Filmele lunii martie 2014

de Ştefan Dobroiu în 4 Mar 2014
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în această lună!

Martie începe în trombă cu unul dintre cele mai aşteptate filme româneşti ale ultimilor ani, o premieră triplu premiată la Oscar şi o premieră plină de efecte speciale de văzut în format IMAX. Următoarele patru weekend-uri par a face trecerea la dezlănţuirea din aprilie şi mai, când mai multe blockbustere de la Hollywood vor lupta pentru atenţia amatorilor de cinema. Iată mai jos toate premierele lunii, cu recomandările noastre.

7 martie
Cu greu poţi găsi un proiect mai atractiv decât cel mai recent film al lui Nae Caranfil, Closer to the Moon. Regizorul aduce pe ecran un episod inedit din istoria României, povestea aşa-numitului "mare jaf comunist" care a uimit întreaga ţară în 1959. Ca lucrurile să fie şi mai interesante, această intrigă pur românească este interpretată de actori cunoscuţi de la Hollywood, precum Vera Farmiga şi Mark Strong. Cinemagia a văzut deja o variantă în lucru a filmului şi este tare curioasă să vadă rezultatul final al muncii de ani de zile a lui Nae Caranfil, care, să nu uităm, este regizorul uneia dintre cele mai iubite producţii autohtone din toate timpurile, Filantropica.

Primul weekend al lui martie vine şi cu Dallas Buyers Club, de trei ori premiat la gala de duminică noaptea a Oscarurilor. Matthew McConaughey şi Jared Leto apar în roluri antologice în fantastica aventură a lui Ron Woodroof (McConaughey), aflat într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte cu sistemul de sănătate american şi maleficele companii farmaceutice, după ce în 1986 este diagnosticat cu HIV şi i se mai dă doar o lună de trăit. Interesantă este şi premiera în format IMAX 300: Ascensiunea unui imperiu/300: Rise of an Empire, în care îl vedem din nou pe Rodrigo Santoro în rolul împăratului Persiei Xerxes, gata să pună biciul pe războinicii greci. În rolul principal feminin, extraordinara Eva Green. Weekend-ul plusează cu Paradisul spulberat/The Broken Circle Breakdown, care a reprezentat Belgia la Oscar 2014.

14 martie
Need for Speed: Începuturi. Inspirat de popularul joc de calculator şi cu intenţii clare de a se transforma într-o longevivă franciză, Need for Speed ar putea deveni cel mai gustat film al weekend-ului lansării. Cu un Aaron Paul tot mai cunoscut datorită rolului său din serialul Breaking Bad, filmul spune, din goana bolizilor pe patru roţi, povestea lui Tobey, un şofer de curse ilegale care ajunge la închisoare după ce este păcălit de fostul său partener (Dominic Cooper). Şi ce metodă de răzbunare mai potrivită să găsească Tobey dacă nu victoria în cea mai periculoasă întrecere, cu trasee pe întreg cuprinsul Statelor Unite? Vom vedea la jumătatea lunii dacă Need for Speed s-ar putea măcar apropia de popularitatea seriei Furios şi iute.

Weekend-ul vine şi cu animaţia DreamWorks Dl. Peabody şi Sherman, extrem de lăudată de criticii americani şi cu un simpatic Ty Burrell (serialul Modern Family) în rolul căţelului genial care trebuie să rezolve boroboaţele stăpânului său, Sherman. De şase ori nominalizat la Oscar, Nebraska lui lui Alexander Payne ajunge în sfârşit pe marile ecrane, iar oferta weekend-ului este îndulcită de comedia romantică Dragostea e chimie, nu magie/Better Living Through Chemistry.

21 martie
Cea mai populară premieră va fi fără îndoială Divergent, o nouă încercare de franciză inspirată de cărţi pentru tineri şi o nouă şansă la celebritate a lui Shailene Woodley. Aceasta este Beatrice, o tânără dintr-un Chicago al viitorului, în care societatea este împărţită în cinci facţiuni separate, fiecare dintre ele cultivând o anumită virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegaţia (cei altruişti), Neînfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi). În fiecare an, într-o zi anume, tinerii în vârstă de şaisprezece ani trebuie să-şi aleagă facţiunea cărora se vor alătura pentru tot restul vieţii. Spre deosebire de cei de-o seamă cu ea, Beatrice face o alegere care va surprinde pe toată lumea şi va ajunge curând să lupte din răsputeri pentru a supravieţui.

Cel mai recent film al lui Wes Anderson, Hotel Grand Budapest/The Grand Budapest Hotel este şi el aşteptat pe ecrane în acel weekend, la doar câteva săptămâni după ce a câştigat un Urs de argint la festivalul de la Berlin.

28 martie
Avem parte de un sfârşit de lună umed datorită lui Noe/Noah, cea mai interesantă premieră de la Hollywood a lui martie. Darren Aronofsky se inspiră din Biblie pentru a ne prezenta o apocaliptică aventură din vremuri imemoriale, cu Russell Crowe în rolul titular, cel al vajnicului Noe, care simte că furia lui Dumnezeu se va abate asupra oamenilor şi purcede la construirea legendarei sale Arce, pentru a-şi salva familia şi o parte din vieţuitoarele Terrei. Aronofsky şi-a prezentat deja personajul ca unul măcinat de îndoieli, ceea ce face cu atât mai interesant acest film ce se anunţă, încă de la primul trailer, extrem de intens.

În ultimul weekend al lunii mai avem parte de Oscarul pentru Cel mai bun film străin, La grande bellezza, iar cei mai mici dintre spectatori se vor bucura de noile aventuri din Tinkerbell - Zâna pirat. About Last Night/Spune-mi ce-ai făcut azi-noapte! revizitează piesa lui David Mamet şi este lăudat de critici pentru modul în care combină romantismul şi comedia, ca şi pentru distribuţia condusă de voiosul Kevin Hart. Pe 28 martie ne vom întâlni şi cu Tarzan, eroul unei noi animaţii cu Kellan Lutz în rolul fiului adoptiv al unui clan de maimuţe.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a lunii?

Exploreaza subiecte similare:

Noah, Need for Speed, Closer to the Moon, Dallas Buyers Club, 300: Rise of an Empire, The Broken Circle Breakdown, Mr. Peabody & Sherman, Ty Burrell, Nebraska, Better Living Through Chemistry, Divergent, The Grand Budapest Hotel, About Last Night, The Pirate Fairy, La grande bellezza, Aaron Paul, Nae Caranfil, Vera Farmiga, Mark Strong, Matthew McConaughey, Jared Leto, Rodrigo Santoro, Eva Green, Shailene Woodley, Russell Crowe, Kevin Hart, Kellan Lutz, tarzan

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 4 martie 2014 10:52
cel mai mult astept filmul 300 rise of an empire si filmul noe.........dar in acelasi timp as vrea sa felicit filmul closer to the moon......sa faci un film romanesc cu actori precum mark strong......nu-i usor....bravo
danny987 pe 4 martie 2014 12:02
300 ,Noe si Dallas Club.
legolas05 pe 4 martie 2014 13:34
Multe filme interesante in aceasta luna...300,Noe,Hotel Grand Budapest,Closer to the moon,Need fo speed,Divergent si Nebraska.
tibzone pe 4 martie 2014 13:47
300 / Need for Speed/ Noah ^^
Bayard pe 4 martie 2014 14:03
Este o luna exceptionala.
Macabru pe 4 martie 2014 17:03
Se pare ca anul asta n-o sa vad filmul care a castigat Oscarul. O avea el o "adevarata" poveste de viata si dorinta de supravietuire, dar pur si simplu nu-i genul meu. Trei filme luna asta: Noah, 300 si Need for Speed (in ordinea in care apar).
andreyb22 pe 4 martie 2014 18:38
Need for Speed clar !!!
yukkio pe 4 martie 2014 20:18
astept Noah,300 si Dallas Buyers Club(sa vad pentru ce a luat oscarulMatthew McConaughey)
Tyson_Kyd pe 4 martie 2014 20:28
M-as duce la Need for Speed doar ca sa vad ce sanse are in fata seriei Fast & Furious :) .
Ovidiu239 pe 4 martie 2014 20:52
Mai mult ca sigur cel mai bun film din cele de mai sus, este Dallas Buyers Club, dar cred ca toata lumea il va vedea acasa pe ala, daca nu l-a vazut deja, e in HD de saptamani bune.
Dacianus pe 4 martie 2014 21:38
Closer to the Moon - de cand il astept - si 300.
Phantom_sub pe 4 martie 2014 21:47
300, Noah si Divergent.
denisa_liza pe 11 martie 2014 17:55
de abia astept sa vad Noah si 300
alex_il_fenomeno pe 21 martie 2014 17:59
Am urmarit cateva, restul urmand.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells