Dallas Buyers Club

(2013)

Clubul cumpărătorilor din Dallas

Poster Dallas Buyers Club Postere Dallas Buyers Club

Sinopsis Dallas Buyers Club

Dallas Buyers Club intl trl

Filmul prezintă povestea unui electrician texan, lupta lui cu instituțiile medicale și cu companiile farmaceutice după ce a fost depistat HIV-pozitiv în 1986. El caută medicamente alternative care ar putea să-l ajute și la care și alte persoane cu acest virus vor putea avea acces.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.9
3 premii şi 3 nominalizări Oscar, 2 premii Globul de Aur
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • The Dallas Buyers Club

Produs de

Truth Entertainment (II)

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Future Film

Distribuit in Romania de

Ro Image 2000 , Prorom

Țara

SUA

Site oficial

Dallas Buyers Club

Box office Dallas Buyers Club

Weekend premieră (03.03.2014)
  • Loc 5
  • Spectatori 5.221
  • Încasări (RON) 106.753,14
Total
  • Spectatori 12.159
  • Încasări (RON) 232.420,86
  • Încasări (USD) 71.705,58

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
wildinthecountry pe 04 Ianuarie 2014 21:29
x
In anul 2013 infectia HIV este privita de catre medicii specialisti de Boli Infectioase ca fiind o boala virala cronica care se poate controla cu medicatia complexa antiretrovirala(HAART),cu conditia ca maladia sa fie depistata intr-un stadiu preferabil timpuriu.Medicatia complexa antiretrovirala in doze putin toxice(3 medicamnte luate odata in doze fixe) a fost aprobata de abia in 1996.Din 1996 incoace s-au facut adevarate progrese in terapia HIV/SIDA.
In anul 1985 lucrurile stateau cu totul altfel.Infectia HIV de abia ce fusese depistata in 1981 prima data la homosexuali, lumea nu era informata,nu stia mai nimic despre modalitatile de transmitere.Exista impresia generala gresita ca boala se transmite doar la homosexuali. Boala era privita pe buna dreptate ca fiind o condamnare la moarte in special daca esti depistat in stadiul SIDA cand numarul de leucocite este foarte mic… citeşte

37 10
marillion pe 4 ianuarie 2014 21:35
Eu ţi-l votez fără să-l citesc, impresionat doar de cantitatea de informaţii, pentru că miros şi ceva spoiler şi nu vreau să-mi stric plăcerea cu nicio informaţie din subiectul/acţiunea filmului :)
cezarika21 pe 21 februarie 2014 18:22
Mie mi-au plăcut ambii, cred că interpretarea lui McConaughey a fost mai bună din punct de vedere actoricesc, dar tăcerile lui Ejiofor şi lacrimile din ochii lui m-au mişcat mai mult decât texanul dependent de cocaină.
bitter_moon pe 05 Ianuarie 2014 14:46
SIDA a făcut multe victime de-a lungul timpului, iar acest film ne prezită povestea uneia dintre ele, o poveste care impresionează prin forţa cu care personajul principal se opune destinului implacabil.

Un bărbat puternic, un adevărat luptător, după cum ne este prezentat din primele cadre, obligat din păcate să lupte nu doar cu boala care îl macină pe interior, ci şi cu prejudecăţile prietenilor care îl izolează înspăimântaţi de acest tabu, aşa cum încă era privită boala în acea perioadă. Pentru că medicina convenţională nu îl ajută, îşi ia soarta în propriile mâini şi apelează la tratamente alternative, neacceptate încă de forurile de specialitate.

Dacă personajul interpretat de Matthew McConaughey ne mai lasă o parte din sensibilitate neatinsă, personajul interpretat de Jared Leto reuşeşte să ne dea lovitura de… citeşte

