Noiembrie, ultimul bal

(1989)

Noiembrie, ultimul bal

Poster Noiembrie, ultimul bal Poster Noiembrie, ultimul bal

Sinopsis Noiembrie, ultimul bal

Mai mult

Prințul Lai Cantacuzin (Stefan Iordache), descendent al unei familii boierești duce o existență anostă colorată doar de relația sa amoroasă cu soția mult mai tânără a generalului Argintar și educarea tinerei Daria (balerina Soimita Lupu), fiica ajutorului de primar. Deși Daria îl iubește, Cantacuzin este incapabil să răspundă acestor sentimente.

Film realizat după romanul lui Mihail Sadoveanu, "Locul unde nu s-a întâmplat nimic".

"Imaginea acestui film devine…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: TI
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5

Caseta tehnică

AKA

  • The Last Ball in November

Produs de

Casa de Filme 4

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Audio Visual Romania

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 17 Martie 2014 07:53
Viziunea onirică a unei lumi amorfe
Un "loc în care nu se întâmplă nimic", personaje amorfe şi întâmplări banale, cu nimic ieşite din comun, toate aceste elemente contribuie la crearea atmosferei din "Noiembrie, ultimul bal". O lume pasivă ce duce o existenţă banală şi meschină, fără vise, speranţe sau acţiune, în care oamenii superiori (precum prinţul Lai Cantacuzin) se murdăresc prin simpla lor prezenţă. Ce mult se aseamănă toate acestea cu ultimii ani ai "domniei" lui Nicolae Ceauşescu!

Purtând pecetea personalităţii copleşitoare a regizorului Dan Piţa, filmul e încărcat de simboluri şi se îndepărtează de romanul ”Locul unde nu se întâmplă nimic” al lui Mihail Sadoveanu, realizând o viziune onirică a unei "insule" aflate într-o stare de somnolenţă (pentru a parafraza titlul unuia din ultimele filme ale lui Mircea Veroiu), în care oamenii nici nu trăiesc… citeşte

9 3
Cinefil1968 pe 6 aprilie 2015 01:59
Asemanarile sint mai mult cu lumea de azi...
cetateanu pe 31 August 2010 19:06
Nu am inteles acest film imi pare rau de Stefan Iordache si de marele regizor Dan Pita dar m-am chinuit sa stau in sala pana la capat pentru ca citisem in revista CINEMA ca o studenta la urmarit de 4 ori si vroia sa-l mai vada odata ca nu ii deslusise tote tainele.Daca trebuie sa vezi de cel putin 4 ori ca sa pricepi acest film eu ma las pagubas.
2 9
cosmin742000 pe 24 Septembrie 2016 12:00
Ecranizare dupa Mihail Sadoveanu a nuvelei Locul unde nu s-a intamplat nimic , un film i care chiar nu se intampla nimic.
1 5
eduard_stratan pe 18 august 2022 14:35
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
Deceoare pe 26 Aprilie 2023 17:09
Foarte rar se întâmplă ca o transpunere cinematografică a unui roman să aibă acuratețea a ceea ce a dorit să expună scriitorul. Ar putea cineva să spună: "Aceasta a fost viziunea regizorului despre roman". Dacă ai o viziune personală spui că: "A fost făcut după O IDEE INSPIRATĂ de romanul cutare". Nu este o ecranizare a romanului. Regizorul a dorit doar să facă o "ecranizare" la fel de lungă ca timp(aproximativ 106 minute) cât a fost și transpunerea în teatrul radiofonic din anul 1983. În rest așa cum spune titlul romanului "Locul în care nu s-a întâmplat nimic" acesta este filmul în care nu s-a întâmplat nimic. Singura lui salvare a fost conexiunea politică a realizării filmului, anul 1989, cu evenimentele din decembrie 1989.
0 0
Runor pe 22 Septembrie 2012 20:42
Filmul ăsta,
impresionează profund, Şoimiţa face balet, Ştefan Iordache crează "cadre" de pus în ramă. Dacă Dan Piţa ar fi regizat un film după romanul "Enigma Otiliei", filmul ar fi rămas mai mult decât cel al lui Sergiu Nicolaescu.
0 2
Vegetarian pe 16 Martie 2014 21:36
Barbati care au avut relatie amoroasa sau de prietenie in film cu femei mult mai tinere = Prinţul Lai Cantacuzin (Stefan Iordache), descendent al unei familii boiereşti duce o existenţă anostă colorată doar de relaţia sa amoroasă cu soţia mult mai tânără a generalului Argintar şi educarea tinerei Daria (balerina Soimita Lupu), fiica ajutorului de primar. Deşi Daria îl iubeşte, Cantacuzin este incapabil să răspundă acestor sentimente.

Acest film a fost difuzat online la TVR 2 in 16 martie 2014 . Putine filme sunt difuzate pe net , si reluate gratis de catre televiziuni ..

0 5
onu bianca pe 01 Decembrie 2007 20:40
un film care merita vazut..........
0 6
cetateanu pe 31 august 2010 19:07
Daca tu spui nu te contrazic dar poate imi spui si mie de ce trebuie urmarit.

Spune-ţi părerea despre Noiembrie, ultimul bal

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Noiembrie, ultimul bal
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells