Nouă filme în cărți la Oscar 2019

de Gloria Sauciuc în 20 Mar 2018
Saoirse Ronan și Margot Robbie au șanse la câte o nouă nominalizare iar Barry Jenkins, omul din spatele câștigătorului de Oscar Moonlight, propune o nouă dramă

Cum Premiile Oscar 2018 au devenit deja istorie, e vremea să ne uităm la viitor și să trecem în revistă filmele care ar putea să triumfe anul viitor.

Mary Queen of Scots

Această dramă istorică, în regia lui Josie Rourke și scrisă de Beau Willimon (House of Cards), se bazează pe biografia My Heart Is My Own: The Life of Mary Queen of Scots, a lui John Guy. Cu nominalizatele la Oscar 2018 Saoirse Ronan și Margot Robbie alături de David Tennant, are potențial de a fi luat în considerare la Premiile de anul viitor. Saoirse Ronan (Lady Bird) joacă rolul reginei titulare. Aşa cum era de aşteptat, apare în calitate de adversară a ei Elisabeta I a Angliei, jucată de către Margot Robbie. Tentativele reginei Mary Stuart de a o răsturna pe Elisabeta, Regina Angliei, îi vor atrage condamnarea la ani întregi de închisoare, înainte de a fi executată. Pe 23 iunie 2017, actriţa germano-română Maria Drăguş (Bacalaureat) s-a alăturat distribuţiei în rolul unei femei din nobilimea scoţiană, prietenă din copilărie cu regina, anume Mary Fleming, marcând astfel debutul internaţional al lui Drăguş. Echipa filmului îi include pe câştigătorii de Oscar - costumiera Alexandra Byrne, machieuza Jenny Shircore şi monteurul Chris Dickens, scenograful câştigător de premiu Emmy James Merifield, şi directorul de imagine câştigător de BAFTA John Mathieson.

Boy Erased

Această dramă despre maturizare se bazează pe memoriile lui Garrard Conley, Boy Erased: A Memoir. Starul în ascensiune Lucas Hedges joacă rolul fiului unui pastor baptist. Băiatul este presat să meargă la terapie din cauza orientărilor sale sexuale (băiatul este gay) sau va fi repudiat de familie și ocolit de prieteni. Hedges a fost nominalizat la Oscar în 2017 la categoria „Cel mai bun actor în rol secundar” pentru interpretarea din Manchester by the Sea. Anul acesta, îl putem urmări pe marile ecrane în Lady Bird și Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Boy Erased e regizat de Joel Edgerton, care a scris și scenariul, și al cărui film din 2015, The Gift, a fost o surpriză plăcută la box office, având și criticii de film de partea lui. Russell Crowe și Nicole Kidman completează distribuția filmului Boy Erased.

Bohemian Rhapsody

Mult-amânata biografie a lui Freddie Mercury îl pune pe Rami Malek (Mr. Robot) într-o postură care îi solicită corzile vocale, în rolul legendarului solist al trupei Queen. Fiind o cronică a acelor ani care au dus la legendara apariţiei a trupei la concertul Live Aid din 1985, filmările au început în Londra în septembrie 2017, sub coordonarea lui Bryan Singer. Însă, în decembrie 2017, după luni de filmări, Singer a fost concediat pentru absenţa de pe platou de numeroase ori şi pentru neînţelegeri cu actorii şi cu echipa de filmare. Dexter Fletcher a fost angajat la scurt timp pentru a completa locul lipsă şi pentru a finaliza filmările şi post- producţia. Filmul este programat pentru premiera în România pe 25 decembrie 2018.

Backseat

Povestea lui Dick Cheney, cel mai puternic vicepreşedinte al Statelor Unite din istoriei, şi modul în care politica pe care a aplicat-o a schimbat lumea. Pentru a intra în rol, Christian Bale a luat în greutate 20 de kilograme, s-a ras pe cap şi şi-a albit sprâncenele, declarând ulterior că a obţinut acest fizic pentru rol mâncând produse de patiserie. Filmul aduce alături o parte din echipa de filmare care a lucrat pentru The Big Short (2015), inclusiv regizorul Adam McKay, actorii Christian Bale şi Steve Carell, ca şi producătorul Brad Pitt. Christian Bale a fost iniţial cooptat pentru a-l jua pe George W.Bush în W. (2008) înainte de a renunţa la film şi de a fi înlocuit cu Josh Brolin. În schimb, Bale joacă în acest film rolul vicepreşedintelelui lui Bush, Dick Cheney. Christian Bale a susţinut că, datorită stilului de regie al lui Adam McKay, a fost necesar ca el însuşi să facă mai multe cercetări pentru acest film decât pentru oricare altul: nu numai să adopte manierismele şi jargonul lui Cheney, dar să ştie exact aceleaşi lucruri ca şi vicepreşedintele: politici, evenimente istorice, abrevieri şi alte lucruri de care vicepreşedintele ar fi fost informat într-un moment sau altul.

Isle of Dogs

Animaţia a fost proiectată în deschiderea festivalului de la Berlin, la mijlocul lui februarie. Filmul are toate șansele să primească mai multe nominalizări la Oscar, în special în secțiunea „Animație”. Greta Gerwig, Bryan Cranston și Jeff Goldblum dau glas personajelor. Scenariul scris de Wes Anderson explorează evenimente dintr-un viitor distopic, când câinii sunt surghiuniţi pe o insulă din cauza unei epidemii de gripă canină. Acțiunea are loc în Japonia. Eroii sunt cinci dintre câini, care vor ajunge să ajute un băieţel, Atari, venit pe insulă pentru a-şi căuta căţelul dispărut. Wes Anderson revine la tehnica stop-motion după succesul global al lui Fantastic Mr. Fox (2009). The Grand Budapest Hotel primea în 2015 patru premii Oscar şi 5 nominalizări Oscar.

The Beautiful Boy

Un film despre relația dintre un tată și fiul lui dependent de droguri, film ce descrie procesul de recuperare a băiatului, prin ochii tatălui. Atuul filmului este nominalizatul la Oscar 2018 Timothée Chalamet (Call Me By Your Name), în rolul băiatului. Chalamet a fost lăudat și pentru prestația din filmul Lady Bird. Un alt nominalizat la Oscar, Steve Carell, completează distribuția. Felix Van Groeningen semnează regia iar compania lui Brad Pitt, Plan B Entertainment, semnează producția.

Black Panther

Filmul e posesorul mai multor recorduri la box office. Cu încasări de peste 400 de milioane de dolari internațional în weekendul premierei, ce l-a pus pe primul loc printre lansările din luna februarie din toate timpurile, Black Panther are șanse să fie nominalizat în mai multe categorii ale premiilor Academiei Americane de Film. Și, chiar dacă filmele cu supereroi sunt adesea ignorate de Academie (să nu uităm că apreciatul Wonder Woman nu a primit anul acesta nicio nominalizare la Oscar), Black Panther merită nominalizări cel puțin în categoriile tehnice.

The Wife

Drama a avut premiera la Toronto Film Festival anul trecut iar Sony Pictures Classics a vrut numaidecât să îl distribuie internațional și îl ține pentru o premieră în 2018. Björn Runge (Daybreak) semnează regia. The Wife este despre o femeie, jucată de Glenn Close (de șase ori nominalizată la Oscar), care își pune întrebări despre propria existență. Ea își va însoți la Stockholm soțul, nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură. Criticii spun că The Wife este cel mai bun rol de până acum al lui Glenn Close.

If Beale Street Could Talk

Bazat pe romanul omonim al lui James Baldwin, este despre o femeie însărcinată, care încearcă să dovedească faptul că logodnicul ei nu este vinovat de crimă. Scris și regizat de Barry Jenkins, omul din spatele câștigătorului de Oscar Moonlight, filmul are toate ingredientele pentru a fi votat de membrii Academiei.

Exploreaza subiecte similare:

oscar 2019, Mary Queen of Scots, Saoirse Ronan, Margot Robbie, Maria Drăguș, Boy Erased , Lucas Hedges, Manchester by the Sea, Joel Edgerton, Russell Crowe, Nicole Kidman, Rami Malek, Dexter Fletcher, Bohemian Rhapsody, Christian Bale, Isle of Dogs, The Beautiful Boy , Timothée Chalamet, Black Panther, Glenn Close, The Wife, If Beale Street Could Talk , Barry Jenkins, Moonlight, Wes Anderson

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 23 martie 2018 21:18
Black Panther?:)))
Pentru?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells