Un oaspete la cină

(1987)

Un oaspete la cină

Poster Un oaspete la cină Postere Un oaspete la cină

Sinopsis Un oaspete la cină

Filmul descrie povestea de dragoste dintre un muncitor și o studentă la Arhitectură, și piedicile puse de părinții fetei, pe care aceștia trebuie să le depășească pentru a se putea căsători.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1

Caseta tehnică

AKA

  • A Guest at Dinner

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
blacksea_rider pe 29 Martie 2020 18:59
Ruxandra Bucescu & Gheorghe Csapó sau György Csapó
Ruxandra Bucescu,Născuta: 1961
Decedată: 07.12.2009 la Iași.Debutează în film cu Un oaspete la cină,in rolul Ileana.A jucat pe scena Teatrului Mihai Eminescu Botosani, si a format, pana in ultima clipa, generatii de actori, multi dintre ei activand astazi in teatrele botosanene.
Actrita, cadru didactic la Universitatea de Arta "George Enescu", Ruxandra Bucescu Balaita a incetat din viata in noaptea de 6 spre 7 decembrie, dupa o indelungata suferinta. Avea 48 de ani si o cariera de exceptie.
In 1986 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale" Bucuresti. Intre 1986 si 1989, a activat ca actrita la Teatrul "Mihai Eminescu" din Botosani, iar din 1989 pana in 1997 a fost actrita la Teatrul National "V.Alecsandri" Iasi.
Din 1997 a devenit lector la Universitatea "G.Enescu" Iasi, iar apoi Secretar Stiintific al Senatului aceleiasi… citeşte

3 0
VeniVidi pe 02 Mai 2023 21:40
Dragoste cu diferențe sociale și cercetare științifică inginerească
O poveste de dragoste declanșată printr-o întâmplare într-un tren de metrou din București. El, Mihai, este un tânăr muncitor optician la I.O.R. care-și întreține fratele elev de liceu. Ea, Ileana, este studentă la arhitectură, fiica unui profesor universitar , șeful catedrei de Mecanică fină și Optică din I.P.B. Acesta avea un contract chiar cu colectivul din care făcea parte Mihai. Mama fetei îi pregătea acesteia un viitor alături de Dan, tânărul asistent al soțului. Acesta lucra și el la proiectul comun cu I.O.R, un microscop stereoscopic de comparare (premieră mondială!). Pe acest fundal se pune în discuție problema diferenței sociale care ar exista între cei doi, a modului diferit în care problema este văzută de părinți și tineri. Ileana despre posibila căsătorie cu asistentul: „ Nu mă mărit cu o vilă! „ Mama ei „Dragostea se… citeşte
1 0
cosmin742000 pe 07 Noiembrie 2016 11:58
Un film romanesc foarte bun despre conflictul dintre generatii si profesii
1 4
eduard_stratan pe 22 august 2021 10:58
Cosmine ce bine ca te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul înca vreo 2 ani pâna te-au blocat din nou!
Coriowan pe 22 august 2021 13:34
E foarte bine, dar nu suficient, pentru că i-au rămas comentariile, multe din ele fiind inadecvate, pline de ură și de mistificări, altele fiind pur și simplu stupide.
gabriel1967 pe 08 Mai 2024 00:21
Băi analfabeților!!! Unde sunt cei doi actori din rolurile principale??? Să vă fie rușine!!!
0 0
Horatiucrisan pe 04 Septembrie 2021 21:34
Un film realizat in ultimii ani ai socialismului în care subiectul este legat de diferențele de clasa sociala. Prejudecățile mamei eroinei principale pun în dificultate relația de dragoste dintre cei doi protagoniști. Un film în concordanță cu tezismul epocii: fabrici, uzine, inventii mărețe, omul nou musai inginer, inventator, olimpic, o societate perfecta..asa ni se inocula ideea.
0 0
Vegetarian pe 18 August 2013 01:30
Un student scufundat intro facultate , iese cu o diploma egala cu suma ifoselor membrilor familiei sale ,
. . . In rest o poveste de dragoste intre o fata dintro familie bogata in regimul comunist si un orfan , care mai are un frate mai mic .. Lipsa parintilior la facut pe tanar mai matur decat pe ceilalti de varsta lui , dar si suspicios , gelos etc .. Barbatul surd si nevasta oarba cea mai tihnita casnicie . Tanarul din filmu asta ar fi fost perfect daca nu iar fi zis partenerei cateva cuvinte ..

Au mai aparut si urmatorii actori =Jana Gorea
Mircea Stoian
Geanina Craciun
Gheorghe Danila
Lamia Beligan (1966)
Marcel Horobeţ
Stefan Guţa
Gabriela Baciu (1963)
Velevet Moraru
Gabriela Toma
Mircea Bucescu
Stefan Mintulescu
Mirela Stanescu
Ana Manolache

0 4
eduard_stratan pe 22 August 2021 11:34
Filmul se vrea un fel de Declaratie de dragoste, dar Mihai Constantinescu nu este Nicolae Corjos, Gheorghe Csapo nu este Adrian Paduraru si Ruxandra Bucescu nu este Teodora Mares! ( Dupa 35 de ani de la prima vizionare mi-am mai reamintit doar secventa cu biletelul din pachetelul cu mancare!)
0 5

Spune-ţi părerea despre Un oaspete la cină

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Un oaspete la cină
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells