Recomandări timp liber: „Titanic Vals”, „Carnage”, „39 de trepte” şi zeci de concerte

de Gloria Sauciuc în 24 Ian 2014
Duminică, 26 ianuarie, de la ora 19:00, se joacă „Titanic Vals”, în regia lui Alexandru Dabija, la Teatrul Odeon

Seara de vineri, 24 ianuarie, vine cu o mulţime de concerte interesante pentru cei care doresc să petreacă în oraş. Maria Răducanu concertează live la Teatrul de Artă București, de la ora 20.15, iar trupa Nightlosers sărbătorește 20 de ani de existență printr-un concert aniversar, în club Barfly București (Strada Olteni nr. 3), cu muzica ce combină blues-ul american cu elemente de folclor autentic ardelenesc.  Antonia cântă pe 24 ianuarie, de la ora 23, în Princess Club (Strada Ghercu Constantin nr. 24). Cei care îşi serbează ziua de naştere, primesc un cadou din partea clubului.

Tot pe 24 ianuarie, clubul Jazz Book (Strada Dr. Carol Davila nr.1) vă învită la o călătorie muzicală pe meleagurile toride ale Africii. De la melodii și ritmuri tradiționale, gospel și spirituals, până la soul, hip-hop și improvizație liberă, veţi intra în atmosferă cu Johnny King la chitară, percuții și voce, împreună cu Petra Acker la voce și percuții, Cristina Pădurariu la voce, didgeridoo și flaut, Michael Acker la bas.

Teatrul Nottara (Sala Horia Lovinescu) pune în scenă vineri, 24 ianuarie, 39 de trepte, o comedie după filmul omonim al lui Alfred Hitchcock. În anii ’30, Richard Hannay, un canadian inocent aflat în vizită la Londra, se trezeşte urmărit, din senin, atât de un grup de spioni germani, cât şi de poliţia britanică, fiind bănuit de participarea la o complicată intrigă de spionaj.

Sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 21:00, se joacă piesa Carnage, în Puzzle (Piața Victoriei). Piesa de teatru a Yasminei Reza a luat nenumărate premii internaționale, fiind considerată de critica de specialitate una dintre cele mai bune scrieri moderne. Jucată pe scenele mari ale lumii, ecranizată pentru marile ecrane sub regia lui Romana Polanski, este povestea a două cupluri care se întâlnesc pentru a rezolva o situație în care sunt implicați copii lor, însă fără niciun rezultat pozitiv, deoarece acest lucru nu face altceva decât să scoată la iveală adevăratele lor probleme de cuplu, frustrările lor, nereușitele lor.

Duminică, 26 ianuarie, de la ora 19:00, se joacă Titanic Vals, în regia lui Alexandru Dabija, la Teatrul Odeon (Sala Majestic). „Acțiunea se petrece în zilele noastre, în orice oraş unde există soacre, neveste şi prefecturi...”, spune dramaturgul.

Mihai Mărgineanu concertează în Hard Rock Café pe 30 ianuarie

BestMusic Live Concerts vă invită la Hard Rock Café, joi, 30 ianuarie 2014, începând cu ora 21:00, la un concert cu artistul pe care „îl iubește toate femeile”, Mihai Mărgineanu, alături de trupa sa live ! Veniţi să cântați alături de unul dintre ce mai autentici și populari artiști români, la Hard Rock Café, „Mă iubește femeile”, „Zarita”, „Gore din Chitila”, „Jeana”, „Aviația” sau „Melci, scoici, raci, craci”. Mihai Mărgineanu este unul dintre cei mai prolifici artiști de folk, muzica sa fiind inspirată - printre altele - de folclorul urban; unele piese sunt preluări ale unor cântece vechi de pahar.

 Bineînţeles, Mihai ne va captiva și cu piesele sale proprii. Versurile sunt adeseori explicite, în dulcele sau stil propriu. Deși s-a lansat în muzică destul de târziu, la vârsta de 36 de ani, piesele sale au avut un succes la public aproape instant. Mărgineanu este cunoscut cinefililior și din rolul lui Ardiles pe care-l joacă în serialul de comedie românesc Las Fierbinți, serial unde asigură și coloana sonoră. Biletele pentru concertul Bestmusic cu Mărgineanu & Band din Hard Rock Café pot fi găsite online exclusiv pe www.iabilet.ro și pe www.bestmusic.ro, dar și la Hard Rock Café, inclusiv în ziua concertului, la intrare. Acestea costă 60 de lei cu loc la masă și 80 de lei VIP cu loc la masă în fața scenei. Cumpărarea biletelor de pe www.iabilet.ro asigură automat și rezervarea de locuri la masă.

Alte știri din cinema

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Trei kilometri până la capătul lumii în competiție la Cannes, o dramă sfâșietoare despre homofobie, corupție și minciuni

Premiera internațională a filmului românesc Trei kilometri până la capătul lumii a avut loc vineri după-amiază la Cannes într-o zi însorită cu cer senin atât pentru cinefili, cât și pentru cinematografia românească.

Furiosa: A Mad Max Saga, George Miller revine la Cannes cu un prequel spectaculos

La nouă ani după ce a prezentat Mad Max: Fury Road la Cannes, regizorul George Miller s-a întors miercuri pe Croazetă alături de Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth cu al cincilea episod din înflăcărata lui saga action adventure

Garfield – Un film care reușește să capteze esența benzii desenate originale

O alegere excelentă pentru o după-amiază relaxantă în familie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 25 ianuarie 2014 13:32
Cu vremea de afara, nu prea e de iesit pe la spectacole!
alex_il_fenomeno pe 17 februarie 2014 17:39
Titanic Vals, o comedie geniala.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells