Şefa de la Lucasfilm deplânge reacţiile fanilor la noile seriale Star Wars

de Ştefan Dobroiu în 30 Mai 2024
Ce oameni răi: după Ridley şi Ahsoka, a venit rândul lui The Acolyte să stârnească furia fanilor

Cinemagia va merge chiar în această seară să vadă primele două episoade din The Acolyte, noul serial Star Wars ce se va lansa pe Disney+ pe 5 iunie. În timpul turneului de promovare a noii producţii, celebra Kathleen Kennedy, şefa de la Lucasfilm, a deplâns într-un interviu acordat publicaţiei The New York Times (via Variety) reacţiile publicului "preponderent masculin" la serialele care au protagoniste femei sau personaje multirasiale. În opinia producătoarei, hărţuirea online a actriţelor, scenaristelor şi creatoarelor este reprobabilă: "Oricine se dovedeşte a fi bigot şi rasist sau promovează un discurs al urii nu este un fan", a spus Kennedy.

The Acolyte este primul serial Star Wars creat de o femeie, Leslye Headland (cel mai bine cunoscută ca co-creatoare, alături de Natasha Lyonne, a hitului Netflix Russian Doll). Evident, aceasta a venit cu o viziune personală şi o poveste originală, neexplorată în cărţile sau animaţiile Star Wars. Acţiunea are loc cu circa un secol înainte de The Phantom Menace şi are în centrul atenţiei un respectat cavaler Jedi (Lee Sung-jae, popular actor sud-coreean care a învăţat engleză special pentru The Acolyte) ce face o descoperire în directă legătură cu ameninţarea titulară din filmul din 1999.

The Acolyte a întâmpinat reticenţa fanilor încă din perioada producţiei, porecla răutăcioasă a serialului pe reţelele de socializare fiind The Wokelyte. Desigur, această reticenţă nu are nicio legătură cu calitatea scenariului, ci cu insistenţele Disney de a promova corectitudinea politică până la stadiul în care, pentru o vreme, piticii din Albă ca Zăpada nu mai erau pitici, ci "creaturi magice de rase diverse". Reacţiile furibunde au determinat Disney să amâne premiera mai bine de un an pentru a putea refilma scenele deja realizate, "creaturile" redevenind pitici.

Foto: Carrie-Anne Moss în rolul Indarei, o Jedi specialistă în "force-fu", orice o însemna asta.

Exploreaza subiecte similare:

The Acolyte, Kathleen Kennedy, Leslye Headland, Russian Doll, Lee Sung-jae, Carrie-Anne Moss

Alte știri din cinema

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vyydo pe 30 mai 2024 18:25
sa nu uitam ca Leslye Headland e fosta asistenta a lui harvey weinstein. daca Leslye era berbat si-ar fi luat cancel culture deja. dar e femeie. e ok ca femeie sa stii ce facea harvey si sa taci
Phantom_sub pe 8 iunie 2024 08:48
Mie unul mi-a plăcut Ahsoka. Mi-a plăcut şi trilogia sequel, mai puţin The Last Jedi. Dar ăsta - Acolita" nu e pentru mine...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells