Articole The Bourne Ultimatum

(2007)

Ultimatumul lui Bourne

Unde e Bourne? Filmand prin toata lumea...

In echipa de realizatori au intrat multi din cei care au lucrat la primele doau filme. Greegrass spune: "este un thriller rapid si trebuie sa aiba labirinturi, conspiratii care sa poarte personajele prin locatii din Europa. Am vrut sa existe continuitate si sa prezentam spectatorilor locuri in care poate au fost, dar care se dovedesc a fi primejdioase. Ei trebuie sa vada locurile acelea cum vrem noi sa le prezentam. Camera de luat vederi e subiectiva - ea se opreste pe ceea ce am vrut noi."

Tanger. Filmarile au inceput in Tanger, Maroc, oras situat pe coasta Nord Africana, in parte de vest a Gibraltarului, unde Mediterana se intalneste cu Oceanul Atlantic. In anii '40 Tanger era locul in care se intalneau agentii secreti. In acest oras s-au filmat scene in café de Paris, in orasul vechi, medina cu strazi inguste intesate de magazine, tarabe, comert de tot felul. O lume colorata si interesanta. Aici are loc o vanatoare la propriu a lui Bourne.

Londra. Dupa 13 zile de filmari in Tanger echipa a umplut un avion cargo din era sovietica cu echipament si s-a mutat la Londra. In studiourile Pinewood s-au creat interioarele locatiilor din Madrid, Paris, New York , inclusive birourile CIA si CRI (Controlled Resources International). Pentru aceasta din urma unde are loc scena finala din Bourne Ultimatum, constructia a durat doua luni si a fost destul de complicata. O gramada de coridoare pe care trebuia sa se miste si eroul si urmaritorii, dar si camera. S-a filmat si in Londra pe strazi, hoteluri, statii de metrou si in Gara Waterloo. Aici este un trafic de 380.000 persoane pe zi. S-a negociat timp de luni de zile pentru a se putea filma acolo in conditii de siguranta.

Paris, Madrid si Berlin. In Paris Bourne coboara la Gare du Nord unde se va intalni cu fratele Mariei. La Madrid tot gara a fost elemental central - gara Atocha. S-a mai filmat in Plaza Santa Cruz si Plaza Mayor. Berlinul a fost folosit drept Moscova si s-a filmat in Platz der Vereinten Nationen si gara Lichtenberg.

New York. Aici e casa lui Bourne. S-a filmat in Manhattan pe strazi, in port, parcari, depozite ale armatei.
Despre actori Despre productie
jinglebells