Articole The Holiday

(2006)

Vacanța

Despre distributie

CAMERON DIAZ (Amanda) si-a facut debutul in lumea filmului la varsta de 21 de ani in rolul Tinei Carlyle in The Mask, alaturi de Jim Carrey. in urmatorii doi ani a aparut non-stop in mai multe filme printre care: comedia neagra The Last Supper; comedia romantica She's the One pentru regizorul Edward Burns; Feeling Minnesota, alaturi de Keanu Reeves si Vincent D'Onofrio; si thrillerul Head Above Water alaturi de Harvey Keitel.
in 1997, a devenit cu adevarat o actrita de renume cu interpretarea rolului din Best Friend's Wedding (unul dintre filmele cu cel mai mare profit obtinut in acest an), alaturi de Julia Roberts si Dermot Mulroney. Acest rol i-a adus premiul Blockbuster Entartainment, pentru 'Cea mai Buna Actrita in Rol Secundar in Comedie'.
Dupa rolul interpretat alaturi de Ewan McGregor in A Life Less Ordinary, Diaz a obtinut in 1998 rolul principal in comedia romantica de succes There's Something About Mary.
Cameron Diaz a mai jucat in filme precum: comedia neagra Very Bad Things; Being John Malkovitch, in 1999, rol pentru care a fost nominalizata la Globul de Aur, Screen Actors Guild si British Acadamy of Film (BAFTA); Any Given Sunday, alaturi de Al Pacino, Jamie Foxx, Dennis Quaid, LL Cool J, James Woods si Ann-Margret; in adaptarea in film a serialului de televiziune din anii '70, Charlie's Angels , alaturi de Drew Barrymore, Lucy Liu si Bill Murray; continuarea, Charlie's Angels: Full Throttle, care a fost lansat in 2003; Things You Can Tell Just by Looking at Her, in 2000, alaturi de Glenn Close, Calista Flockhart, Amy Brenneman si Holly Hunter; The Invisible Circus, o adaptare a romanului lui Jennifer Egan, in 2001.
Cameron si-a imprumutat vocea personajului Printesa Fiona in mega-succesul mondial, comedia animata Shrek, alaturi de alti actori ca Mike Myers, Eddie Murphy si John Lithgow.
Diaz a fost nominalizata la premiile Globul de Aur, AFI si SAG si a fost aleasa 'Cea mai Buna Actrita in Rol Secundar' de catre Societatea Criticilor de Film din Boston pentru rolul ei din filmul lui Cameron Crowe, Vanilla Sky, in care a jucat alaturi de Tom Cruise, Penelope Cruz, Jason Lee si Kurt Russel. A urmat apoi un rol in comedia The Sweetest Thing, jucand alaturi de Christina Applegate si Selma Blair.
Diaz a mai jucat alaturi de Leonardo Di Caprio, Liam Neeson si Daniel Day-Lewis in filmul nominalizat la Premiile Oscar si regizat de Martin Scorsese, Gangs of New York. Pentru acest rol a fost nominalizata la Globul de Aur la categoria 'Cea mai Buna Actrita in Rol Secundar'.
Cel mai recent, ea a putut fi vazuta in In Her Shoes, alaturi de Toni Collette si Shirley MacLaine.



KATE WINSLET (Iris) s-a nascut si a crescut intr-o familie de actori si a debutat la televiziunea britanica la varsta de 13 ani. La varsta de 17 ani ea a devenit cunoscuta international pentru rolul din Heavenly Creatures. A urmat apoi in 1995 rolul lui Marianne Dashwood in Sense and Sensibility, pentru care a fost nominalizata la Premiul Oscar si la Globul de Aur, castigand Premiul BAFTA si Premiul Screen Actors Guild.
Winslet a mai jucat in filmul lui Michael Winterbottom, Jude, alaturi de Christopher Eccleston, iar apoi a interpretat rolul Opheliei in Hamlet, versiune regizata de Kenneth Branagh. Urmatorul ei rol a fost cel a lui Rose in Titanic, film regizat de James Cameron si in care a jucat alaturi de Leonardo di Caprio, la varsta de 22 de ani devenind cea mai tanara actrita care a fost dublunominalizata la Premiile Oscar.
Winslet a mai jucat in filme ca: Hideous Kinky, in 1998; Holy Smoke, in 1999, alaturi de Harvey Keitel; Quills, alaturi de Geoffrey Rush, Joaquin Phoenix si Michael Caine; Iris, rolul lui Iris Murdoch, care i-a adus cea de-a treia nominalizare la Premiile Oscar , cat si nominalizari la premiile Globul de Aur si BAFTA; Enigma; The Life of David Gale, alaturi de Kevin Spacey; Eternal Sunshine of the Spotless Mind, rolul lui Clementine, pentru care a fost nominalizata la Premiile Oscar, BAFTA si Globul de Aur la categoria 'Cea mai Buna Actrita'; Finding Neverland, alaturi de Johnny Depp; Romance and Cigarettes, un film muzical regizat de John Turturro.
De curand, ea a jucat in drama All the King's Men, alaturi de Jude Law si Sean Penn, si in drama Little Children.


JUDE LAW (Graham) a fost nominalizat la Premiile Oscar si Globul de Aur la categoria 'Cel mai Bun Actor' in 2003 pentru rolul din drama de razboi Cold Mountain, regizata de Abthony Minghella. Anterior el a mai fost nominalizat la Premiile Oscar pentru 'Cel mai Bun Actor in Rol Secundar' pentru portretizarea lui Dickie Greenleaf din filmul lui Minghella, The Talented Mr. Ripley. De asemenea, Law a mai fost nominalizat la Globul de Aur pentru Ripley si a castigat Premiul BAFTA pentru 'Cel mai Bun Actor in Rol Secundar'.
in 2004, Law a jucat alaturi de Julia Roberts, Clive Owen si Natalie Portman in filmul lui Mike Nichols nominalizat la Premiile Oscar , Closer.
in 2002, Law a jucat in Road to Perdition alaturi de Tom Hanks si Paul Newman. Anterior a putut fi vazut in drama science-fiction eXistenZ si a primit Premiul Cercului Criticilor de Film din Londra pentru rolul din Wilde, interpretat alaturi de Stephen Fry si Vanessa Redgrave.
Law si-a facut debutul in lumea filmului american in filmul Gattaca, in care a jucat alaturi de Uma Thurman si Ethan Hawke. Jude a mai jucat in filme ca Midnight in the Garden of the Good and Evil, alaturi de Kevin Spacey si John Cusack; Enemy at the Gates.
Law a putut fi vazut recent in All the King's Men, pentru regizorul Steven Zaillian, si in Breaking and Entering, pentru Minghella.


JACK BLACK (MILES) a aparut pentru prima data in High Fidelity alaturi de John Cusack si de sora lui, Joan, cu care joaca si in Scoala de Rock, cel mai renumit film in care a jucat. Pentru acest rol a fost nominalizat in 2001 pentru cel mai bun actor de comedie. in 2002 a fost gazda premiilor MTV Movie Awards impreuna cu Sarah Michelle Gellar.
in paralel cu Scoala de Rock, Black a filmat pentru Envy, o comedie cu Ben Stiller si Rachel Weisz. Printre ultimele filme in care a putut fi vazut sunt doua comedii Shallow Hal in care a jucat alaturi de Gwyneth Paltrow si Orange County alaturi de Colin Hanks. A mai jucat si in Saving Silverman cu Jason Biggs si Steve Zahn.
Debutul s-i l-a facut in Bob Roberts. Este si solist al trupei Tenacious D cu care a lansat un album in 2001 si a mai realizat emisiuni de varietati pentru HBO.
Black l-a portretizat pe Carl Denhan in 2005 in filmul lui Peter Jackson, King Kong, in care a jucat alaturi de Naomi Watts, Adrien Brody, Andy Serkis si Colin Hanks. Black si-a imprumutat vocea in 2004 lui Lenny in filmul animat Shark Tale.
Cel mi recent Black a filmat pentru filmul Be King Rewind si pentru filmul inca neintitulat Proiectul Noah Baumbach. Ambele filme, in care Black interpreteaza rolurile principale, vor fi lansate in 2007.
Despre realizatorii filmului Despre productie
jinglebells