Oscar 2020. Acestea sunt cele 42 de filme cu reale șanse la premii

de Gloria Sauciuc în 5 Nov 2019
Cea de-a 92-a ediție a Premiilor Oscar va avea loc la Dolby Theatre din Hollywood, pe 9 februarie 2020

Sezonul premiilor se apropie cu repeziciune, zeci de filme fiind în acest moment gata de start în cursa pentru mult-râvnitele Oscaruri, de la producții despre stripteuze ambițioase, până la filme cu un prieten imaginar pe nume Hitler. Publicația The Hollywood Reporter a făcut o listă cu 42 cele mai promițătoare titluri ale anului, capabile să strângă mai multe nominalizări și premii la această ediție a premiilor Academiei Americane de Film.

Atunci când Academia Americană de Film a anunțat, în august 2018, că cea de-a 92-a ediției a Oscarurilor va avea loc pe 9 februarie 2020, a stabilit un record în sensul celei mai timpurii date de realizare a ceremoniei. Anunțul, de asemenea, a declanșat rumoare la Hollywood cu o campanie mai scurtă de pregătire pentru premii: cu trei săptămâni mai scurtă decât în anii anteriori. Rămâne de văzut cum anume acest lucru va afecta dinamica premiior, însă - pe măsură ce sezonul e gata să debuteze în forță - vom afla tot mai multe informații despre producțiile cu pretenții la Oscaruri.

Joker-ul lui Todd Phillips a bifat un record atunci când a câștigat Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneția, în august. Este ceva ieșit din comun ca o producție de Hollywood să fie laureată la festival, care favorizează cinematograful european, darămite să fie laureată o ecranizare după o carte de benzi desenate. Succesul a făcut ca studiourile Warner Bros. să devină un concurent serios, dar nu fără controverse: atunci când a mai fost proiectat la alte festivaluri după premiera în cinematografe din octombrie, filmul a fost criticat pentru violența prea explicită.

Joker nu a fost singurul debut în forță de la Veneția. Filmul lui Noah Baumbach Marriage Story a câștigat cronici favorabile, această producție Netflix fiind una din numai câteva filme care au făcut turul festivalurilor: Veneția, Telluride, Toronto și New York.

La Toronto, filmul Fox Searchlight Jojo Rabbit a fost elogiat și a câștigat premiul publicului, adesea un indicator al unui viitor Oscar. Mai mulți actori - printre care Renée Zellweger în Judy, Jennifer Lopez în Hustlers și Jonathan Pryce în The Two Popes au făcut impresii favorabile în sezonul festivalurilor, deci șanse sunt să primească nominalizări în secțiunile interpretative, scrie THR.

În timp ce numeroase filme își așteaptă premiera (drama de război 1917 a lui Sam Mendes se lansează pe 25 decembrie iar Richard Jewell a lui Clint Eastwood pe 13 decembrie) mai există alte câteva care încearcă să-și păstreze energia după premieră, mai precis Once Upon a Time in Hollywood de la Quentin Tarantino (a fost proiectat prima oară în iulie dar s-a întors pe ecranele din SUA cu încă 10 minute de material filmat), dar și sud-coreeanul Parasite, care a câștigat premiul cel mare de la Cannes și a devenit un precedent istoric în Statele Unite după ce, în octombrie, a câștigat cea mai mare medie de vizionări a anului. Poate oare urma pașii lui Roma, pentru a câștiga nominalizări sau Oscaruri câștigate și la alte categorii decât Cel mai bun film străin? Parasite intră și pe marile noastre ecrane la mijlocul acestei luni. 

Alte întrebări mai merită puse, notează THR. Va reuși Netflix, cu câțiva concurenți serioși, printre care The Irishman al lui Martin Scorsese, să aibă vreo șansă la Cel mai bun film? Va reuși oare prima producție Apple, The Banker,  să câștige ceva? Pe măsură ce cursa se încinge, iată cei 42 de concurenți de top care se luptă pentru atenția membriloe Academiei Americane de Film.

42 de filme cu reale șanse la Oscar 2020:

1917
studio Universal

Ad Astra
studio Fox

The Aeronauts
Amazon

Avengers: Endgame
studio Disney

The Banker
Apple

A Beautiful Day in the Neighborhood
studio Sony

Bombshell
studio Lionsgate

Booksmart
studio Annapurna

Cats
studio Universal

Clemency
Neon

Dark Waters
Focus Film

Dolemite Is My Name
Netflix

Downton Abbey
studio Focus Features

The Farewell
studio A24

Ford v Ferrari
studio Fox

Harriet
Focus

A Hidden Life
Fox Searchlight

Honey Boy
Amazon

Hustlers
STX

The Irishman
Netflix

Jojo Rabbit
Fox Searchlight

Joker
Warner Bros.

Judy
Roadside

Just Mercy
Warner Bros.

Knives Out
Lionsgate

The Last Black Man in San Francisco'
A24

The Lighthouse
A24

Little Women
Sony

Marriage Story
Netflix

Motherless Brooklyn
Warner Bros.

Once Upon a Time in Hollywood
Sony

Pain and Glory
Sony Pictures Classics

Parasite
Neon

Queen & Slim
Universal

The Report
Amazon

Richard Jewell
Warner Bros.

Rocketman
Paramount

Toy Story 4
studio Disney

The Two Popes
Netflix

Uncut Gems
A24

Us
studio Universal

Waves
studio A24

.

 

Exploreaza subiecte similare:

oscar 2020, Marriage Story, Noah Baumbach, Joker, Todd Phillips, Once Upon a Time in Hollywood, Quentin Tarantino, The Irishman, Martin Scorsese, Parasite, Clint Eastwood, Sam Mendes, roma, Hustlers, Judy , jennifer lopez, Renee Zellweger, The Two Popes, Jojo Rabbit, 1917, Ad Astra, Marathon Avengers Endgame, A Beautiful Day in the Neighborhood, Bombshell, Booksmart, Cats, Dark Waters , Dolemite Is My Name, Downton Abbey, The Farewell, The Grand Challenge: Le Mans '66, Dolor y gloria , Queen & Slim, Motherless Brooklyn, Little Women, The Lighthouse , The Last Black Man in San Francisco, Knives Out, Just Mercy, Honey Boy , Harriet, A Hidden Life, Us, Uncut Gems , Toy Story 4, Rocketman, The Report, Richard Jewell, Jonathan Pryce

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 5 noiembrie 2019 14:11
Parasite trebuie sa castige Oscarul, daca nu vor fi aranjamente pe acolo....
Phantom_sub pe 5 noiembrie 2019 15:10
Am văzut Joker, Once Upon A Time in Hollywood, Ad Astra. Urmează să mă uit la The Irishman, Ford vs Ferrari, Ceo doi Papi. Şanse reale are şi The Lighthouse, care din nu ştiu ce motiv, nu a fost cumpărat de niciun distribuitor din România sau de Netflix/ Hbo România, deşi e super aclamat. Sper să câştige Joker. Sau măcar Once Upon A Time in Hollywood.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells