Atacurile cibernetice la adresa Sony Pictures devin subiect de documentar

de Cristina Grigore în 3 Iun 2015
Realizatorii unui documentar Netflix nominalizat la Oscar, The Square, se vor ocupa de proiect

Spargerea serverelor Sony a declanşat nu doar interesul şi atenţia organelor de investigaţie americane, ci şi pe cele ale cineaştilor, dornici să aducă filmul evenimentului şi ramificaţiile sale în faţa publicului. Potrivit TheHollywoodReporter.com, Jehane Noujaim şi Karim Amer, realizatorii documentarului din 2011 despre revoluţia egipteană, The Square, au început să lucreze la un documentar legate de celebrul incident cibernetic al anului trecut.

Filmul va merge pe urmele ciber-atacului, înaintând patru teorii alternative despre cei vinovaţi şi integrând incidentul într-o privire de ansamblu asupra ciber-agresiunii. „Ce s-a întâmplat la Sony este considerat drept un capitol important dintr-o problemă mai mare. Analiştii şi experţii pe care i-am interpelat au calificat evenimentul ca pe ‘un 9/11 al ciber-atacurilor’, iar implicaţiile acestuia vor fi resimţite mulţi ani de-acum încolo”, a spus Amer.

Atacul în cauză a fost pus de FBI pe seama nord-coreenilor, ca replică la comedia The Interview, considerată ofensatoare la adresa liderului lor. Experţii în ciber-securitate rămân însă ferm convinşi că un atac de o asemenea amploare nu ar fi putut fi realizat de Coreea de Nord. Ţara neagă în continuare orice fel de implicare în atac.

Pe cei de la Sony, spargerea serverelor i-a costat mai bine de 100 de milioane de dolari. Au fost scoase astfel la iveală o mulţime de informaţii confidenţiale ce au stârnit un val de comentarii la Hollywood. Conducătoarea studiourilor de la acea vreme, Amy Pascal, a fost nevoită să demisioneze.

 

Exploreaza subiecte similare:

Jehane Noujaim, Karim Amer

Alte știri din cinema

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Şefa de la Lucasfilm deplânge reacţiile fanilor la noile seriale Star Wars

Ce oameni răi: după Ridley şi Ahsoka, a venit rândul lui The Acolyte să stârnească furia fanilor

Merită un munte de lasagna: Garfield domină din nou topul încasărilor

Cele trei premiere ale săptămânii trecute nu au reuşit să îl întreacă pe motanul portocaliu

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells