2018: cele mai aşteptate filme cu supereroi

de Ştefan Dobroiu în 3 Ian 2018
Atuurile, dar şi dezavantajele, blockbusterelor cu supereroi de anul acesta

Nu suntem de acord cu declaraţia recentă a lui Jodie Foster, care consideră că filmele cu supereroi sunt echivalentul cinematografic al fracking-ului, deşi uneori parcă blockbusterele specifice genului parcă prea se succed repede în cinematografe. Aşteptate de mulţi pentru extraordinarele efecte speciale, dar şi pentru faptul că fanii au investit uneori zeci de ani de simpatie în personaje, încă de la prima întâlnire cu acestea în benzile desenate, filmele cu supereroi doboară adesea recorduri la box office. Trecem în revistă mai jos cele mai promiţătoare titluri ale anului, discutând şi de ce ar putea acestea dezamăgi.

Black Panther/Pantera neagră
16 februarie
Am avut o primă întâlnire cu Pantera neagră în Căpitanul America: Război civil, dar filmul din 16 februarie ne va dezvălui personajul în toată splendoarea. Interpretat de Chadwick Boseman, personajul T'Challa este punctul central dintr-o producţie ce oferă mai multe aspecte inedite, printre ele o distribuţie predominant de culoare, dar şi faptul că o considerabilă parte a acţiunii nu va avea loc într-un decor urban, ci în extraordinara Wakanda. Fanii Universului Cinematografic Marvel (MCU) sunt siguri că aici vom întâlni şi ultimul Giuvaer al Infinitului. Din lista noastră, Black Panther pare singurul film care doar cu greu ar putea să-şi dezamăgească publicul.

The New Mutants
13 aprilie
Un trailer bântuitor şi misterios a crescut aşteptările cu privire la acest al 11-lea film din franciza X-Men. Blockbusterul beneficiază de avantajul unei abordări proaspete, cu accente horror, dar şi de distribuirea în film a unor feţe proaspete (cu excepţia lui Maisie Williams, Arya din Urzeala tronurilor). Regizorul Josh Boone a declarat că abordarea sa regizorală omagiază scrierile lui Stephen King, iar faptul că povestea are în centrul atenţiei cinci tineri mutanţi prizonieri într-un laborator de cercetare se bucură de potenţial. Semne de întrebare ridică şi faptul că Boone nu a mai regizat până acum decât filme de dragoste, precum The Fault in Our Stars.

Avengers: Infinity War
4 mai
Mai este cineva care nu a auzit de Avengers: Infinity War? Unul din marile hituri certe ale anului, filmul este şi unul dintre cele mai aşeptate din aceşti ani, promovat asiduu de celelalte producţii din MCU. Şi Infinity War pare în sfârşit să rezolve una din marile probleme ale acestui univers, faptul că antagoniştii sunt adesea neconvingători (ca Ultron, de exemplu). De această dată avem parte de dezlănţuitul Thanos (Josh Brolin), obsedat să controleze întregul univers cu redutabila Mănuşă a Infinitului. Dar aşteptările prea mari pot dezavantaja blockubsterul din mai, ca şi faptul că în film vor apărea zeci de supereroi familiari. Vor reuşi fraţii Anthony şi Joe Russo să facă în aşa fel încât filmul să nu pară doar o defilare a celor mai populare nume Marvel? Provocarea este gigantică.

Deadpool 2
1 iunie
Deadpool le-a dat o binemeritată lecţie studiourilor Fox, arătând cât de important este să le dai fanilor exact ce vor şi nu un "zăhărel" care, cel puţin pe hârtie, are un potenţial financiar mai mare. Un hit financiar, Deadpool a influenţat şi producţia lui Logan, cu un rezultat mai mult decât îmbucurător. Acum, eroul interpretat de Ryan Reynolds poate doar să apară pe marele ecran cu rafalele sale de glume ireverenţioase, iar fanii au toate şansele să fie mulţumiţi. Dar, dacă Deadpool a fost o surpriză plăcută, umorul distrăgând atenţia de la faptul că povestea de fapt nu are miză, Deadpool 2 nu va beneficia de acest avantaj, iar scenariul său va trebui să ofere mai mult decât glumiţe.

The Incredibles 2
15 iunie
Un film în egală măsură îmbucurător şi îngrijorător. Pe de o parte pentru că The Incredibles a fost una dintre cele mai convingătoare şi ataşante aventuri Pixar. Pe de altă parte, pentru că sequelul ştirbeşte din faima studiourilor de producţie celebre pentru faptul că preferă poveştile originale. Da, de-abia aşteptăm să îi reîntâlnim pe membrii supereroicei familii Parr, dar zvonurile că povestea suferă din cauza compromisurilor făcute de scenariu pentru ca filmul să intre mai repede în producţie sunt mai mult decât neliniştitoare. Iar sequelul are un dezavantaj pe care filmul original nu îl avea: marile ecrane sunt acum dominate de producţii cu supereroi. Să sperăm că villain-ul întrezărit la sfârşitul primei aventuri, The Underminer, se ridică la înălţime şi că incontrolabilele puteri ale lui Jack-Jack vor oferi câteva momente de neuitat.

Ant-Man and the Wasp
6 iulie
Exact când ne întrebam ce va mai oferi nou Universul Cinematografic Marvel, a căzut bomba: Ant-Man and the Wasp va fi prima comedie romantică din franciză. Cel de-al 20-lea film MCU beneficiază de talentul comic al lui Paul Rudd, dar şi de eficienţa lui Evangeline Lilly. Îl vom vedea pe Scott Lang chinuindu-se să împace aventurile de supererou cu viaţa de familie şi o vom vedea pe Hope van Dyne devenind noua Viespe. Din distribuţie face parte şi Michelle Pfeiffer, în rolul lui Janet van Dyne, mama lui Hope care a dispărut cu ani în urmă în regatul cuantic explorat în primul în film. Sunt toate şansele ca filmul, dat fiind aspectul său romantic, să fie o nouă poveste de sine-stătăroare în franciză, fără legături puternice cu celelate producţii Marvel.

Venom
5 octombrie
Succesul lui Spider-Man: Homecoming a făcut studiourile Marvel şi Sony Pictures să se încurce în universuri. Venom face parte din aşa-zisul Sony's Marvel Universe, cu şanse ca acest univers şi MCU să se intersecteze la un moment dat pentru o răfuială între Venom şi Spider-Man. Anul acesta, redutabilul antagonist al lui Spider-Man împlineşte 30 de ani de la prima apariţie în benzile desenate, prin urmare nu se putea găsi moment mai potrivit pentru un film dedicat lui. Tom Hardy îl interpretează pe Eddie Brock, un jurnalist Daily Globe obsedat să se răzbune pe Spidey, după ce face o greşeală ce-i aduce concedierea. Simbioza sa cu simbiotul extraterestru îi va aduce puteri extraordinare, dar şi o informaţie inestimabilă: faptul că Peter Parker este Spider-Man.

Aquaman
21 decembrie
A treia apariţie a lui Jason Momoa în rolul lui Aquaman, filmul din decembrie are un mesaj "verde" şi cât se poate de actual: conducător al Atlantidei, Aquaman se va trezi în centrul unui conflict între oamenii care poluează oceanele şi supuşii săi, care vor să cucerească uscatul pentru a opri avalanşa de deşeuri. Un subiect cu potenţial. Dezavantajul filmului? E o producţie cu supereroi realizată de DC Films şi distribuită de Warner Bros. Pictures.

Care crezi că sunt cele mai aşteptate filme cu supereroi ale anului?

Exploreaza subiecte similare:

The New Mutants, Black Panther, Venom, Avengers: Infinity War, Deadpool 2, The Incredibles 2, Ant-Man and the Wasp, Aquaman

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
stift pe 3 ianuarie 2018 14:29
Din lista lipseste X-Men: Dark Phoenix. In rest, toti stiu care este cel mai asteptat.
Phantom_sub pe 3 ianuarie 2018 15:35
În afară de Avengers, o să le văd pe toate la cinema.
Costirik pe 3 ianuarie 2018 23:33
Partea asta a fost cea mai tare " Dezavantajul filmului? E o producţie cu supereroi realizată de DC Films şi distribuită de Warner Bros. Pictures" :)))))))))))
makomomo pe 5 ianuarie 2018 00:51
Tomb Raider 16martie, luati banii degeaba peacolo....
alexsony pe 7 ianuarie 2018 17:18
O sa avem un an plin de super-eroi.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells