Premierele săptămânii 10-16 ianuarie 2014

de Ştefan Dobroiu în 10 Ian 2014
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend

Este categoric săptămâna exceselor, căci toate cele trei premiere din acest weekend se dezlănţuie într-o anumită direcţie, încercând să-şi impresioneze spectatorii cu emoţii pe cât de intense pe atât de diferite. Iată mai jos recomandările Cinemagia şi motivele pentru care ai putea consulta programul proiecţiilor în vederea strecurării unei vizite la cinema în programul de weekend.

Lupul de pe Wall Street
Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio şi dezlănţuita lume a jocurilor la bursă din anii '80 şi '90. Despre personajul său, Jordan Belfort, DiCaprio a spus că îl aseamănă unui Caligula modern, căci acesta şi-a folosit pentru tot felul de excese averea fabuloasă obţinută prin diverse tertipuri ce profitau de relaxata legislaţie financiară a perioadei. Fără a da detalii despre destinul lui Belfort, explorat de Scorsese în acest film de aproape trei ore, mai spunem doar că scenariul lui Terence Winter (The Sopranos, Boardwalk Empire) se bazează pe memoriile scrise de fostul broker, acesta neezitând să descrie cu lux de amănunte petrecerile fastuoase şi dezmăţurile cu droguri, stripteuse, saltimbanci (şi multe altele) care îl ajutau să cheltuie milioane de dolari obţinute ilegal. Unele voci l-au criticat pe Scorsese că şi-ar fi transformat filmul într-o celebrare a excesului şi nu într-o satiră a unei perioade ce a dus la criza economică mondială. Suntem siguri că acest titlu va fi pomenit de mai multe ori la anunţarea nominalizărilor la Oscar 2014.

Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii
Un alt candidat sigur la Oscaruri, mai ales datorită interpretării excelente a actriţei britanice Emma Thompson (în continuare unica actriţă din lume premiată atât pentru scenariu - Raţiune şi simţire - cât şi pentru interpretare - Howards End). Acest film biografic prilejuieşte o întâlnire cum marele Walt Disney (Tom Hanks) şi ne poartă cinci decenii în trecut, când Disney se chinuia din răsputeri să o convingă pe P.L. Travers, autoarea din spatele seriei de romane Mary Poppins, să-i cedeze drepturile de ecranizare. Cunoaştem istoria cinematografică - Mary Poppins a fost un imens succes de casă al anului 1964, fiind de 13 ori nominalizat la Oscar - dar ne-am bucurat să aflăm povestea (oricât de cosmetizată) din spatele producţiei. Emma Thompson este încăpăţânata Travers, autoarea care simte ca pe o trădare personală acceptul de a-şi ceda personajul cel mai iubit unui entertainer pentru care nu simte niciun respect. Filmul are energie, umor şi surprinde în cele două ore ale sale spiritul benign şi reconfortant al producţiilor Disney.

Pentru o cronică a lui Saving Mr. Banks, şi cu bune şi cu rele, click AICI.

Dhoom 3: Lovitura
Este de ajuns să spunem că Dhoom 3 a devenit filmul de la Bollywood cu cele mai mari încasări din întreaga lume şi că, în doar trei săptămâni, a depăşit pragul de 80 de milioane de dolari. În distribuţie se află câţiva dintre cei mai cunoscuţi actori indieni, cu Aamir Khan (3 Idiots şi multe alte succese indiene) în rolul villain-ului, un entertainer cu o mulţime de talente gata să-şi abată furia asupra oraşului Chicago după ce tatăl îi este ucis. Abhishek Bachchan şi Uday Chopra revin în rolurile poliţiştilor Jai Dixit şi Ali Akbar, chemaţi tocmai din Mumbai pentru a investiga jafurile ieşite din comun în urmă cărora nu rămâne decât un indiciu: un mesaj în limba hindi. Că tot vorbeam de excese, cel din Dhoom 3 este fără îndoială vizual, căci filmul aruncă pe marele ecran culoare şi efecte speciale, numai bune pentru a accesoriza o poveste în care realismul să fie ignorat cu mult aplomb.

Ce premieră din acest weekend îţi face cu ochiul?

Exploreaza subiecte similare:

Dhoom 3, Saving Mr. Banks, The Wolf of Wall Street

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 10 ianuarie 2014 16:12
The Wolf of Wall Street si Dhoom 3 .
Musa.del.Arte pe 10 ianuarie 2014 20:00
Leo
aavramescu23 pe 11 ianuarie 2014 07:26
Mi-ar fi placut Dhoom 3 dar nu lruleaza la Timisoara. As fi fost curios sa vad cel mai de succes film indian.
alex_il_fenomeno pe 16 februarie 2014 11:48
Am urmarit pana acum Saving Mr. Banks, un film cu adevarat deosebit.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells