Filmele romantice ale lui 2019. Când și unde le vedem

de Gloria Sauciuc în 18 Feb 2019
Fie că serbăm Valentine's Day fie că nu, putem să urmărim un film romantic pentru efectul său cathartic sau măcar „escapist”

Luna februarie este luna iubirii, așa că trecem în revistă filmele romantice pe care le putem vedea anul acesta pe marile ecrane din România.  Fie că serbăm Valentine's Day fie că nu, putem să urmărim un film romantic pentru efectul său cathartic sau măcar „escapist”. 

How to Train Your Dragon: The Hidden World
se poate vedea la cinema din 1 februarie

Al treilea film din îndrăgita serie animată „Cum să îți dresezi dragonul” poate să pară o alegere surprinzătoare în această listă, dar eroii poveștii au ajuns la vârsta primilor fiori ai dragostei. Neînfricatul dragon Furia Nopții o va cunoaște pe dragonița Furia Luminii, pe care o va curta după care va întemeia cu ea o familie, iar adolescentul viking Sughiț face mai strânsă relația cu Astrid. Animația pentru copii reușește să emoționeze profund adulții printr-un mesaj nu foarte ușor de digerat - a iubi pe cineva înseamnă a-i da totală libertate, nu a-l poseda în mod egoist.

Alita: Battle Angel
se poate vedea la cinema din 15 februarie

Iată un alt titlu ce poate surprinde în lista filmelor romantice, dar în acest SF cu roboți vedem că protagonista, Alita, un cyborg, e capabilă de sentimente omenești. Alita poate să freamăte la atingerea tandră a lui Hugo (Keean Johnson), un tânăr uman. Filmul este regizat de Robert Rodriguez și produs de James Cameron. 

Oh, Ramona!
s-a lansat în cinematografele din România pe 15.02.2019

Oh, Ramona! urmărește transformarea lui Andrei (Bogdan Iancu) dintr-un adolescent într-un adult care-și trăiește candid și autoironic prima poveste de dragoste, inocentă și neîmpărtășită, în alternanță cu a doua poveste, intensă și nebunească, incapabil să facă o alegere. Comedia Oh, Ramona!, adaptarea pentru marele ecran a cărții „Suge-o, Ramona!”, de Andrei Ciobanu, va avea avanpremiera specială joi, 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților. Se va lansa în cinematografele din toată țara pe 15 februarie. Regia este semnată de Cristina Jacob, realizatoarea popularelor comedii Selfie și Selfie 69.

The Favourite
premiera în cinematografele din România pe 22.02.2019

The Favourite (film cu zece nominalizări la Oscar 2019) face portretul amuzant al unei regine dezaxate (jucate de Olivia Colman), care își seduce domnișoarele din suita regală (jucate de Emma Stone și Rachel Weisz). Toate cele trei actrițe au primit nominalizări la Oscar, iar grecul Yorgos Lanthimos care semnează regia este unul din cei trei regizori non-americani nominalizați anul acesta la Oscar.

What Men Want
premiera în cinematografele din România pe 1 martie

Ali se întreabă ce trebuie să facă pentru a reuși într-o lume a bărbaților. Surprinzător, ajunge să obțină un avantaj neașteptat asupra lor: începe să le audă gândurile.Cu noua ei putere, Ali se străduiește să-și depășească colegii, însă provocările pe care trebuie să le parcurgă îi vor testa relația cu cei mai buni prieteni și cu un potențial nou iubit.

After/După ce te-am întâlnit
premiera în cinematografele din România pe 19 aprilie

Bazat pe un roman semnat de Anna Todd, „După ce te-am întâlnit” spune povestea unei tinere care se indrăgostește de un băiat cu un secret întunecat, cei doi intrând într-o relație turbulentă.

Joueurs/Treat Me Like Fire
premiera în cinematografele din România pe 17 mai

Viața Ellei (Stacy Martin) se schimbă complet odată ce îl întâlnește pe Abel (Tahar Rahim). Întâi un pariu, relația lor se va transforma curând într-o pasiune devorantă. Regizoarea filmului, Marie Monge, a fost nominalizată pentru această producție la premiul Caméra d'Or, anul trecut, la Cannes.

Şi Soarele e o stea/The Sun Is Also a Star (2019)
premiera în România este pe 7 iunie

O adolescentă descoperă dragostea într-un moment dificil din viața familiei sale.

Border/La graniță
premiera în România este pe 21.06.2019

Tina, un ofițer de vamă de o eficacitate incredibilă, este recunoscută pentru simțul ei infailibil. Practic, e ca și cum ar mirosi vina ori intențiile ascunse. Însă când Vore, un tip suspect, trece prin fața ei, capacitățile sale sunt puse la încercare pentru prima dată. Tina știe că Vore ascunde ceva, dar nu poate identifica ce anume. Mai rău, simte și o atracție bizară față de el. În timp ce dezvoltă o relație specială cu el, Tina își descoperă, în sfârșit, adevărata identitate.

L'homme fidèle/A Faithful Man
premiera în România este pe 20.09.2019

Cu o distribuție atrăgătoare, compusă din Laetitia Casta și Lily-Rose Melody Depp, ce îl flanchează pe Louis Garrel, filmul prezintă o poveste de dragoste cu despărțiri și încercate împăcări. Un triunghi amoros, o crimă, femei frumoase sunt ingredientele acestui film.

Monștri.
premiera în România - septembrie 2019
Monștri. descrie o zi din viața unui cuplu. Dana și Arthur, căsătoriți de mult timp, trăiesc o poveste de dragoste atipică. Una din întrebările ridicate de film este „Care ar fi cea mai mare dovadă de iubire pe care i-o poți da celuilalt?”. Filmul observă și pune întrebări într-o structură de puzzle, în care spectatorul trebuie să rămână atent și să decidă până la final cine sunt „monștrii”.

Exploreaza subiecte similare:

How to Train Your Dragon: The Hidden World, Alita: Battle Angel, Oh Ramona!, The Favourite , What Men Want, After, Joueurs, The Sun Is Also a Star, Border, L'homme fidèle, Monștri.

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells