Cele mai așteptate filme și seriale Netflix ale anului 2023

10 Feb 2023
Acțiune cu coregrafii amețitoare, personaje feminine dure, dar și comedii romantice, SF - sperăm noi - deschizător de drumuri

Zilele acestea am răsfoit oferta de filme și seriale a Netflix pentru a selecta cele mai interesante titluri și ce am văzut sunt producții înțesate de staruri, foarte multă acțiune cu coregrafii amețitoare, personaje feminine dure, dar și comedii romantice, SF - sperăm noi - deschizător de drumuri, seriale fantasy cu monștri, filme noi cu jafuri, educație sexuală și enumerarea poate continua, dar deja credem că ați găsit ceva ce să vă trezească interesul. Oferta variată de titluri devine și mai tentantă odată cu actualizarea abonamentul de bază (basic) Netflix pentru România, de la 7,99 euro la 4,99 euro.

Scopul Netflix este să ofere o mare varietate de seriale și filme de calitate, alese cu atenție pentru membrii Netflix. Deci, indiferent de starea de spirit sau de gusturile abonaților, fiecare poate găsi ceva potrivit. Detalii despre cele trei tipuri de abonamente puteți găsi aici.

Membrii noi care se înscriu vor vedea noul preț al abonamentului de bază imediat, începând cu 13 februarie. Actualizarea va fi lansată pentru membrii existenți în săptămânile următoare, mai exact de la următoarea factură. Membrii existenți vor fi notificați prin e-mail, (precum și în cadrul aplicației Netflix cu 30 de zile înainte ca noul preț să li se aplice - acest lucru se aplică doar pentru upgrade-uri automate). Momentul exact va depinde de ciclul de facturare al fiecărui abonat.

Netflix a investit masiv în noi seriale și filme grozave în ultimii câțiva ani și pune la dispoziție o listă mare de producții viitoare. Iată care sunt cele mai așteptate filme și seriale din 2023

Până să îl revedem pe Chris Hemsworth în rolul lui Thor, în Secret Wars, ori Thor 5 sau în Young Avengers, avem ocazia să îl urmărim în Extraction 2, unde împarte gloanțe și pumni, părând de neînvins. Roluri de o duritate similară au și fosta Miss Gal Gadot în Heart of Stone, dar și frumusețile latino-americane Sofia Vergara, ca baroneasă a drogurilor în Columbia (miniseria Griselda), plus Jennifer Lopez în The Mother.

Sofia Boutella are șanse să dea startul unei noi serii SF de succes, ca protagonistă a Rebel Moon, iar lui Liam Hemsworth i se dă pe mână un serial extrem de popular, The Witcher, din care Henry Cavill înțelegem că va avea o retragere glorioasă. The Crown vine cu cel de-al șaselea și ultimul sezon, iar Bridgerton cu sezonul 3, la fel ca Sex Education. Amorezul asasin în serie Joe Goldberg (Penn Badgley) revine cu sezonul 4, serialul You fiind cel mai așteptat titlu al lunii februarie, conform agregatorului de opinii despre filme RottenTomatoes.com.


Extraction 2
Extraction era unul dintre cele mai violente filme ale anului 2020, ce impresiona cu unele dintre cele mai bune secvenţe de acţiune văzute în ultima vreme, inclusiv un celebru plan-secvenţă de 12 minute. Chris Hemsworth revine anul acesta, cu ocazia lansării sequel-ului, în rolul mercenarului pe care o traumă din trecut îl face indiferent în faţa morţii, acceptând misiuni imposibile. După ce a scăpat ca prin urechile acului din evenimentele din primul film, Rake se întoarce în rolul mercenarului australian care operează pe piața neagră. Îl așteaptă o nouă misiune periculoasă: să salveze familia supusă abuzurilor a unui gangster nemilos din Georgia din închisoarea în care este ținută. Pe Netflix, din 16 iunie 2023.

Luther: The Fallen Sun
În Luther: Apus de soare, o continuare epică sub formă de lungmetraj a serialului premiat, un îngrozitor criminal în serie terorizează Londra în timp ce genialul detectiv John Luther (Idris Elba), acum căzut în dizgrație, se află în spatele gratiilor. Urmărit de eșecul încercării de a-l prinde pe psihopatul cibernetic care îl tot provoacă, Luther decide să evadeze din închisoare pentru a-și încheia misiunea cu orice preț. Filmul îi mai are în distribuție pe Cynthia Erivo, Andy Serkis și Dermot Crowley, care revine în rolul lui Martin Schenk. Pe Netflix, din 10 martie 2023. 

Heart of Stone
Rachel Stone (Gal Gadot) este un agent de informații, singura femeie care se află între organizația ei puternică, globală, de menținere a păcii și pierderea celui mai valoros și periculos bun al său. Gal Gadot, Jamie Dornan, Alia Bhatt, Sophie Okonedo, Matthias Schweighöfer alcătuiesc distribuția filmului. Pe Netflix, din 11 august 2023.

Your place or mine
Debbie (Reese Witherspoon) și Peter (Ashton Kutcher) sunt cei mai buni prieteni, deși au firi total opuse. Ea își dorește doar o viață de rutină împreună cu fiul ei, în LA, el este însetat de schimbare în NY. Când fac schimb de case și vieți pentru o săptămână, cei doi descoperă că nevoile lor s-ar putea să fie un pic diferite de ceea ce credeau ei că-și doresc. Pe Netflix, din 10 februarie 2023. 

Murder Mystery 2
Acum detectivi în toată regula, Nick și Audrey Spitz încearcă să-și pună pe picioare agenția și se trezesc în mijlocul unui caz internațional de răpire atunci când maharajahul, prietenul lor, este răpit de la propria lui nuntă plină de opulență. Adam Sandler și Jennifer Aniston conduc distribuția. Pe Netflix, din 31 martie 2023.

The Mother
O asasină mortală iese din ascunzătoare pentru a o proteja pe fiica la care a renunțat cu ani în urmă, în timp ce fugea de bărbați periculoși. Jennifer Lopez este distribuită în rolul principal, distribuția fiind completată, printre alții, de Joseph Fiennes și Gael García Bernal. Pe Netflix, din 12 mai 2023.

Rebel Moon
Când o colonie pașnică de la marginea galaxiei se trezește amenințată de armatele tiranicului regent Balisarius, ei trimit o tânără cu un trecut misterios, numită Kora, să caute războinici de pe planetele vecine pentru a-i ajuta să ia atitudine. Cu Sofia Boutella, Djimon Hounsou, Ed Skrein, Michiel Huisman, Bae Doona, Ray Fisher, plus Charlie Hunnam și Anthony Hopkins ca vocea lui „Jimmy”. Pe Netflix, din 22 decembrie 2023. 

The Killer
După o accidentare fatală, un asasin se luptă cu angajatorii săi și cu el însuși, într-o vânătoare internațională de oameni, despre care el insistă că nu este una personală. Bazat pe seria de romane grafice: „The Killer” de Alexis Nolent (a.k.a Matz) și ilustrate de Luc Jacamon, publicate original în limba franceză de Editions Casterman. Cu Michael Fassbender, Charles Parnell, Arliss Howard, Sophie Charlotte și Tilda Swinton. Pe Netflix, din 10 noiembrie 2023.

Lift
Un echipaj internațional pentru jafuri este recrutat pentru a preveni un atac terorist și trebuie să efectueze furtul într-un avion în timpul zborului. Cu Kevin Hart, Gugu Mbatha- Raw, Vincent D'Onofrio, Úrsula Corberó, Billy Magnussen, Jacob Batalon, cu Jean Reno și Sam Worthington. Pe Netflix, din 25 august 2023. 

True Spirit
Jessica Watson (Teagan Croft), o tânără navigatoare ambițioasă, e hotărâtă să devină cea mai tânără persoană care a navigat singură în jurul lumii pe cont propriu, fără oprire și fără asistență. În ciuda scepticismului general, sprijinită de antrenorul și mentorul ei, Ben Bryant (Cliff Curtis), și de părinți (Josh Lawson și Anna Paquin, câștigătoarea premiului Oscar), Jessica e hotărâtă să reușească ceea ce părea a fi imposibil, navigând pe unele dintre cele mai dificile porțiuni ale oceanelor, pe parcursul a 210 zile. Din 3 februarie, pe Netflix.

Seriale:
Bridgerton, Sezonul 3
Bridgerton a aprins imaginaţia unei lumi întregişi a creat rochii , diademe cu pietre preţioase, panglici şi tocuri cu pene pentru cea mai mare parte a ultimilor doi ani, ajungând la 41% dintre abonaţii Netflix. Pe 13 aprlie 2021, Netflix a confirmat nu doar un al treilea sezon pentru serialul premiat, dar şi un al patrulea. Simone Ashley, care a jucat rolul lui Kate Sharma, a dezvăluit în mare subiectul celui de-al treilea capitol - sezonul va vorbi despre povestea de dragoste dintre Colin (Luke Newton) şi Penelope (Nicola Coughlan).„Este Colin, iubire şi noile începuturi”, declara ea despre aşteptările pe care le are.

The Witcher, Sezonul 3
Sezonul 3 va fi despre „despărţirea eroică de Henry Cavill”. În noiembrie, aflam de la Henry Cavill însuşi că părăseşte serialul după cel de-al treilea sezon, doar pentru a fi înlocuit de către Liam Hemsworth. Cu toate că momentul este trist pentru fanii lui Cavill, Showrunner-ul Lauren Hissrich declara pentru Entertainment Weekly că Sezonul 3 va avea un „final adecvat” pentru Cavill, spunând că „Henry a oferit atât de multe serialului încât vrem să îl omagiem aşa cum trebuie...”

În partea a treia a serialului, povestirea va fi inspirată de acţiunea din Time of Contempt, aşa cum relata în exclusivitate Hissrich pentru TechRadar. Collider a aflat de asemenea că o altă povestire ar putea să fie spusă în Sezonul 3, ceea ce face să se distingă ideea că Hissrich şi-ar dori câte o carte per sezon.

Linia epică din Blood of Elves ar putea să aducă în sezon coaliţia între gnomi şi elfi. Putem să o întâlnim pe Shani, o ucenică în domeniul medical pe care o descoperim în cărţi şi în episodul 3 din The Witcher, Hearts of Stone. Ceea ce este sigur este că vom mai auzi de Philippa Eilhart şi Dijkstra în Redania, iar adevăratele ambiţii ale lui Vilgefortz vor fi scoase la iveală în Aretuza. Geralt o va duce pe Ciri departe pentru binele ei, iar Yen crede că locul cel mai potrivit este Aretuza. Din păcate, un alt plan periculos este în pregătire acolo unde ei se pregătesc să ajungă, şi acolo corupţia, trădările şi moartea sunt peste tot.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story
Centrat pe ascensiunea reginei Charlotte, acest prolog al universului Bridgerton spune povestea căsătoriei dintre tânăra regină și regele George, care a dat naștere unei mari povești de iubire, dar și unei schimbări în societate. Ea a dus la apariția înaltei societăți moștenite de personajele din Bridgerton. 

Shadow & Bone, sezonul 2
Alina Starkov se ascunde. Rază de speranță pentru unii și posibilă trădătoare pentru alții, tânăra e hotărâtă să distrugă Falia Umbrei și să salveze Ravka de la pieire. Generalul Kirigan s-a întors însă, pentru a-și duce planul la bun sfârșit. Ajutat de o nouă cohortă înfricoșătoare de Umbre aparent indestructible și de noii recruți de temut ai armatei Grisha, Kirigan este mai periculos ca niciodată. Pentru a avea cea mai mică șansă de izbândă, Alina și Mal își adună proprii noi aliați puternici și pornesc într-o călătorie pe întreg continentul în căutarea a două creaturi mitice care o vor ajuta să își amplifice puterile. Sezonul 2 se va lansa în România pe 16 martie 2023. 

The Crown,  sezonul 6
Nu vă aşteptaţi ca decizia lui Meghan Markle şi a Prinţului Harry de a ieşi din familia regală, ori ca biografia lui Harry, Spare, să ajungă pe marele ecran. Morgan a punctate simplu: „sezonul 6 nu ne va adduce mai aproape de ora actuală – pur şi simplu va trata aceeaşi perioadă mai în detaliu”. The Hollywood Reporter subliniază că povestea va avea finalul plasat în anii 2000.

Imelda Staunton a jucat-o pe Regină în Sezonul 5, iar Lesley Manville va juca rolul Prinţesei Margaret.The Hollywood Reporter confirmă că aceste roluri vor continua. Pe de altă parte, Elizabeth Debicki (The Great Gatsby, Tenet) o va juca pe Prinţesa Diana în ultimele două sezoane din The Crown, călcând pe urmele relativ nou-venitei Emma Corrin, care a jucat rolul Prinţesei de Wales în sezonul 4 al serialului.

Vom asista la prima întâlnire dintre William şi Kate Middleton, din 2001, pe atunci pe când ambii învăţau la Universitatea St. Andrews din Scoţia. Ca tineri, Prinţul William şi Kate Middleton au corespondent în distribuția din Sezonul 6: Rufus Kampa şi Ed Mc'Vey îl vor juca pe William ca adolescent, apoi ca tânăr, pe când Meg Bellamy va fi în rolul lui Kate. Dacă luăm în calcul discreţia care înconjoară serialul, acest zvon trebuie tratat cu prudenţă -The Sun scrie că Sezonul 6 se va încheia cu nunta din 2005 a Prinţului Charles şi a partenerei sale, Camilla Parker-Bowles. 

The Three-Body Problem
3 Body Problem este un nou serial dramatic este un nou serial dramatic inspirat de o renumită trilogie care ilustrează povestea evenimentelor ce se petrec atunci când omenirea descoperă că nu este singură în univers. Realizatorii David Benioff și D.B. Weiss (Urzeala tronurilor) se numără printre producătorii executivi ai serialului. Alexander Woo (The Terror: Infamy, True Blood) este cocreator. Din distribuție fac parte Jovan Adepo, John Bradley, Liam Cunningham, Benedict Wong, Jonathan Pryce etc.

You, sezonul 4
După ce s-a ales cenușa din viața lui, criminalul în serie riminalul în serie Joe Goldberg (Penn Badgley) pleacă în Europa pentru a găsi dragostea adevărată, bineînțeles sub o nouă identitate. Atunci când noul său grup de prieteni mondeni și bogați este vizat de un criminal în serie, Joe devine el însuși detectiv. Sezonul este pe locul 1 în clasamentul RottenTomatoes al celor mai așteptate seriale din februarie, topul fiind alcătuit după interesul față de acest titlu exprimat pe rețelele Instagram, Facebook, Twitter și YouTube.

Sex Education, sezonul 4
Sex Education este povestea lui Otis Milburn, un licean stângaci,care locuiește cu mama sa, Jean, de profesie sexolog. Cel de-al patrulea sezon va demara cu grija pe care o au toți elevii odată cu anunțul închiderii liceului Moordale. Otis și Eric vor avea de-a face cu adaptarea la un nou liceu, Cavendish Sixth Form College. Asa Butterfield va reveni - așadar - în rolul lui Otis Milburn, iar Gillian Anderson se va întoarce ca sexologul Jean Milburn. Se reîntorc în rolurile lor pline de culoare și Ncuti Gatwa, plus Emma Mackey - pe al cărei personaj îl vedeam la finalul sezonului 3 plecând din oraș cu o bursă obținută în SUA.

Lupin, sezonul 3
Fanii hoţului gentilom de pe Netflix îl vor revedea pe Omar Sy anul acesta, odată cu partea a-3-a a serialului. Pe măsură ce al doilea sezon din Lupin se apropia de final, Assane dă în vileag faptele lui Pellegrini şi salvează numele tatălui său, în timp ce adevăratul vinovat este arestat. Acum poliţia are toate dovezile vinovăţiei sale, şi - cu toate că mai are o şansă de scăpare - nu a ieșit cu totul din peisaj, și probabil va reveni în sezonul 3.

Griselda
Miniserialul Griselda este inspirat din viața Griseldei Blanco, o vicleana și ambițioasa baroană a drogurilor din Columbia, care a creat unul dintre cele mai profitabile carteluri din istorie. Mamă devotată, Blanco deținea o combinație letală de șarm și cruzime nebănuită, care a ajutat-o să penduleze cu grație între familie și afaceri și să devină cunoscută drept „Nașa”. Miniserialul o are ca producătoare executivă pe Sofia Vergara, care joacă în rolul principal. Vergara și producătorul executiv Luis Balaguer au lucrat la acest proiect timp de opt ani, la Latin World Entertainment, înainte de a-l aduce la Netflix.

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 19 februarie 2023 12:26
Da, dar cea basic are doar 720p. Pe un tv 4k, nu prea se vede bine. Au şi conţinut original, dar e destul de distanţat.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells