Munții în flăcări

(1980)

Munții în flăcări

Poster Munții în flăcări Postere Munții în flăcări

Sinopsis Munții în flăcări

1848, Transilvania. Avram Iancu ridică o oaste de țărani pentru apărarea drepturilor naționale, în timp ce Nicolae Bălcescu încearcă împăcarea.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5

Caseta tehnică

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 22 Noiembrie 2015 22:32
Renașterea patriotismului românesc în Transilvania
Realizat în același timp cu „La răscrucea marilor furtuni” (1980), „Munţii în flăcări” face parte din campania cinematografică de ecranizare a istoriei naționale, evocând participarea românească la Revoluția de la 1848-1849. Primul film prezenta evenimentele din Țara Românească (primele acțiuni revoluționare în Țările Române au avut loc în Moldova, dar au fost înăbușite rapid de poliția domnitorului Mihail Sturdza), în timp ce acest film relatează frământările revoluționare din Transilvania.

„Munţii în flăcări” a intenționat să evoce o epocă istorică de mare importanţă pentru români, insistând critic pe contextul istoric, pe acțiunea revoluționară a marilor patrioți pașoptiști transilvăneni și pe erorile săvârșite atunci. Este greu să cuprinzi evenimente de o asemenea amploare într-un singur film, de aceea… citeşte

12 2
gelxxl pe 23 Noiembrie 2012 21:59
eu
fugeam de la liceu si faceam figuratie la filmul asta. ...
4 1
GiulianoDirt pe 03 Aprilie 2022 19:54
Lăsând patriotismul la o parte filmul este mediocru. Nu pot să ii dau mai mult de 5
2 1
balta67verde pe 02 Aprilie 2017 11:57
Lasand la o parte discutiile patriotice, eroii si evenimentele istorice, si vorbind doar despre film:.Este unul mediocru. Nu m-a impresionat.
2 2
Iulidesprefilme pe 22 Decembrie 2012 17:40
Generaţia paşoptistă chiar a făcut ceva pentru ţara asta! Uneori cu preţul vieţii...
2 2
eduard_stratan pe 22 noiembrie 2015 13:38
Adicatelea cei din decembrie 1989 nu au facut nimic????????!!!!!!!!!!!
eduard_stratan pe 5 decembrie 2015 18:09
Totusi nu inteleg de ce ai scris mie cu majuscule! Suferi cumva de mania grandorii? ( adica umbli cu palaria lui Napoleon pe cap prin apartament?)
romeo_bucur_andronache pe 05 Octombrie 2018 23:48
DE PREDAT IN SCOLI
Un film foarte bine alcatuit ca actiune ,care imbina arnonios faptele istorice cu trairile sufletesti ale personajelor din acele vremuri (de tristete,saracie cumplita,bejenie si jale). Din pacate sfirsitul acestui film este mai moale (neinspirat),adica lasa loc de indoieli tocmai atunci cind trebuia sa fie ferm si hotarit. Si acest film dovedeste temeinic,daca mai era necesar treaba aceasta,ca intotdeauna toti oamenii de CULTURA ai Romaniei NU sint deloc si oameni de ACTIUNE,chiar daca critica,de multe ori cu vehementa si indreptatire, pe toti Cirmuitorii Romaniei din orice vreme. Intotdeauna este cel mai usor si comod doar sa critici pe toti Cirmacii Romaniei ( Partide sau oameni cu functii publice felurite) ,dar cel mai deosebit (important) este sa SI treci la ACTIUNE in vreme ce critici,asa cum este firesc sa se intimple . Daca nu treci la ACTIUNE pe cimpul bataliei… citeşte
2 3

Spune-ţi părerea despre Munții în flăcări

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Munții în flăcări
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells