2018: ce horror-uri ne sperie anul acesta

de Ştefan Dobroiu în 11 Ian 2018
Iată o selecţie de horror-uri promiţătoare

Poate că horror-ul nu este un gen la fel de popular ca animaţiile (de care am vorbit aici) sau filmele cu supereroi (de care am vorbit aici), dar aşa-zisele filme "de groază" pot oferi experienţe de neuitat la cinema. Iată mai jos o selecţie de horror-uri din 2018, an care ne-a speriat din primul weekend, cu Insidious: The Last Key/Insidious: Ultima cheie.

Citeşte şi despre thrillerele de acţiune ale anului.

Strangers: Prey at Night
9 martie
Acum un deceniu filmul Strangers reuşea încasări de nouă ori mai mari decât bugetul, prin urmare nu e deloc de mirare că acum avem parte de un sequel, chiar dacă la zece ani distanţă. În centrul atenţiei sunt mai mulţi oameni oameni aflaţi într-un parc de rulote, unde trei indivizi mascaţi par gata de orice pentru a-i ucide. Christina Hendricks (Mad Men) apare în rolul principal.

Cloverfield Movie/God Particle
20 aprilie
Este cel mai misterios horror al anului, al treilea film din franciza Cloverfield produsă de J.J. Abrams. Vedem ce se întâmplă atunci când o echipă de astronauţi face Pământul să dispară cu experimentele sale cu un accelerator de particule. Ca şi în cazul lui 10 Cloverfield Lane, filmul va beneficia de o promovare atipică, ce va folosi misterul pentru a atrage publicul în cinematografe. Data premierei este în continuare incertă.

A Quiet Place
4 mai
Doi soţi şi copiii lor trăiesc într-o cabană izolată. Vorbesc în limbajul semnelor şi îşi desfăşoară activităţile casnice fără să scoată nici cel mai mic zgomot. Într-o seară, unul dintre copii răstoarnă felinarul şi astfel aflăm că locuinţa familiei este bântuită de o entitate supranaturală care atacă la fiecare sunet. John Krasinski şi Emily Blunt (soţ şi soţie şi în realitate) joacă rolurile principale, iar producător este Michael Bay.

Truth or Dare
11 mai
Un joc dement de "adevăr sau provocare": dacă nu respecţi regulile, adică nu spui adevărul sau nu duci la bun sfârşit provocarea, mori. Un grup de prieteni în vacanţă în Mexic participă la un joc de "adevăr sau provocare" cu un localnic, iar acesta le spune un "adevăr": au fost atraşi într-un joc letal. La întoarcerea în Statele Unite, prietenii vor descoperi curând, în cele mai violente moduri, că trebuie să joace până la capăt.

Slender Man
18 mai
Locuitorii unui orăşel sunt bântuiţi de o creatură înaltă, cu braţe lungi şi faţa fără trăsături, care răpeşte copii. Patru adolescente participă la un ritual pentru a dovedi că creatura este doar o legendă, doar că una dintre ele va dispărea fără urmă curând după ritual. Este Slender Man doar un produs al imaginaţiei? Sau este cât se poate de real şi letal? La baza poveştii se află un eveniment petrecut în realitate, explorat şi în documentarul HBO Beware the Slenderman.

The Nun
20 iulie
Dacă ar fi să alegem un "cel mai promiţător horror din 2018", atunci fără îndoială acesta ar fi. The Nun face parte din universul The Conjuring şi Annabelle, fiind un spin off al lui The Conjuring 2. Faptul că acţiunea se petrece în 1952, la o mănăstire din România, Cârţa, ar putea transforma filmul într-unul obligatoriu pentru fanii genului din ţară. În centrul atenţiei va fi demonul Valak, întrezărit şi în Annabelle: Creation, iar coşmarul începe atunci când o călugăriţă, un preot şi o novice (adică o tânără care se pregăteşte să devină călugăriţă) investighează decesul suspect al unei măicuţe.

The Meg
10 august
Jason Statham este starul acestui film în care "personajul" titular este un rechin de 25 de metri lungime. Statham îl interpretează pe Jonas, un scufundător care primeşte misiunea de a salva o echipă de oameni de ştiinţă prizonieri într-un submarin stricat aflat pe fundull mării. Având în vedere că romanul de la baza filmului, Meg, de Steve Alten, a fost primul dintr-o serie de şase cărţi, premiera din 10 august s-ar putea transforma într-o nouă franciză din cariera lui Statham.

Cadaver
31 august
Cu premiera amânată de mai multe ori, acest horror explorează experienţele extreme ale unei poliţiste care, după ce iese de la dezintoxicare, acceptă tura de noapte la morga unui spital. Unul dintre cadavre este posedat de o entitate malefică, punctul de pornire al unui adevărat coşmar. Eroina este interpretată de Stana Katic, din serialul Absentia.

The House with a Clock in its Walls
28 septembrie
Filmul cu cel mai poetic titlu şi cea mai populară distribuţie (Jack Black, Cate Blanchett, Kyle MacLachlan). Este încă neclar cât de horror va fi această ecranizare a cărţii omonime scrise de John Bellairs, despre un puşti orfan care se mută în casa unchiului său, descoperind că acesta este vrăjitor. Fostul proprietar al casei, un vrăjitor expert în magie neagră şi intenţii mai mult decât sumbre pentru întregul oraş, le va face curând probleme celor doi.

Halloween III
19 octombrie
În 1978 Jamie Lee Curtis a devenit un star al genului horror cu apariţia ei din Halloween, filmul original. 40 de ani mai târziu, actriţa îşi încearcă din nou aptitudinile de "scream queen" în noul capitol al francizei, revenind la rolul lui Laurie Strode, cu acelaşi Michael Myers hotărât să o ucidă. Faptul că acum Laurie are un aliat, pe fiica ei (Judy Greer), va complica misiunea ucigaşului.

Exploreaza subiecte similare:

Insidious: The Last Key, Strangers: Prey at Night, The Nun, Cloverfield Movie, A Quiet Place, Truth or Dare, Slender Man, Meg, Cadaver , The House with a Clock in its Walls, Halloween III

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 11 ianuarie 2018 18:13
https://www.cinemagia.ro/filme/winchester-the-house-that-ghosts-built-482521/
StefanDo pe 12 ianuarie 2018 23:09
in articol au fost incluse filmele horror cu premiera batuta in cuie in Romania. Winchester nu a fost ales, cel putin deocamdata, pentru o premiera la noi.
AdriAdrianna98 pe 15 ianuarie 2018 22:03
The conjouring a fost intr-adevar un film bun si se vede asta intrucat fac ce fac si tot de el se leaga. Au inceput cu Annabelle, dupa s-au gandit sa mai faca o parte, dupa hai sa mai facem o parte din the conjouring. A prins si asta, hai sa facem film si cu calugarita din partea a 2-a. Ce mai fac dupa? Mai baga o calugarita in asta cu nun si o sa faca inca un film si cu povestea ei? Ar trebui sa invete cand un subiect e saturat si sa nu se ajunga la acelasi esec ca si cu Insidious si sa ruineze un film chiar bun cu niste continuari penibil de slabe.
cavallioty pe 25 ianuarie 2018 08:27
avand in vedere ca cele mai slabe incasari le-a avut Annabele cu 257 milioane si cele mai mari The Conjuring cu 320 e clar ca seria are publicul ei fidel,probabil dupa inca un Conjuring si inca un Annabele incasarile sa mai scada,si daca tot ies bani de ce nu le faca in continuare?Al doilea Annabele a fost mai bun ca primul ,siincasari si calitate.Ultimul film Insidious este al doilea la incasari din serie si cel mai probabil nu se vor opri aici
axi_state pe 25 iunie 2018 03:08
Strangers si A quiet place le am vazut si mi au placut foarte mult. Abia astept sa vad si celelalte filme

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells