Michelle Dockery, Good Behavior: „Serialul este foarte sincer în ceea ce privește comportamentul uman”

de Gloria Sauciuc în 11 Nov 2016
Premiera la TNT: joi, 17 noiembrie, de la 22:00; difuzare în fiecare joi, de la 22:00

Serialul „Un comportament adecvat”/„Good Behavior”, cu Michelle Dockery (Downton Abbey) în rol principal, începe joi, 17  noiembrie pe canalul TNT, la două zile distanță de lansarea în SUA Serialul urmărește povestea lui Letty Dobesh - o hoață și o artistă care obține foloase materiale într-un mod fraudulos. Viața ei ia mereu pe un drum greșit, ca urmare a unor decizii imprudente, imprudența fiind exact modul în care ei îi place acționeze de fiecare dată. TNT România a prilejuit publicației Cinemagia intervievarea celebrei actrițe. Redăm în continuare interviul cu  Michelle Dockery.

Alături de ea apar în film actori precum Juan Diego Botto („Ismael”, „El Greco”), Terry Kinney („OZ - Închisoarea Federală”, „E nevoie de un erou”) și Lusia Strus („Dispăruţi în Wayward Pines”, „Cotton”).

Seria de cărți Letty Dobesh cuprinde trei titluri, pe care din acestea se bazeaza primul sezon al serialului „Good Behavior”. Corespunde primul sezon primei carti, „The Pain Of Others”?

Michelle Dockery: „The Pain of Others” este punctul de pornire și, mai mult decât atât, după ce am citit scriptul, aici am găsit sursa de inspirație pentru personajul meu. De fapt, scenariul se bazează foarte mult pe ceea ce este scris în carte. Bineînțeles, există detalii pe care nu le poți include de fiecare data în scenariu, dar care mi-au fost de un real folos.

Ați citit romanele? Ce v-a impresionat la ele?

Michelle Dockery: Blake Crouch este un scriitor fenomen, iar scriptul și romanele sale m-au captivat imediat. De asemenea, trebuie să menționez că una din cărțile sale, „ Dark Matter”, care a fost publicată acum câteva luni, este una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit în ultimii zece ani. Nu am putut să o las din mână. Este o energie și o sinceritate uimitoare în personajele sale – sunt atât de reale și parcă prind viață sub ochii tăi. El este, cu siguranță, unul dintre cei mai buni scriitori ai momentului.

Letty Dobesh este o infractoare. În același timp, intervine cand aude ca o crima e pusa la cale. Spuneti-ne cateva lucruri despre acest joc de lumini si umbre al personajului dvs. 

Michelle Dockery: Acesta este și motivul pentru care îmi place atât de mult să o interpretez – contrastul caracterului ei; suișurile și coborâșurile ei și abilitatea ei, dar și curajul, de a trece prin toate aceste experiențe. Ea este genul de om care nu are nimic de pierdut. Letty are această experiență extremă: a încercat să se sinucidă de trei ori, nu îi este permis să își vadă fiul, are un ordin de restricție pe numele său, încearcă să își convingă propria mamă să-i permită să își vadă fiul. Așadar, pentru ea, totul se rezumă la „Ei bine, ce am de pierdut?”. Astfel, ea ajunge să deraieze de la linia de plutire, își pierde locul de muncă, și, bineînțeles, apoi se încurcă într-o relație cu acest bărbat.

Îmi place contrastul de a interpreta aceste teme extreme; tema mai sălbatică alături de Javier și tema mult mai intimă și personală alături de Terry Kinney, care joacă rolul ofițerului ei, Christian – unde Letty este complet descoperită și trebuie să fie sinceră și cât se poate de reală.

Ce anume din backgroundul protagonistei a creionat-o așa, ca fiind o persoană care acționează fraudulos?

Michelle Dockery: Este stilul ei de viață. Noi nu știm cu exactitate ce s-a întâmplat în trecutul ei și cred că este probabil ca această parte să fie explorată în partea a doua a serialului. Dar, pe fondul unui cămin destrămat și al unei copilării dezechilibrate, stilul ei de viață devine prefăcut și mincinos și, în același timp, foarte dichisit, iar acest stil de viață a început mult prea devreme pentru ea – și veți vedea că ei îi face plăcere să se prefacă și să-i mintă pe oamenii din jurul ei.

Cum ati califica personajul dvs - este ea o antieroina?

Michelle Dockery: Da, așa cred. Ea este un personaj pe care, la prima vedere, n-ar trebui să îl placi, dar, curând, îți dai seama că o admiri pentru unele valori ale ei, căci ea încearcă să fie bună. Într-un fel, ea merge împotriva curentului. De aceea nu este vorba de o eroină așa cum ne-am aștepta să fie. Dar, de fapt, sunt anumite aspecte la ea care, deși nu sunt de admirat și nici nu o definesc, o ajută într-un fel să devină mai bună. Acesta este și motivul pentru care ea devine eroină, pentru că, alături de ea, pornești într-o călătorie.

Letty Dobesh isi schimba des coafurile. E ceva insa - un obiect vestimentar sau nu - pe care il are mereu cu sine sau care e definitoriu pentru ea?

Michelle Dockery: Nu, perucile ei sunt marca ei înregistrată. Asta e ceea ce poartă cu ea tot timpul. Restul depinde de ceea ceea ce ea are în cutia ei magică de costume sau ceea ce găsește în drumul ei, dar, în principal, este vorba de peruci.

Ce trasatura a lui Letty Dobesh v-a atras cel mai mult cand ați citit scenariul?

Michelle Dockery: Mă gândesc la cât de inteligentă este, la cum își croiește drum prin viață și la faptul că este capabilă de atât de multe lucruri. Are atât de mult potențial. Într-un fel, ea și Javier sunt foarte asemănători întrucăt amândoi întâmpină dificultăți atunci când trebuie să se conformeze la normalitate, iar acest lucru se întâmplă pentru că amândoi au o minte sclipitoare și au văzut atât de multe. Acest aspect îmi place cel mai mult la ea – are această sinceritate întunecată și dură, fără niciun fel de prejudecăți. De aceea iubesc acest serial și, în plus, este un serial observațional, oamenii aleg doar acele părți pe care le doresc. Serialul este foarte sincer în ceea ce privește comportamentul uman.

În ultima vreme se înmulțesc serialele care le au pe femei ca protagoniste. De unde credeți că vine această tendință. E vorba de „Corectitudine politică”, interesul real al spectatorilor pentru seriale cu femei sau personajul lui „Good Behavior” gândește și acționează, de fapt, ca un bărbat? 

Michelle Dockery: Este despre roluri pentru femei care reprezintă toate femeile, nu doar pe femeile puternice dar complicate, interesante, inteligente sau amuzante. Are roluri care reflectă femeile dincolo de stereotipuri. Vrem să ne asigurăm că trece dincolo de granițe și aduce oportunități atât în fața, cât și în spatele camerelor de filmat.

 

Exploreaza subiecte similare:

Good Behavior, Michelle Dockery, Downton Abbey, Juan Diego Botto, Terry Kinney, Lusia Strus

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells