Articole The Ugly Truth

(2009)

Adevărul gol-goluț

Principalii realizatori

Robert Luketic (regia) și-a făcut debutul în cinematografie odată cu comedia de mare succes Legally Blonde. Filmul, care a avut încasări de aproape 100 milioane dolari, a fost nominalizat la două Globuri de aur. Mai recent, Luketic a regizat marele succes al Columbia Pictures, filmul 21, inspirat din povestea adevărată a genialilor studenți care au câștigat milioane de dolari la jocurile de noroc din Las Vegas. În film au jucat Kevin Spacey, Jim Sturges și Kate Bosworth.

Anterior, Luketic a regizat succesul de box office, Monster-in-Law, în care au jucat Jennifer Lopez și Jane Fonda, film care a marcat primul succes al lui Fonda după cincisprezece ani de absență pe ecran. Luketic a mai regizat și comedia romantică Win a Date with Tad Hamilton!, care i-a avut pe generic pe Kate Bosworth, Nathan Lane, Josh Duhamel și Topher Grace.

Născut la Sydney, Australia, Luketic a obținut primul său premiu de regie la vârsta de 15 ani, când filmul său a primit titlul de cel mai bun film la Festivalul de film ATOM. Luketic și-a continuat studiile la Victorian College of Arts – School of Film and Television (VCA), una dintre cele mai prestigioase școli de film din Australia. Filmul său de scurt metraj, Titsiana Booberini, care a fost premiat, a fost prezentat la multe festivaluri de film, inclusiv Sundance, Telluride, Aspen și Santa Barbara, aducându-l în atenția celor de la Hollywood.
În prezent el lucrează la filmul Five Killers, cu Ashton Kutcher și Katherine Heigl.

NICOLE EASTMAN (Scenariul / povestirea) este un talent aflat pe rampa de lansare, promițând a deveni unul dintre favoritele industriei cinematografice în ceea ce privește comediile romantice pline de umor și realism. Amprenta inconfundabilă a lui Eastman este legată de un umor sarcastic și neinhibat și roluri puternice, atât feminine cât și masculine.

Eastman își face debutul în filmul artistic odată cu Adevărul gol-goluț. Alte proiecte ale sale includ The Gilded Lily, un remake al filmului lui Claudette Colbert din anul 1935l; episodul pilot al televiziunii ABC, The Girl Next Door; filmul lui Reese Witherspoon, The Proposal; și adaptarea filmului I’m Fine, în regia lui Ken Kwapis, pentru studiourile Paramount. În prezent, Eastman adaptează bestseller-ul Time of My Life pentru casa de producție Weinstein Company.

Karen McCullah Lutz & Kirsten Smith (Scenariul / producatori executivi) sunt una dintre cele mai prolifice echipe de scriitoare, care au repurtat succese la Hollywood. Recent, ele au format o echipă și pentru comedia House Bunny .
Karen și Kirsten au debutat ca scenariste în 1997 când au reușit să vândă scenariul pentru 10 Things I Hate About You. În 1998, filmul a primit undă verde din partea casei Disney, care i-a plasat în fruntea genericului pe debutanții Heath Ledger și Julia Stiles. Ele au scris apoi comedia de mare succes Legally Blonde, care a fost nominalizată la două Globuri de aur, câștigând totodată mai multe premii MTV Movie. Printre alte opere ale lor se numără comedia fantastică Ella Enchanted, cu Anne Hathaway și She’s the Man, o reluare a “Twelfth Night” cu Amanda Bynes.

Pe lângă scenariu, cele două scriitoare sunt și romanciere. Romanul lui Karen, The Bachlorette Party, a fost publicat de St. Martin’s Press în 2005, iar romanul lui Kirsten, The Geography of Girlhood, un roman versificat pentru tineri, a apărut la editura Little Brown, în 2006.

RUSSELL CARPENTER (imaginea) a câștigat un premiu al Academiei pentru minunata imagine creată de el în Titanic, drama romantică care s-a bucurat de un imens succes a lui James Cameron. El a mai colaborat cu regizorul și la realizarea filmelor T2 - 3D: Battle Across Time, sau True Lies. Anterior, Carpenter mai lucrase cu regizorul Robert Luketic și la filmele Monster-In-Law și 21. În prezent, el filmează thriller-ul antologic Locker 13.

De curând, Carpenter a conlucrat cu regizorul Joby Harold pentru filmul Awake. El a fost cel care a realizat imaginea filmelor de acțiune Charlie’s Angels: Full Throttle și Charlie’s Angels în care au jucat Cameron Diaz, Drew Barrymore și Lucy Liu, sub bagheta regizorului McG; comedia Shallow Hal a fraților Bobby și Peter Farrelly, ca și thriller-ul dramatic The Negotiator, în regia lui F. Gary Gray.

LISA ZENO CHURGIN, A.C.E. (montajul) a obținut o nominalizare la premiul Academiei pentru montajul filmului regizat de Lasse Hallström, The Cider House Rules. Printre alte filme realizate de ea se numără Pride and Glory de Gavin O’Connor, Henry Poole Is Here de Mark Pellington, The Last Kiss and Tenderness de Tony Goldwyn. În plus, ea a realizat montajul unei pleiade întregi de filme de diverse facturi cum ar fi peliculele lui Curtis Hanson: In Her Shoes; House of Sand and Fog; The Wedding Planner; filmele lui Silberling: Moonlight Mile; Waking Up in Reno; 200 Cigarettes; Gattaca; filmele lui Tim Robbins: Bob Roberts și Dead Man Walking; Unstrung Heroes; sau Reality Bites, debutul regizoral al lui Ben Stiller; sau Closet Land.

O nouă stea pe firmamentul componisticii muzicale, Aaron Zigman (Muzica) își construiește rapid o reputație de netăgăduit datorită partiturilor sale sofisticate,lirice și romantice.

Un pianist de mare clasă încă din copilărie, Zigman este un talent nativ în materie de componistică, având un fler special în legătură cu muzica de succes. Cunoscător al tuturor stilurilor muzicale și având în sânge ritmul, el și-a început cariera muzicală ca producător și aranjor al multor cântăreți de renume. În portofoliul său de lucrări se află nume răsunătoare ca Aretha Franklin, Natalie Cole, Oleta Adams, Phil Collins, Tina Turner, Patti Labelle, Chicago, Nona Gaye, Carly Simon, the Pointer Sisters, Huey Lewis, Christina Aguilera și Seal.

Pasiunea lui pentru orchestrație l-a făcut să devină și compozitor de muzică simfonică.
Zigman a debutat în muzica de film în 2002 când regizorul Nick Cassavetes, un prieten care-i cunoștea lucrările și orchestrațiile, i-a oferit șansa de a compune muzica pentru John Q, cu Denzel Washington. El a prezentat realizatorilor filmului un montaj muzical extravagant de șase minute, pe care l-a încredințat spre interpretare unei orchestre de 55 instrumentiști. Cassavetes, editorul și toți ceilalți realizatori au fost impresionați, iar el a obținut contractul. La scurt timp după acest film, cei doi au colaborat din nou pentru The Notebook, un film bazat pe romanul lui Nicholas Sparks. Zigman colaborează din nou cu Cassavetes la drama, My Sister's Keeper, tot pentru studiourile New Line Cinema.

Fiind un cunoscător al muzicii urbane, Zigman a compus, în 2006, muzica pentru filmul despre dans al Touchstone Pictures, Step Up, și pentru urmarea sa Step Up 2: The Streets în 2008; de asemenea el a compus muzica filmului Alpha Dog, cea mai recentă colaborare a sa cu regizorul Nick Cassavetes. Printre succesele sale recente se numără hitul Sex and the City și The Proposal.

Sinopsis Distribuția
jinglebells