16 4
wildinthecountry pe 5 ianuarie 2014 14:58
excelent review..asa da.. in film au fost cam 3-4 scene emotionante si toate l-au avut pe rayon in ele asa ca eu sunt de parere ca Jared Leto merita clar sa castige Oscarul pt rol secundar pt ca a reusit sa ne sensibilizeze... Legat de acea secventa interesanta si frumoasa cu fluturii in acel laborator sunt mai mult ca sigur ca are o semnificatie simbolista de ordin spiritual.....
bitter_moon pe 21 februarie 2014 21:09
Multam' fain, Cezar ! Cand voi avea chef sa ma enervez ingrozitor, sa ma revolt, sa ma scandalizez, ma voi uita la documentarul recomandat de tine. :)
cezarika21 pe 21 Februarie 2014 17:10
Lupta cu un sistem medical absurd şi nedrept
Potrivit unui banc, un medic moare, ajunge la poarta Raiului şi se aşază la coadă. Sf. Petru îl observă, îi face un semn şi-i spune: "Furnizorii intră pe uşa din spate!". Zeci de ani bunicul meu povestea cum în copilărie a avut o boală ce era pe atunci şi se pare că este încă şi astăzi incurabilă. Dus la spital, medicii au recomandat un tratament care era atât de eficient încât toţi pacienţii mureau pe capete. Un medic evreu ce a fost consultat le-a spus străbunicilor să nu urmeze sub nicio formă acel tratament propus de spital dacă vor ca băiatul să trăiască. Tratamentul propus de medicul evreu a durat doi ani, a fost costisitor, dar i-a salvat viaţa bunicului. Astăzi nimeni nu-l cunoaşte pe acel medic, în schimb medicii criminali din spital sunt prezentaţi ca somităţi în diferite lucrări monografice. Eu însumi am avut de-a face de mai multe… citeşte
12 2
wildinthecountry pe 21 februarie 2014 17:39
Observ ca ai o parere proasta despre medici. Poate ai dat doar de medici slabi.Eu insa sunt o exceptie.Sunt un doctorash simpatic.
lili22 pe 28 septembrie 2014 20:52
Cezarika, toxiinfectie alimentara aveai daca mergeai la o nunta si se mai imbolnaveau alti 10 de la ceva stricat, eu cred ca nu aveai nimic si ai vrut sa nu te duci la serviciu, daca stii de ce boala suferi te tratezi singur?Doctorul e pus sa scrie concediu medical dupa diagnosticul tau, nu/
l.u.v pe 06 Ianuarie 2014 23:51
Sublim..
Un film sublim, in care Matthew McConaughey interpreteaza naucitor rolul unui bolnav de SIDA. Nu mai prejos este si Jared Leto, ambii si-au interpretat perfect partiturile.
o lectie despre viata, ambitie, prietenie si lupta cu boala si cu sistemul medical american.
Superb!!

12 2
OanaERO pe 11 Ianuarie 2014 00:21
Oh, Rayon, darling...
Acela nu a fost Jared Leto. Acela a fost Rayon jucandu-se pe sine. Superb. Toate premiile pentru Jared Leto. Dupa 6 ani de pauza si un film mult mult subapreciat (Mr. Nobody), a prins rolul perfect si i-a iesit excelent. Bravo!
11 4
mihaelatb pe 12 Ianuarie 2014 10:27
Este un film dureros de real. Un film caruia ii lipseste-in opinia mea- acel ceva care sa inchege momentele de viata. Parca regizorul a vrut sa fie prea explicit si a acumulat, si prezentat, prea multe fapte si evenimente. Cu unele momente foarte bune: refuzul amicilor de a-l mai primi la masa lor, la lucru, de a-i mai da voie sa locuiasca in baraca/locuinta. Si apoi scena din supermarket cand il obliga pe fostul prieten sa-l accepte pe Rayon.
O alta scena memorabila este si confruntarea dintre Rayon si tatal sau.
Putin cam prea fortata (chiar daca s-a vrut simbolica), mi s-a parut si paralela dintre scena cu fluturii si moartea lui Rayon.
Filmul inegal ca valoare este sustinut insa de doua interpretari de exceptie . Jared Leto si Matthew McConaughey. Ultimul facand un progres urias ca actor. De la Failure to Launch sau Ghosts of Girlfriends Past , la Mud si… citeşte

8 8
diMatteo pe 30 Ianuarie 2014 22:27
O lectie de viata
Pentru mine acest film a fost o adevarata traire, experienta! In acele 2 ore m-am interpus in pielea personajului principal si am incercat sa simt putin din ce a trait el. Este foarte greu pentru acesti bolnavi pe care trebuie sa ii respectam. Un film adevarat care merita vazut!
5 2
sabinalin pe 13 Februarie 2014 16:01
"Tot trebuie sa murim intr-un fel". Saraci sau bogati, ticalosi sau oameni buni la suflet, homo sau heterosexuali, cu totii suntem datori, mai devreme sau mai tarziu, cu o moarte in fata careia suntem nevoiti sa stam singuri, fara nici un ajutor. Cine spune ca nu simte frica atunci cand vine vorba de marea trecere nu face altceva decat sa braveze. O.K, unii sunt mai bine pregatiti sufleteste decat altii insa e imposibil sa nu simti o strangere de inima stiind ca maine nu vei mai fi. Cum poti sa te simti atunci cand un medic iti spune verde-n fata ca nu mai ai decat o luna de trait? Ai numai 35 de ani si, chiar daca ai dus pana atunci o viata plina de excese, nu te poti multumi cu faptul ca se termina atat de repede... Pentru cel care scrie revelatia actoriceasca a inceputului de an e, fara discutie, Matthew Mc Conaughey. L-am descoperit in "True detective" acolo unde formeaza un excelent… citeşte
4 2
Utube pe 30 Octombrie 2015 23:46
Filmul este o biografie, a lui Ron Woodroof, având un subiect foarte sensibil şi se încadrează perfect în aceeaşi categorie cu „Philadelphia” – 1993 şi cu mult controversatul „The Session” – 2014 şi ne prezintă lupta disperată pentru supravieţuire a lui Ron, bolnav de SIDA, precum şi oportunitatea cinică, practică, a acestuia de a face o afacere în a vinde medicamente necesare tratamentului acestei boli incurabile, altor persoane care suferă de aceeaşi afecţiune.

Ce este bine:
- Este printre puţinele filme în care personajul principal, pentru care spectatorul nutreşte o consideraţie aparte datorită condiţiei medicale în care se află, are o grămadă de vicii degradante pentru fiinţa umană;
- Spre sfârşitul peliculei sunt două scene de o sensibilitate deosebită care merită toate aplauzele – una, cea mai sensibilă… citeşte

2 1
aayana pe 25 Martie 2014 19:11
Când Ron descoperă că mai are aproximativ o lună de trăit, începe să ia viața în serios. Într-o primă fază de negare a bolii (HIV), își continuă activitățile cotidiene la intensitate maximă (tras pe nas, sex, beții, etc.). Privitul calendarului însă, îi spune că nu poate merge așa la nesfârșit. Începe să lupte, în ciuda termenului-limită dat de către doctori. Se documentează, caută diverse studii despre tratarea bolii, medicină alternativă / ilegală.

Totuși, ceea ce nu este legal, nu a fost aprobat de o mână de oameni: sistemul sanitar, mereu preocupat de experimente bănoase și abia apoi de salvarea unor vieți. Ron (interpretat de actorul Matthew McConaughey – probabil cel mai bun rol de-al său până acum!) luptă cu sistemul pentru a introduce un tratament care chiar funcționează și nu te distruge. Este dovada vie, după cele… citeşte

2 1
Infinity pe 16 Martie 2014 04:10
Dallas Buyers Club (2013)
Filmul ne transmite un mesaj la care toti trebuie sa-i acordam atentie: lupta disperata de a ramane in viata, de a te agata de ultima speranta, lupta pentru supravietuire, lupta pentru a realiza ceva maret. Matthew joaca rolul vietii sale, un rol care il face sa treaca prin toate starile sufletesti. De la electricianul si cowboy-ul betiv, drogat si disperat, pana la afaceristul lucid, plin de viata si fericit. Atat el cat si Jared si-au meritat premiile. Recomand. 9.
2 1
andyy pe 31 Ianuarie 2014 00:21
De remarcat interpretarea excelenta din rolul principal care contribuie in mod decisiv la valoarea acestui film, nu despre o boala incurabila, ci despre viata, despre lupta contra cronomentru si speranta pana in ultima clipa ca poti schimba ceva, nu doar pentru tine ci si pentru semenii tai.
2 2
lav pe 19 Ianuarie 2014 22:14
e un film extraoridinar...o lectie de viata pentru oricine iar Matthew McConaughey si Jared Leto merita detasat orice premiu pentru interpretare...
2 4
xerses pe 07 Ianuarie 2014 23:36
Foarte buna "identificare" cu personajele a celor 2 actori,Matthew McConaughey si Jared Leto.
2 4
ddonpandy pe 06 Ianuarie 2014 22:29
ti se pare ca poti traii in viata asta o vesnicie
bun de vizionat si o lectie buna asupra vieti asa ca profitati de fiecare cliipa. carpe diem
2 4

Spune-ţi părerea despre Dallas Buyers Club

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Dallas Buyers Club
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells