Aflux de blockbustere va umple sălile de cinema în 2021 și 2022

de Marina Florea în 7 Oct 2020
Este realizabil planul de producție pentru filmele ce au premiera în 2021 și 2022?

O cascadă de amânări de premiere a adus începutul săptămânii - inclusiv relocarea SF-ului Warner Bros. Dune pe 1 octombrie 2021, a lui The Batman pe 4 martie 2022 și a lui Flash pe 4 noiembrie 2022 - și a anunțului Disney de pe 23 septembrie că studioul își mută majoritatea premierelor în 2021.

Numai trei premiere importante mai rămân programate - de la Dream Works The Croods: A New Age, Soul de la Pixar și Wonder Woman 1984 de la Warner Bros. 

Ceea ce este clar e că sălile de cinema se vor confrunta cu o furtună de blockbustere ce așteaptă să fie distribuite la anul, mai ales când vine vorba de filmele cu supereroi.

Dacă ne gândim la faptul că Black Widow are programată premiera pe 7 mai 2021, înseamnă că vor fi trecut 22 de luni de când un film de la Marvel Cinematic Universe a avut premiera în săli, o secetă care numai a exacerbat apetitul sălilor pentru filme noi, scrie Variety.

După secetă, vine potopul: după premiera lui Black Widow, opt producții sau coproducții noi semnate Marvel Studios urmează să apară în săli de-a lungul următoarelor 14 luni.

Mai 2021: Black Widow (Marvel Studios)
Iulie 2021: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (Marvel Studios)
Nov. 2021: Eternals (Marvel Studios)
Dec. 2021: Untitled Spider-Man: Far From Home sequel (Sony Pictures/Marvel)
Feb.  2022: Thor: Love and Thunder (Marvel Studios)
Martie 2022: Doctor Strange in the Multiverse of Madness (Marvel Studios)
Mai 2022: Black Panther II (Marvel Studios)
Iulie 2022: Captain Marvel 2 (Marvel Studios)

Black Widow și Eternals sunt încheiate, iar Shang-Chi a fost la mijlocul producției în timpul carantinei. Însă, după ce Eternals va avea premiera în noiembrie viitor, mai rămân cinci producții MCU programate să aibă premiera între decembrie 2021 și iulie 2022, care vor începe filmările în prima jumătate a anului următor pentru a fi terminate la timp, pe lângă cele patru seriale TV: Hawkeye, Ms. Marvel, She-Hulk și Moon Knight - pe care studiourile Marvel le produc pentru Disney Plus în cursul anului 2022. (Un al cincilea serial Marvel Studios/Disney Plus avându-l ca personaj principal pe Nick Fury este la ora actuală în curs de producție).

Asta înseamnă numeroase titluri de gestionat în mijlocul unei pandemii pentru care, deocamdată, nu există vaccin și probabil nu va exista până cel mai devreme la mijlocul lui 2021, mai ales că în Europa Centrală numărul cazurilor de COVID-19 cresc, iar facilitățile pentru producții ample se împuținează, scrie Variety.

De asemenea, să ne gândim și că Disney pregătește un calendar de premiere din care se numără filme cu supereroi marca Sony Pictures (parte a universului cinematografic Spider-Man în extindere) dar și a producțiilor DC Films din partea Warner Bros.

Dacă luăm în calcul toate acele filme, 12 filme cu supereroi urmează să aibă premiera în cele 16 luni - din martie 2021 și până în iulie 2022.

Martie 2021: Morbius (Sony Pictures)
Mai  2021: Black Widow (Marvel Studios)
Iunie 2021: Venom: Let There Be Carnage (Sony Pictures)
Iulie 2021: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (Marvel Studios)
August  2021: The Suicide Squad (DC Films)
Nov. 2021: Eternals (Marvel Studios)
Dec. 2021: Untitled Spider-Man: Far From Home sequel (Sony Pictures&Marvel Studios)
Feb.  2022: Thor: Love and Thunder (Marvel Studios)
Martie 2022: The Batman (DC Films)
Martie 2022: Doctor Strange in the Multiverse of Madness (Marvel Studios)
Mai 2022: Black Panther II (Marvel Studios)
Iulie 2022: Captain Marvel 2 (Marvel Studios)

Desigur, vorbim de cum arată la ora actuală graficul de producție. Dacă am învățat ceva de-a lungul celor șase luni - sau al ultimelor două săptămâni - a fost că pandemia a dat peste cap cele mai bine realizate planuri ale tuturor studiourilor. Nu putem ști, de exemplu, dacă vor fi destule săli deschise ca să proiecteze producția Wonder Woman 1984 la premiera de pe 25 decembrie, ceea ce înseamnă că filmul trebuie să își facă loc într-un calendar de premiere și așa congestionat.

Întârzierile de producție au constrâns deja producția DC Films Black Adam să renunțe la premiera în decembrie 2021 și deci să se amâne. După ce The Batman a trebuit să suspende producția pentru două săptămâni atunci când Robert Pattinson a fost descoperit pozitiv la COVID-19, premiera filmului a fost decalată cu cinci luni - oferind un exemplu sumbru despre cât de vulnerabile sunt toate aceste producții. În contextul decesului lui Chadwick Boseman, este nesigur cum vor continua studiourile Marvel cu Black Panther II.

Totuși, studiourile specializate pe efecte speciale se pare că vor fi depășite de proiectele de film cu efecte speciale complexe care vor trebui finalizate într-un interval scurt de timp - ca să nu mai pomenim de cel de-al treilea Jurassic World, de cel de-al treilea Fantastic Beasts, de cel de-al șaptelea Mission: Impossible, de cel de-al patrulea Matrix, care vor avea cu toate premiera în cam aceeași perioadă.

Cu alte cuvinte, să filmezi toate aceste filme, să le finalizezi și să le organizezi premiera în succesiune rapidă va fi o sarcină supraomenească.

Exploreaza subiecte similare:

Dune, Black Widow, The Batman, The Croods: A New Age, Soul, Wonder Woman 1984, Morbius, Chadwick Boseman, Robert Pattinson, Black Adam , Captain Marvel 2, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Thor: Love and Thunder, Eternals, The Suicide Squad, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, Venom: Let There Be Carnage

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells