Premieră teatrală. Artists Talk, de Gianina Cărbunariu, la ArCub

de Cinemagia în 25 Ian 2017
Ia-ți un prieten la spectacolul Artists Talk din 25 sau 26 ianuarie și primești un loc gratuit!

Artists Talk, cel mai recent spectacol al Gianinei Cărbunariu, artistul selecționat pentru a reprezenta România la cea de-a 16-a ediție a Festivalului de Teatru de la Liège (27 ianuarie – 18 februarie 2017), se joacă pe 25 și 26 ianuarie, de la ora 20, la ArCub (Sala Mare, str. Lipscani 84-90). Costul unui bilet este de 35 de lei, dar la aceste prime două reprezentații există o promoție de tip 1+1 la bilete.

Cinefilii îl vor recunoaște în distribuție pe Alexandru Potocean (4,3,2, Nunta mută, The Way Back/Drumul de întoarcere, Dincolo de calea ferată). Echipa spectacolului este completată de artiști din România, precum și din artiști care activează în străinătate: scenografa germană Dorothee Curio și actorul Bogdan Zamfir care a studiat și și-a început cariera în Belgia și în Franța.

De la ‘canibalizarea refugiaților’ la discursuri conservatoare, chiar ultranaționaliste avem de a face cu artiști care propun în spațiul public diferite tipuri de discurs. Un artist este un formator de opinie și are responsabilitate...

Iată ce spune Gianina Cărbunariu despre spectacol: „Folosind convenția artist’s talk (discuții ale artiștilor cu publicul) am încercat să aducem împreună poziționări diferite: situații în care etica, deși clamată la nivel discursiv, e lăsată în plan secund, uneori din rea voință, alteori pur și simplu din ignoranță, din neglijență sau din vanitate, precum și cazuri în care etica nici măcar nu intră în discuție pentru adepții artei pentru artă.

Cele șase scene ale spectacolului sunt inspirate fie din discuții cu publicul la care am asistat în ultimii doi ani în țară și în străinătate, fie din interviuri, însă, deși asemănările cu persoane reale nu sunt întîmplătoare, identificarea unui anume artist cu un anume discurs nu este miza acestei ficțiuni. Ceea ce ne-a interesat a fost să înțelegem, noi înșine parte din acest sistem, felul în care (i)responsabilitatea artistului transpare din discursul despre propriul demers și despre lumea în care trăiește”.

Spectacolul se joacă în limba engleză, în limba română și în limba franceză. Pentru toate scenele există subtitrare în română și în engleză.

Alte știri din cinema

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Şefa de la Lucasfilm deplânge reacţiile fanilor la noile seriale Star Wars

Ce oameni răi: după Ridley şi Ahsoka, a venit rândul lui The Acolyte să stârnească furia fanilor

Merită un munte de lasagna: Garfield domină din nou topul încasărilor

Cele trei premiere ale săptămânii trecute nu au reuşit să îl întreacă pe motanul portocaliu

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells