească din morți” personajul gladiatorului, pentru o continuare a îndrăgitului film. Ridley Scott declara în urmă cu câteva zile că știe cum să-l „readucă la viață” pe erou. Dacă se va facec sequel sau nu, vom afla anul acesta. Până atunci, nu ratați pe Diva premiera filmului original.

Acțiune. „Mecanicul
sâmbătă, 25 martie, ora 20.30,  Pro TV
Seara de sâmbătă o puteți petrece în fața micului ecran, dacă aveți chef de acțiune. Violenţă, adrenalină, suspens, ingeniozitate, twisturi, ritm, cascadorii şi explozii e ceea ce oferă Mecanicul.,  film despre un ucigaş profesionist, o super-agenţie de hyper-crime plătite über-bine, trădări, intrigi, iţe încurcate, neprevăzut.
Arthur Bishop (Jason Statham) este un `mecanic", un asasin de elită cu un cod de onoare strict și cu un talent unic pentru eliminarea țintelor. Este o slujbă care necesită profesionalism desăvârșit și o detașare absolută, iar Bishop e cel mai bun din breaslă. Dar când mentorul și prietenul său apropiat, Harry (Donald Sutherland), este ucis, Bishop își pierde orice urmă de detașare. Următoarea lui misiune e una autoimpusă: vrea să-i vadă morți pe cei responsabili de crimă.

Film românesc. „Să mori rănit din dragoste de viață”
duminică, 26 martie, ora 20.30,  TVR 2
Mare surpriză din partea contemplativului Mircea Veroiu, care aici îşi dovedeşte şi apetenţele pentru filmul de acţiune, cu o dinamică fără precedent în filmografia sa, pe axa aventurilor prin care trec doi tineri ilegalişti.
Portrete antologice realizare de Claudiu Bleonţ, Gheorghe Visu, Marcel Iureş şi Tora Vasilescu.

Exploreaza subiecte similare:

Into the Badlands, Daniel Wu, Aramis Knight, The Expendables, The Dirty Dozen, The Dogs of War, Sylvester Stallone, Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, La Vie d'Adèle, Abdellatif Kechiche, 13 Hours, Michael Bay, John Krasinski, James Badge Dale, Max Martini, Pablo Schreiber, Freddie Stroma, The Artist, gladiator, Russell Crowe, ridley scott, Donald Sutherland, Jason Statham, Mircea Veroiu, The Mechanic, Claudiu Bleont, Gheorghe Visu, Marcel Iures, Tora Vasilescu

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells