Toate pînzele sus! - Întâlnire în Atlantic

(1987)

Toate pînzele sus! - Întâlnire în Atlantic

Poster Toate pînzele sus! - Întâlnire în Atlantic Postere Toate pînzele sus! - Întâlnire în Atlantic

Sinopsis Toate pînzele sus! - Întâlnire în Atlantic

Mai mult
Versiune cinematografica dupa serialul TV "Toate panzele sus!" realizat de TVR in 1976. "Intalnire in Atlantic" este al treilea lungmetraj dintr-o serie de 3 (1. "Secretul epavei", 2. "Misterele marilor"). Ecranizare dupa romanul omonim de Radu Tudoran.

Flmul prezinta aventurile a doi prieteni, romanul Lupan si francezul Vaillant, porniti pe urmele secretelor epavei corabiei L´Esperance.
Aventurile celor doi prieteni continua si in ultima parte a filmului.
Anton Lupan, comandantul corabiei "Speranta", exploreaza…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM

Caseta tehnică

Produs de

Casa de Filme 5

Tip Ecran

normal

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 24 Noiembrie 2013 17:12
Acest film este făcut după episoadele 9-12 din serialul TV Toate pânzele sus (de la eliberarea lui Ismail din închisoarea din Montevideo şi până la distrugerea ascunzătorii lui Spânu), fiind eliminate secvenţele de legătură; filmul este transformat într-un fel de rezumat în imagini al acţiunii din cele patru episoade. Acţiunea nu-şi pierde însă cursivitatea şi este presărată cu momente mai amuzante, care diluează tensiunea evenimentelor.

Filmul se remarcă prin aventurile pline de romantism, decorurile bine realizate ce reconstituie locuri din diferite porturi europene şi sud-americane, străzi vechi din Punta Arenas şi Sulina, un bar vechi din Punta Arenas şi un sat din Ţara de Foc, precum şi interpretările foarte reuşite ale actorilor. Tăierea mai multor secvenţe ce apar în serial nu reduc din calitatea acestui film. Merită urmărit.

4 2
Nikia pe 22 Februarie 2011 14:50
Un film dragut cu actori foarte buni si potriviti pe roluri, doar ca daca citesti intai cartea si dupa aia vezi filmul asta esti dezamagit de modificarile facute in scenariu si Ion Besoiu nu ti se pare prea potrivit ca Anton Lupan, ar fi fost mult mai potrivit pentru rolul lui Lupan, Ion Caramitru, parerea mea.
2 1
zeno.marin pe 02 Iunie 2012 14:53
Ship ahoy!
Toate pînzele sus! - Întâlnire în Atlantic cu... Ilarion Ciobanu, Ion Besoiu si Sebastian Papaiani. O intalnire care in acele timpuri, adica in epoca realizarii filmului, ar fi sunat foarte interpretabil... Cumva de "gradul III". Ar fi interesant de studiat o statistica a actorilor romani care au emigrat peste Atlantic si de vazut ce s-a ales de cariera lor artistica... Una alta, dragostea noastra pentru actorii nostri mari ramane aceeasi, ba chiar creste in timp daca adaugam nostalgia copilariei traite in fata televizoarelor alb-negru, cu sticla bombata si cheder negru din cauciuc...
1 1
MiereaNeagra pe 15 Decembrie 2020 23:49
Îl revăd întotdeauna cu drag.
Unul din filmele copilăriei. Revăzut întotdeauna cu drag.
0 0
carmen_angelus_romila pe 01 Octombrie 2018 10:11
Avem ocazia sa vizionam a trei parte si ultima din productia pentru cinematograf a peripetiilor indragitelor personaje din serialul omonim, in interpretarea excelenta al actorilor Ilarion Ciobanu, Ion Besoiu, Sebastian Papaiani.
0 0

Spune-ţi părerea despre Toate pînzele sus! - Întâlnire în Atlantic

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi aventuri
Liste cu Toate pînzele sus! - Întâlnire în Atlantic
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells