Downton Abbey

(2010) - Serial TV

Downton Abbey

Poster Downton Abbey Postere Downton Abbey

Sinopsis Downton Abbey

Mai mult
Downton Abbey (promo sezon 1)

Downton Abbey este un serial britanic produs de compania media Carnival Films pentru postul ITV.

Acțiunea se petrece pe domeniul fictiv Downton Abbey, în vila din ținutul Yorkshire a Contelui și Contesei de Grantham și urmărește viața aristocratică a familiei Crawley și a servitorilor săi în timpul domniei regelui George al V-lea.

Downton Abbey a fost creat și scris (alături de Shelagh Stephenson și Tina Pepler) de Julian Fellowes și a avut premiera pe 26 septembrie…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: zgubi
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.7
Vezi pe Hbo MaxVezi pe Sky Showtime
3 premii şi 8 nominalizări Globul de Aur, 2 premii şi 10 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile
Se difuzează la TV.
Duna
Vineri, 26 Apr 02:35
Sâmbătă, 27 Apr 02:50
Duminică, 28 Apr 01:55
Duna HD
Vineri, 26 Apr 02:35
Sâmbătă, 27 Apr 02:50
Duminică, 28 Apr 01:55
Maggie Smith Maggie Smith Violet Hugh Bonneville Hugh Bonneville Robert Crawley Matthew Goode Matthew Goode Henry Talbot
Shirley MacLaine Shirley MacLaine Martha Levinson Lily James Lily James Lady Rose MacClare Paul Giamatti Paul Giamatti Harold Levinson
Jessica Brown Findlay Jessica Brown Findlay Sybil Crawley Dan Stevens Dan Stevens Matthew Crawley Elizabeth McGovern Elizabeth McGovern Cora
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Carnival Films

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Independent Television (ITV)

Site oficial

Downton Abbey

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alexaa pe 22 Ianuarie 2012 12:22
nobil
probabil serialul care infatiseaza cel mai bine atmosfera unei epoci.extraordinar pus pe ecran, credibil si minunat interpretat.isi merita toate laudele si toate premiile.replicile personajelor sunt extrem de concise de unde reiese fara indoieala istetimea cu care a fost alcatuit scenariul, ca sa nu mai spun de personajul lui Magie Smith, pe cat de sever si "british", pe atat de adorabil.e adevarat ca se strecoara niste clisee prin scenariu, dar pe mine nu m-au deranjat deloc.urmariti-l ptc merita.
13 0
zgubi pe 04 Februarie 2013 20:53
Downton Abbey nu a avut parte de o campanie de promovare ca aceea a serialului House MD de pilda.Spun asta pentru ca multa lume nu l-a vazut si nu a auzit de el din lipsa de publicitate.E pacat ca s-a intamplat acest lucru deoarece D.A. este un serial reusit din toate punctele de vedere.Clasele sociale prezentate in film - nobilimea si servitorii - alterneaza de-a lungul actiunii si se iau la intrecere pentru a capta cat mai avid atentia privitorului.Umorul britanic nu lipseste nici el din peisaj si evenimentele de la inceputul secolului XX sunt prezentate subtil si corect.
Din prea mult exces de sensibilitate prezent in film unii privitori sustin ca D.A. poate fi vizionat din perspectiva unei telenovele.Cu siguranta comparatia este fortata si rautacioasa.Nu vad cum ai putea sa compari Downton Abbey cu celebrele telenovele spaniole sau cu cele romanesti din prezent.

11 0
ScorpyaCristina pe 03 Ianuarie 2013 09:00
O capodopera, cum numai britanicii sunt capabili sa creeze.
8 0
Selena1814 pe 20 aprilie 2017 13:43
Asa este . Serialul este foarte bun. Decoruri , muzica, atmosfera epocii excelente.
lav pe 05 Februarie 2012 15:36
superb
merita vazut...e pentru toate categoriile de varsta si nu numai pentru pasionatii de filme de "epoca".
7 0
After_Eight pe 13 Februarie 2012 19:43
Wow.Deci WOW.
Tocmai am urmarit primele doua episoade si mi-a picat fatza. Joc actoricesc, scenariu, decoruri totul la maxim. Unul dintre cele mai bune seriale vazute de mine.
6 2
nyuszi pe 01 Septembrie 2012 13:54
Am inceput sa ma uit saptamana asta, dupa ce mi-a fost recomandat de nenumarati oameni care stiu ca sunt o mare fana "Upstairs Downstairs" (atat seria clasica cat si cea noua). Pana acum imi place foarte mult.

E usor telenovela, putin cam melodramatic, dar jocul actorilor compenseaza "problema" asta. Decorurile sunt de asemenea superbe, idem si costumele.

Sper sa termin ambele sezoane pana pe 15 Septembrie, cand incepe sezonul 3.

Edit: l-am terminat si a fost genial! Cel mai mult m-am atasat de Contesa Mama, jucata de Maggie Smith cu un umor subtil si acid in acelasi timp, si de Cora Crawley. La ea imi place ca se balanseaza foarte frumos snobismul (si acesta temperat de americanismul personajului, aproape innecat de decenii de "british-ness") cu generozitatea. Deci da! Abia astept sa inceapa sezonul 3. :)

4 0
nyuszi pe 16 octombrie 2012 01:03
Episodul de ieri seara m-a terminat emotional. :(
nyuszi pe 3 ianuarie 2013 22:47
Nu are rost sa astepti. De abia la in Septembrie apare sezonul 4, si pana atunci mai este mult. Episodul de Craciun a fost bun, in schimb. S-au intamplat niste lucruri… interesante. :)
vladalmond pe 19 Septembrie 2013 17:53
Cel mai bun serial pe care l-am urmarit pana acum!
3 0
cosmin_kedii pe 05 Martie 2013 13:51
câteva cuvinte: E britanic, e plin de farmec, e minunat si Actori excelenti
3 0
stefan1999 pe 27 Aprilie 2016 11:58
Downton Abbey-capodopera britanicilor
Nu sunt un fan al serialelor de genul acesta,dar pot sa spun ca Downton Abbey m-a surprins intr-un mod placut.Acesta prezinta foarte bine viata oamenilor de la inceputul secolului al XX lea cu diferentele sociale existente.Este un serial care te captiveaza,plin de momente de suspans si cu schimbari de situatie cand nu te astepti.
2 0
nelloti pe 04 Octombrie 2013 15:40
Un serial de exceptie care nu lasa loc plictiselii. Iar Maggie Smith este magica.
2 0
AeroX pe 13 Mai 2013 21:56
What is a weekend?
Nu-mi plac in general filmele sau serialele de epoca. Nu-s genul meu. Downton Abbey face exceptie pentru mine. La asemenea actori si poveste...nici nu mai conteaza. Ce e britanic e bun oricum. Cine nu l-a vazut si se teme sa-l vada in posibilitatea de a parea plictisitor, nu e asa! Recomand! Cine are rabdare si stie sa aprecieze calitatea, va aprecia Downton Abbey.
Pentru mine Maggie Smith e adevarata cireasa de pe tort a serialului. Asta n-ar trebui sa fie ceva suprinzator. Are niste replici si un umor englezesc de zile mari! Ea orchestreaza parca cele mai importante evenimente in familie. Un personaj remarcabil interpretat de o doamna veterana a cinematografiei britanice.

2 0
ioanaa_ioana pe 17 Noiembrie 2019 13:00
Foarte bun.
Vestimentatia decorurile actorii totul este minunat .
Nota 10.

1 0
Francesca_lia pe 02 Noiembrie 2023 23:02
neverosimil
total neverosimil. servitori mai educati si culti decat stapanii, sunt manierati, participa la evenimentele stapanilor, sunt invitati la concerte, joaca cricket cu stapanii, au auzit de Aristotel, toti stiu sa scrie si sa citeasca, au pareri pertinente despre tot ce se intampla in lume, au timp liber berechet, pleaca si vin cand vor, sunt liberi de revelion si de Craciun cand stapanii se servesc singuri... propaganda socialista? cam penibil si prea lung film de care sa te folosesti pentru a face propaganda, probabil ma insel. in orice caz, chiar ma intreb pentru ce lupta clasa muncitoare daca astia o duceau asa de bine
1 1
benhack pe 09 Aprilie 2023 04:30
Excelent! L am descoperit din greșală dar e grozav, e ca un muzeu al vremii și al locului. Scenariu și regie la superlativ. Costume , decor , peisaje , interioare, exterioare senzaționale! Un scenariu captivant și realist, actorii bine aleși și au făcut treaba cu înaltă clasă britanică . Babele au fost cireașa de pe tort.Recomand cu căldură . Mă gândesc să îl mai văd odată.Prea multe secvențe și replici care mai merită văzute.
1 1
Francesca_lia pe 2 noiembrie 2023 23:05
da, da, babele mi-au placut si mie, delicioase. pacat ca nu le-au pus in alt film, ar fi fost cu adevarat minunat
Postmodern pe 05 Aprilie 2013 13:09
Downton Abbey – Cel mai apreciat serial britanic al ultimilor 10 ani | Postmodern
[...] Downton Abbey este, în esenţă, un micro-cosmos în care toate personajele, fie de “sus” sau de “jos”, servesc un rol bine stabilit. Singurul stăpân adevărat este casa, impunătoare şi intimidantă, în care sunt depozitate toate dorinţele, visele, deziluziile şi istoria celor ce au grijă de ea.  [...] citeşte
1 1

Spune-ţi părerea despre Downton Abbey

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Downton Abbey
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells