Misterul feminin se dezvaluie in Delta, la Festivalul Anonimul

de Gloria Sauciuc în 10 Iul 2008
Misterul feminin se dezvaluie in Delta, la Festivalul Anonimul

Productia "Un barbat urmareste o femeie" va avea lansarea la Festivalul ANONIMUL: este un film-colaj alcatuit din sapte scurtmetraje realizate de sapte tineri regizori romani: Alexandru Mavrodineanu, Ciprian Alexandrescu, Ivo Baru, Catalin Leescu, Paul Manolescu, Sorin Damian si Gabriel Achim. Desi unite ca tema, cele sapte scurtmetraje sunt diferentiate ca realizare, fiecare regizor celebrand in stilul sau misterul feminin. Ipostazele feminine surprinse in acest film-colaj sunt extrem de diverse: o tanara parasita isi uita portofelul intr-un bar, prilej pentru barman de a o urmari prin tot Bucurestiul. Un medic oftalmolog urmareste la propriu o tanara pentru ochii ei frumosi. Un profesor in varsta contempleaza sedus o frizerita abia iesita din adolescenta. Nu lipseste nici barbatul care viseaza la femeia perfecta. Regizorul Catalin Mitulescu joaca si el intr-unul din filme.

Festivalul International de Film ANONIMUL, editia a V-a, va avea loc intre 11 si 17 august 2008 la Sf. Gheorghe, in Delta Dunarii. Incepand cu 2008, Festivalul are 2 sectiuni competitionale: lungmetraj si scurtmetraj fictiune&animatie. Ludmila Cvikova este selectionerul festivalului, incepand cu acest an. Ea este unul din selectorii Festivalului International de Film de la Rotterdam, coordonator de programe la acelasi festival si directorul artistic al Festivalului de Film de la Bratislava Artfilm. In competitia de lungmetraj se vor regasi un numar de 9 filme iar in competitia de scurtmetraj 72 de filme de fictiune si animatie. In acest an, s-au inscris pentru selectie la scurtmetraj aproape 300 de scurte de animatie si fictiune din 41 de tari, din acestea 26 de filme fiind romanesti.  

 Actorii din filmul-colaj ce deschide festivalul  Anonimul, sunt : Dan Astilean, Madalina Ghitescu, Tania Popa, Richard Bovnoczki, Karen Wallet, Cosmin Selesi, Dana Cavaleru.

Taguri:  anonimul 2008

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells