Articole Notes on a Scandal

(2006)

Jurnalul unui scandal

Romanul dupa care s-a facut ecranizarea

Intr-o epoca a singuratatii, izolarii si individualismului, traind in orase cu milioane de locuitori, oamenii tinjesc dupa relatii, isi doresc pe cineva cu care sa-si imparta existenta. Aceasta este ideea care sta la baza bestseller-ului What Was She Thinking: Notes On a Scandal semnat de Zoe Heller. Romanul, finalist la Booker Prize in 2003, va aparea in vara acestui an in colectia „Biblioteca Polirom” (traducere: Luminita Marcu).
Povestea plina de suspans, scrisa asemenea unui thriller psihologic, dar si cu umor si realism, a atras atentia producatorilor Scott Rudin si Robert Fox, care au decis s-o ecranizeze. Regia i-a fost incredintata lui Richard Eyre, care era deja un mare admirator al romanului lui Zoe Heller. „Pentru mine, cartea este povestea a doua obsesii, a doua femei posedate de propriile tendinte destructive si pasiuni incontrolabile”, a spus Eyre. „Romanul ne dezvaluie sentimentul de disperare datorat izolarii pe care il resimt oamenii in ziua de azi”, a adaugat scenaristul Patrick Marber.

Barbara Covett (interpretata de Dame Judi Dench) este o profesoara londoneza aproape de pensie, cinica si solitara, al carei singur prieten este batrina sa pisica, Portia. Pentru Barbara, unicul mod de a-si alina singuratatea este de a-si scrie jurnalul. Insa viata ei se schimba total o data cu venirea noii profesoare de arte plastice, Sheba Hart (interpretata de Cate Blanchett). Sheba pare prietena pe care Barbara si-a dorit-o dintotdeauna. Dar in momentul in care Barbara descopera ca Sheba are o aventura cu unul dintre elevii sai, Steven (interpretat de Andrew Simpson), prietenia lor ia o turnura urita. Barbara o ameninta pe Sheba ca va dezvalui secretul tuturor, inclusiv sotului Shebei, Richard (interpretat de Bill Nighy). Pe masura ce Barbara isi desfasoara masinatiile rautacioase, propriile-i secrete si obsesii ies la iveala.

Sinopsis Despre realizatori
jinglebells