Filmele lunii mai 2015

de Ştefan Dobroiu în 30 Apr 2015
Iată ce au de oferit următoarele cinci weekend-uri de premiere cinematografice

Aprilie a venit cu două dintre cele mai aşteptate filme ale anului, Furios şi iute 7 (aici o cronică, aici detalii despre Furios şi iute 8) şi Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron (cronică), dar mai, deşi nu oferă producţii de aceeaşi anvergură, ar putea veni cu mai multe surprize foarte plăcute la cinema. Iată mai jos recomandările întregii luni. Să nu uităm că în mai are loc şi festivalul de la Cannes, festivalul care ia pulsul cinema-ului mondial.

1 mai
A Little Chaos/Haos la Versailles
Cei de la The Hollywood Reporter au etichetat noul film al lui Kate Winslet drept "entertainment agreabil", iar noi te întrebăm când altcândva ai putea vedea la cinema o dramă romantică de epocă despre... grădinărit? Winslet o interpretează pe Sabine, o specialistă în realizarea de grădini elaborate care va ajunge să fie angajată de nimeni altul decât Ludovic al XIV-lea (Alan Rickman). Este o provocare extraordinară pentru Sabine, care va avea de luptat şi cu prejudecăţile privind rolul femeii în epocă. Filmul este de văzut şi pentru Matthias Schoenaerts, cel mai cunoscut tânăr actor belgian al momentului, care pare să colaboreze cu cele mai lăudate partenere ale momentului: după Marion Cotillard (Rugină şi oase) şi Michelle Williams (Suite Française), iată-l alături de Winslet înainte de a-l vedea în octombrie, alături de Carey Mulligan, în Far from the Madding Crowed al lui Thomas Vinterberg.

Weekend-ul mai vine cu The Age of Adaline/Secretul lui Adaline, o dramă despre o femeie (Blake Lively) care timp de opt decenii şi-a păstrat aspectul fizic de la 29 de ani.

8 mai
Hot Pursuit: Urmărire periculoasă
După succesul lui Heat, comedia de acţiune cu Sandra Bullock şi Melissa McCarthy, nu a trebuit să aşteptăm prea mult să vedem o nouă actriţă câştigătoare de Oscar încercându-şi puterile într-un rol comic: Reese Witherspoon este o poliţistă care respectă întotdeauna regulile, dar îşi va da seama că e cazul să improvizeze atunci când trebuie să protejeze un martor de un traficant de droguri. Şi când martorul e interpretat de Sofía Vergara într-un rol asemănător celui care a făcut-o celebră din serialul Modern Family, ştim deja că urmează o mulţime de aventuri.

Weekend-ul plusează cu She's Funny That Way/Viaţa bate filmul, o comedie romantică de Peter Bogdanovich care îi are pe afiş pe Owen Wilson, Imogen Poots, Jennifer Aniston, Will Forte şi Rhys Ifans, dar şi cu Tăietura/The Cut, cea mai nouă dramă a lui Fatih Akin, despre o familie destrămată de persecuţia populaţiei armene de către turci la 1915. Tot pe 8 mai vedem Live, debutul în lungmetraj al lui Vlad Păunescu, despre o prezentatoare de televiziune (Rodica Lazăr) care se va trezi în centrul unui scandal de proporţii.

15 mai
Mad Max: Fury Road/Mad Max: Drumul furiei
Nouă ni se pare cel mai aşteptat film al lunii şi nici nu mai îndrăznim să ne uităm la cele mai recente trailere pentru a nu afla prea multe detalii despre noua aventură a lui Mad Max. Interpretat de această dată de Tom Hardy şi controlat din spatele camerei de acelaşi George Miller, eroul lumii postapocaliptice va trebui să înfrunte un tiran, Immortan Joe, convins că Max şi grupul său de rătăcitori i-au furat cea mai de preţ posesie. Charlize Theron şi Nicholas Hoult interpretează două roluri extrem de importante în "westernul pe roţi", după cum îşi descrie regizorul filmul, ce ar putea deveni cel mai impresionant din punct de vedere vizual blockbuster din această vară. Aici mai multe detalii despre cum a fost realizat Mad Max: Fury Road.

Din 15 mai vedem şi Coconut The Little Dragon 3D/Coconut micul dragon, o animaţie cu inimă mare despre un dragon care porneşte în căutarea ierbii focului, cea care îi dă neamului său puterea de a sufla flăcări pe nări, după ce aceasta este furată...

22 mai
Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine
Este unul dintre cele mai misterioase şi pline de potenţial blockbustere din 2015, cu mari şanse să fie transformat într-o franciză de către studiourile Disney. Vom explora Tomorrowland, un ţinut magic aflat în pericol. Pentru a-l salva, eroul interpretat de George Clooney îi va cere ajutorul lui Casey, o tânără exploratoare, şi împreună îl vor înfrunta pe liderul oraşului, David Nix (Hugh Laurie). Trailerele lansate până acum dezvăluie un extraordinar efort de producţie depus pentru a aduce pe ecran tărâmul Tomorrowland. Faptul că regizor este Brad Bird (The Incredibles, Ratatouille, Mission: Impossible - Ghost Protocol) nu face decât să crească aşteptările cu privire la premiera din 22 mai.

Tot de atunci ne speriem cu Poltergeist, remake produs de Sam Raimi şi regizat de Gil Kenan după originalul scris de Steven Spielberg acum mai bine de trei decenii. Filmul românesc revine cu aceeaşi Rodica Lazăr în rolul principal în Carmen, povestea unei femei gata de orice pentru a-şi vindeca fiica bolnavă. Pasolini, film biografic despre celebrul regizor italian, cu Willem Defoe în rolul principal, se lansează în aceeaşi vineri.

29 mai
San Andreas/Dezastrul din San Andreas
La sfârşitul lunii lumea se zdruncină din temelii în acest disaster movie cu Dwayne Jhonson într-un nou rol eroic. Totul începe când un cutremur de nouă grade sfâşie California, provocând prăpăd. Johnson îl interpretează pe Tom, un pilot de elicopter care trebuie să se asigure că fiica sa a supravieţuit cataclismului. Împreună cu fosta soţie (Carla Cugino), Tom va avea parte de aventuri extraordinare, observând între timp consecinţele dezastruoase ale cutremurului.

Pentru fanii lui Corneliu Porumboiu, mai aşteptat în ultimul weekend al lui mai va fi Comoara, reîntoarcerea regizorului la comedie. Cu premiera mondială în secţiunea Un Certain Regard de la Cannes, filmul ni-l arată pe Cuzin Toma în rolul unui tată de familie pornit în căutarea unei comori. Woman in Gold/Femeia în aur ne arată lupta unei supravieţuitoare a Holocaustului, interpretată de Helen Mirren, pentru recuperarea unui tablou de Gustav Klimt, furat de nazişti din casa familiei ei. Sfârşim luna pe o notă înaltă cu Pitch Perfect 2/Tonul perfect 2, continuarea succesului din 2012, despre un cor a cappella care intră într-o competiţie internaţională.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a lunii?

Exploreaza subiecte similare:

Fast and Furious 7, The Avengers: Age of Ultron, The Age of Adaline, A Little Chaos, Mad Max: Fury Road, Tomorrowland, San Andreas, comoara, Pitch Perfect 2, Woman in Gold, poltergeist, Pasolini, Brad Bird, Steven Spielberg, Sam Raimi, Carmen, Rodica Lazăr, Live, Coconut The Little Dragon 3D, Charlize Theron, Tom Hardy, She's Funny That Way, The Cut, Fatih Akin

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lau96 pe 30 aprilie 2015 12:12
In ordine, dupa parerea mea, cele mai interesante sunt Tomorrowland, Mad Max si San Andreas. Poate vom avea parte de o surpriza placuta si din partea comediei Hot Pursuit.
XShadowX pe 30 aprilie 2015 12:26
Hot Pursuit , San Andreas si Mad Max nu le voi rata!
fendal pe 1 mai 2015 10:22
San Andreas si Mad Max nu le voi rata!
Alex_Paun_Valentin pe 3 mai 2015 12:26
Mad Max(1),San Andreas(2),Tomorrowland(3) si Hot Pursuit(4).De-abia astept.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells