Audiențele Globurilor de Aur au crescut cu 50% în 2024. Aproape 9 milioane și jumătate de telespectatori

de Gloria Sauciuc în 9 Ian 2024
Oppenheimer a obținut cinci victorii (cele mai multe dintre filmele nominalizate în acest an), fiind numit inclusiv „Cel mai bun film dramatic”

CBS a devenit noua casă a Globurilor de Aur în acest an, după o perioadă tumultoasă în istoria ceremoniei decernării premiilor, din cauza unor scandaluri despre care am mai scris aici. În primul său an de difuzare pe CBS, Globurile de Aur au ajuns la 9,4 milioane de telespectatori, scrie Variety, cu aproape 50% mai mult decât performanța din 2023, potrivit ratingurilor din SUA ajustate în funcție de fus orar, inclusiv ratingurile „Out of Home” (obținute de la ecrane amplasate în locuri publice, cum ar fi panouri publicitare, stații de tranzit, aeroporturi, centre comerciale și alte zone cu trafic intens), furnizate de Nielsen, compania americană ce se ocupă cu măsurarea audiențelor.

Emisiunea din 2023, prezentată de Jerrod Carmichael, care a fost difuzată de NBC și a fost disponibilă pentru streaming pe Peacock, a înregistrat 6,3 milioane de telespectatori, în scădere față de anul precedent. NBC a fost - timp de decenii - gazda Globurilor de Aur și a început să difuzeze gala de premiere în 1996.

Cea de-a 81-a ceremonie anuală a Globurilor de Aur a avut parte de recenzii mixte, spectatorii urmărindu-l pe artistul de stand-up comedy american Jo Koy la prima sa prestație ca prezentator al unei ceremonii de premiere importantă, cu câteva glume în monologul din deschidere care nu au fost prea bine primite de public, glume ce i-a vizat pe Taylor Swift, Selena Gomez, precum și pe membrii distribuției Barbie, Margot Robbie, Ryan Gosling, Greta Gerwig.

În general, seara a fost marcată de victorii importante pentru mai mulți debutanți, scrie Variety, printre care Da'Vine Joy Randolph (The Holdovers), Kieran Culkin (Succession) și Ayo Edebiri (The Bear). Oppenheimer a obținut cinci victorii (cele mai multe dintre filmele nominalizate în acest an), inclusiv cea mai bună dramă cinematografică, în timp ce Succession a domnit în partea de televiziune, cu patru victorii pentru ultimul său sezon, care s-a încheiat în luna mai. De asemenea, serialul a câștigat premiul pentru cel mai bun serial dramatic. Lista completă a premiilor se poate vedea aici.

Pe Paramount+, spectacolul de duminică seară a doborât, de asemenea, un record pentru serviciul de streaming. A atins cea mai mare audiență pentru o transmisiune în direct a unei gale, de la cea de-a 65-a ediție a premiilor Grammy încoace, difuzate în februarie 2023. Totodată, Golden Globes 2024 marchează „al doilea cel mai mare eveniment CBS transmis în direct pe Paramount+ din toate timpurile”. Spectacolul de decernare a premiilor a ajuns pe primul loc în topul tendințelor pe rețelele de socializare, cu aproape 30 de miliarde de impresii (acestea reprezintă numărul de apariții ale postării despre Globuri într-un timeline).

Exploreaza subiecte similare:

Oppenheimer, Jo Koy, barbie, Taylor Swift, Da'Vine Joy Randolph, Kieran Culkin, Ayo Edebiri

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells