Saving Mr. Banks

(2013)

Saving Mr. Banks: În căutarea poveștii

Poster Saving Mr. Banks Postere Saving Mr. Banks

Sinopsis Saving Mr. Banks

Mai mult
Saving Mr. Banks

Când fiicele sale l-au pus să promită că va ecraniza cartea lor favorită, "Mary Poppins" a lui P.L. Travers, Walt Disney nu s-ar fi gândit că va avea nevoie de două decenii ca să-și îndeplinească promisiunea. În eforturile sale de a obține drepturile, Disney se va lovi de încăpățânarea autoarei, deloc dispusă să-și predea iubita dădacă magică Hollywood-ului. Dar la un moment dat situația financiară o face să vină în vizită la Los Angeles, pentru a vedea planurile de…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5
Vezi pe Disney+
O nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur, 5 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile
Emma Thompson Emma Thompson P.L. Travers Tom Hanks Tom Hanks Walt Disney Colin Farrell Colin Farrell Travers Goff
Paul Giamatti Paul Giamatti Ralph Ruth Wilson Ruth Wilson Margaret Goff Jason Schwartzman Jason Schwartzman Richard Sherman
Kathy Baker Kathy Baker Tommie Rachel Griffiths Rachel Griffiths mătuşa Ellie Bradley Whitford Bradley Whitford Don DaGradi
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Al encuentro de Mr. Banks

Produs de

Essential Media & Entertainment

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Walt Disney Studios Motion Pictures

Distribuit in Romania de

Forum Film România

Site oficial

Saving Mr. Banks

Box office Saving Mr. Banks

Weekend premieră (06.01.2014)
  • Loc 7
  • Spectatori 4.550
  • Încasări (RON) 83.375,00
Total
  • Spectatori 10.750
  • Încasări (RON) 191.210,00
  • Încasări (USD) 57.384,91

Părerea criticului

StefanDo pe 06 Noiembrie 2013 09:55
În SUA se lansează pe 20 decembrie, iar în România vine trei săptămâni mai târziu, exact la timp ca să ne deschidă pofta de Oscaruri. Prin amabilitatea distribuitorului Forum Film, Cinemagia a putut vedea Saving Mr. Banks în ultima zi a lui octombrie, iar acum poate să publice prima cronică a producţiei ce ne poartă într-o interesantă perioadă din viaţa lui Walt Disney.

Interpretat în film de Tom Hanks (şanse la o nominalizare pentru rol secundar), marele Walt are în sfârşit ocazia să aducă pe ecran aventurile iubitei dădace Mary Poppins atunci când autoarea P.L. Travers (Emma Thompson) începe să aibă probleme financiare şi acceptă în sfârşit să viziteze studiourile Disney pentru două săptămâni, pentru a vedea ideile echipei în ceea ce priveşte ecranizarea. Încăpăţânată, extrem de britanică (deşi de origine australiană) şi… citeşte

3 4
dido pe 17 iunie 2014 17:21
De acord cu tine,voi revedea Mary Poppins!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
nyuszi pe 18 Decembrie 2013 22:58
Mi-a placut foarte foarte mult! Emma Thompson e convingatoare in rolul lui PL Travers, iar Tom Hanks e foarte simpatic ca Walt Disney. Am ramas cu impresia ca il face pe Disney mult mai "placut" decat a fost in realitate. Stiu ca filmul e bazat pe inregistrarile audio facute in timpul convorbirilor dintre echipa Disney si Travers, dar totusi, as fi curioasa sa aflu cat e de "veridic". Oricum, foarte bun filmul!
11 2
IMHERE pe 31 Decembrie 2013 09:04
Bravo Emma Thompson ! Face un rol exceptional in rolul PL Travers, autoarea romanului Mary Poppins; o "englezoaica" foarte dificila si cu multe tabieturi care ascunde multe secrete... Tom Hanks, in rolul lui Walt Disney , are menirea de a o convinge pe Pamela sa i cedeze drepturile de autor pentru realizarea filmului. Asta se dovedeste a fi mai greu decat credea...
7 2
GALD pe 19 Ianuarie 2014 20:35
Superkalifragilisticexpialidocious
Un film ce parea acru, dar era doar pentru contrast si surpriza - si a reusit sa evidentieze parti necunoscute ale unor caractere, sa intre in suflete si vieti trecute si sa ne dezvaluie una dntre placerile copilariei noastre. E minunat sa descoperi si sa intelegi tristetile si bucuriile vietii si sa intelegi ca trecutul te ajuta sa evoluezi dar incearca sa te tina captiv. Mary Poppins cred ca ajuta in final la eliberarea sufletelor de chinga trecutului pentru a ne conferi tuturor oportunitatea bucuriei actuale.

Uitam de interpreti - super clasa!
Merita vazut !

6 2
dido pe 17 iunie 2014 17:38
Apreciez ca ai folosit un cuvant din carte drept titlu!Bravo!
Get0dac pe 03 Martie 2014 16:29
Filmele Disney, pe mine personal foarte rar m-au dezamagit, iar acest Saving Mr. Banks, nu face exceptie. Era dealtfel si greu ca Tom Hanks si Emma Thompson sa gireze cu personalitatea lor o pelicula slaba.
Filmul are ca laitmotiv redescoperirea copilului din sufletul adult si iertarea pacatelor celor ce fara sa fie constienti de importanta lor in inimile noastre...ne-au marcat viata, dezamagindu-ne intr-un fel sau altul, in copilarie. Cred ca avem cu totii in povestea vietii, un astfel de personaj.
Foarte bun....Recomand din inima.

5 1
dido pe 17 iunie 2014 17:23
Din pacate prea putini dintre noi se pot lauda cu o copilarie cu adevarat fericita,sunt de acord cu tine...
cotzofica pe 04 Ianuarie 2014 14:50
Mi s-a părut cea mai bună interpretare feminină în rol principal din 2013. Şi per total filmul este interesant. Recomand.
5 2
xerses pe 30 Decembrie 2013 00:23
Merita cu prisosinta urmarit filmul; am plans si m-am amuzat cu personajele jucate de Emma Thompson si Tom Hanks.
5 2
defav pe 05 Ianuarie 2014 19:15
Film f. bun, emotionant . Povestea nu e extraordinara ,iar generatiilor mai tinere Mary Poppins nu le spune nimic, pentru ei povestea n-are referinta .Emma Thompson e excelenta, ca intotdeauna, ca in "Ramasitele zilei" , am vazut-o mereu peste Meryll Streep .
4 2
pisicuta1 pe 04 Martie 2014 22:02
un film minunat ET joaca genial ,iar povestea este emotionanta!
3 1
mihaelatb pe 01 Ianuarie 2014 20:47
Un film care are parca menirea sa-i arate talentul actritei Emma Thompson. P.L. Travers este o englezoiaca cu tabieturi, cu resentimente fata de bani, fata de viata, fata de caldura, fata de veselie, A ei Mary Poppins este o persoana scortoasa, practica, care a venit sa puna odine in familie si ...sa-l salveze pe domnul Goff . Este lupta intre viziunea ei despre Mary Poppins si viziunea intregii echipe condusa de Walt Disney. Filmul, din punctul meu de vedere, este undeva intre 6 si 7, interpretarea Emmei Thompson insa, este de10.
3 1
AndreBlack pe 05 Martie 2014 17:16
Foarte bun filmul . Emma Thompson si Tom Hanks au jucat incredibil de bine . Filmul imbina elemente de drama si comedie . Nu te plictiseste deloc acest film , este pentru toata familia . Mai adaug ca si coloana sonora este foarte buna . De vazut !
2 1
a_anywhere pe 10 Ianuarie 2014 22:49
"(...) restabilim ordinea cu imaginatia. Insuflam speranta. Iar si iar (...)"
2 1
Mishu25 pe 17 Ianuarie 2014 19:59
Nu ma mai asteptam de la corporatia Disney la asa un film sensibil si profund. Foarte bine ilustrata teama autoarei de a nu se trivializa ceva special, la fel si eforturile uriase ale lui Walt Disney de a obtine drepturile de ecranizare. Un scenariu excelent si un film emotionant
2 2
dido pe 17 Iunie 2014 17:35
Un film poveste!
Personal titlul filmului mie nu-mi spunea nimic,uitasem cine este Mr.Banks,credeam ca e un film biografic Walt Disney asa ca am tot amanat sa-l vad.Surpriza a fost totala,este un film poveste,o incursiune in ,,bucataria" crearii unui film in epoca Disney,o readucere aminte a personajului Mary Poppins,macar nostalgicilor ca mine daca nu celor mici de azi,deja blazati si ,,evoluati" spre tehnica digitala din fasa....cat si un recital Emma Thompson in rol de englezoaica sadea,spre deliciul meu.Mi-a placut evocarea vietii autoarei P.L. Travers si influenta copilariei sale in crearea personajelor sale.Colin Farrell total insipid si antipatic in rolul tatalui alcoolic.Oricum un film pe care eu il recomand cu caldura!
1 0
CINEFILUL DE SERVICIU pe 07 Ianuarie 2014 16:38
Saving Mr. Banks (2013)
La ce viaţă tumultoasă a avut scriitoarea engleză de cărţi pentru copii P.L. Travers, se pot face liniştit mai multe filme, de genuri diferite. O simplă căutare pe Google ne dezvăluie, pe post de picanterii, o relaţie de durată şi cât se poate de intensă cu o altă femeie (s-a iubit şi cu bărbaţi, şi … Continue reading → citeşte
1 0
Ghemot pe 14 Martie 2014 00:05
Este un film neașteptat (de bun) cel puțin pentru mine.
În afară de roluri, apreciez în mod deosebit, faptul că este un film fără violență, agresivitate, scene de dragoste cu implicații sexuale, lucruri de care m-am săturat să le văd în filme.
Nu este un film 100% de nota 10, dar pentru lucrurile mai sus amintite, primește calificativul de capodoperă cu toată admirația!

1 1

Spune-ţi părerea despre Saving Mr. Banks

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Saving Mr. Banks
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells