Totul despre Mad Max: Fury Road

de Ştefan Dobroiu în 15 Mar 2015
Îi predă Mad Max ştafeta lui Furiosa în noul sequel al celebrei francize?

Se lansează pe 15 mai şi l-am inclus printre cele mai "hot" blockbustere de aşteptat în această vară. Mad Max: Fury Road ne-a impresionat cu ultimul său trailer, promisiunea unor încleştări ieşite din comun, o distribuţie interesantă şi o nouă explorare a unuia dintre cele mai interesante universuri postapocaliptice văzute vreodată pe marile ecrane. Iată mai jos cu ce ar putea uimi filmul lui George Miller.

Am ales să ilustrăm acest articol cu o imagine a lui Furiosa (Charlize Theron) şi nu cu cea a protagonistului Mad Max (Tom Hardy) pentru că noul film nu doar că pare a reduce importanţa eroului principal, ci şi propune noi personaje pentru următoarele continuări. Ştim că regizorul George Miller a imaginat deja două sequeluri, iar unul dintre acestea se intitulează Mad Max: Furiosa. Imaginea de mai sus, cu eroina dezlănţuită în luptă cu un bărbat, dezvăluie nu doar handicapul ei (ţinut ascuns în trailere), ci şi ferocitatea atât de necesară în nemiloasa şi sălbatica lume a viitorului. Să fie Fury Road o predare de ştafetă dinspre Max spre Furiosa? Vom vedea o dată cu premiera din mai.

Contextul filmului ne este deja cunoscut: în viitor, societatea aşa cum o ştim în prezent este distrusă în urma unei crize energetice. În lipsa energiei, natura reclamă şi aşa sălbatica Australie, obligându-i pe puţinii supravieţuitori umani să ţină cu dinţii de preţioasele resurse, combustibil şi apă. Al patrulea film ni-l arată pe Max căutând, în solitudinea deşertului, linişte după moartea soţiei şi a copilului lor.

Întâlnirea cu Furiosa, o femeie care vrea să traverseze deşertul pentru a ajunge în ţinutul ei de baştină, îl va aduce pe Max în calea periculoaselor bande de răufăcători care pradă ultimele comunităţi umane, furându-le resursele şi lăsându-le să moară. Este evident o luptă "care pe care" între Max, Furiosa şi micul lor grup de ajutoare, dar lupta nu este lipsită de speranţă, iar rezultatul ei ar putea schimba o dată pentru totdeauna societatea "fără lege", aşa cum spune trailerul, din lumea lui Max.

Poţi vedea mai jos trailerul, care uimeşte nu doar cu grafica sa impecabilă, ci şi cu puţinătatea replicilor. Conform declaraţiilor lui Miller, trailerul este foarte fidel filmului, pentru că acesta este imaginat ca o urmărire continuă, cu dialoguri minimale. "Am vrut să spun o poveste cu foarte puţin dialog. Este o lume în care oamenii vorbesc puţin. Şi am mai vrut să am o urmărire extinsă, în care descoperi treptat informaţii despre personaje. O lume post-apocaliptică îţi permite să te rezumi la ce este elementar. Îmi place să consider (Mad Max: Fury Road - n.r.) drept un western pe roţi", a declarat Miller în timpul prezentării filmului anul trecut la Comic Con.

Pentru a reuşi această prezentare în care imaginea ia faţa dialogului, Miller a fost mai preocupat de realizarea, înainte de începerea filmărilor, a mii de desene ce înfăţişau cadre din film. "Am lucrat cu cinci artişti foarte buni. Ne-am strâns într-o cameră mare şi, în loc să scriem totul, spuneam 'Ok, tipul ăsta aruncă ceea ce noi numim un ciomag-tunet într-o maşină, după care are loc o explozie'. Poţi pune asta în scenariu, dar e foarte greu să precizezi unde e ciomagul, unde e maşina şi cum arată explozia, aşa că preferam să desenăm". La sfârşitul acestei perioade de dezvoltare echipa avea 3500 de desene, ceea ce a uşurat foarte mult munca echipei de producţie, permiţând filmului să fie coerent stilistic de la un capăt la celălalt şi să aducă pe ecran peisaje şi coregrafii ieşite din comun.

Rezultatul, cu imagini cu contrast ridicat şi intensitate maximă a culorilor, poate fi văzut şi în trailerul de mai jos, care pe noi ne face să aşteptăm cu nerăbdare premiera.

Exploreaza subiecte similare:

George Miller, Tom Hardy, Charlize Theron, Mad Max: Fury Road

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
CPU pe 16 martie 2015 10:00
"putinatatea" replicilor ?
CPU pe 16 martie 2015 10:02
my bad. cuvantul chiar exista in dex
XShadowX pe 16 martie 2015 10:20
Cred ca ma mai uit o data la acele filme vechi Mad Max sa fiu in tema :)
mihnea_aspru95 pe 4 aprilie 2015 14:53
Ca bine zici si eu cred c-o sa fac la fel :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells