Man of God

(2021)

Omul lui Dumnezeu

Poster Man of God Postere Man of God

Sinopsis Man of God

Man of God trl 2

Exilat în mod injust, umilit și condamnat fără să aibă parte de un proces. Man of God prezintă patimile Sfântului Nectarie din Eghina, care trebuie să îndure ura vrăjmașilor lui în timp ce duce mai departe cuvântul lui Dumnezeu.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.0

Caseta tehnică

AKA

  • L'homme de Dieu
  • Saint Nektarios

Produs de

Eurogroup, Saint Maxim the Greek Institute

Distribuitorul international

Fathom Events

Distribuit in Romania de

Videomix SRL

Țara

Grecia

Box office Man of God

Weekend premieră (28.11.2022)
  • Loc 5
  • Spectatori 9.055
  • Încasări (RON) 247.563,58
Total
  • Spectatori 62.818
  • Încasări (RON) 1.546.193,53
  • Încasări (USD) 332.554,56

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
caius_danciu pe 04 Decembrie 2022 22:59
Un film-surpriză.Viața aspră a Sfântului Nectarie este redată în toată simplitatea ei, realist, fără artificii. 1890- Iubit și apreciat de creștinii egipteni pentru modestia și bunătatea sa, Mitropolitului Nectarie i se înscenează de către o grupare a bisericii ortodoxe un complot la adresa Patriarhului Sofronie, tatăl său duhovnicesc. Motivul: bunătatea și generozitatea sa îl făceau candidatul perfect pentru a deveni Patriarh, însă aceste calități ar fi golit vistieria bisericii și buzunarele preoților. I se interzice sa se dezvinovățească sau să-l întâlnească pe patriarh. Prigonit si hulit continuu, ajunge
să cerșească în Atena, apoi devine predicator pe o insulă refuzată de alți preoți, unde sătenii sunt ațâțați îmotriva sa. Este numit directorul unei școli, devenind un real model pentru adolescenți. Secretarul său, Kostas (… citeşte

5 0
Gabriel_11.11 pe 29 Decembrie 2022 01:46
Un film care la final, mi-a umplut sufletul de caldura. Actorul care il interpreteaza pe Sf. Nectarie, transmite foarte multa blandete, iar pe parcursul filmului, se arata caracterul smerit al sfantului in provocarile cu care se confrunta.

Mi-a placut atat de mult filmul, incat, de la film am plecat direct la Manastirea Radu Voda, unde se afla moastele Sfantului Nectarie.

Am vazut ca si Yelena Popovic a vizitat Manastirea Radu Voda, pentru a se inchina Sfantului Nectarie.

In concluzie, din punctul meu de vedere, a fost un film foarte frumos, plin de sens.

4 1
rory_cris pe 10 aprilie 2023 22:53
Ți-a plăcut filmul și ai văzut frumosul din el fiindcă tu, al rândul tău, ai suflet frumos, desigur. Nu poți vedea altfel decât prin proprii tăi ochi. Felicitări! :) PS-Da, filmul e frumos, ai și dreptate. :)
marian_popescu99 pe 12 Noiembrie 2022 14:20
De suflet
Pentru cine nu le are cu Ortodoxia, filmul nu impresionează probababil. Pentru cei care sunt aproape , filmul este minunat de bine făcut. Fără stridențe și fără trucuri cinematografice. Din nefericire nu a rulat pe marele ecran românesc din motive necunoscute mie. Vedem doar filme care agresează subiectul credinței creștine. Dar asta e Agenda.
3 4
Stonewall7Jackson pe 14 noiembrie 2022 11:05
De acord. Filmul este in "contracurent". Tendinta "sustenabila" este a detractorilor credintei.
user-638a6fac99029 pe 02 Decembrie 2022 23:37
Minunat!F fain a fost redata simplitatea,smerenia Sfantului Nectarie
2 0
analuminita01 pe 30 Noiembrie 2022 14:55
Un film foarte bun, foarte educativ, profund care ne transmite ca trebuie sa avem credinta in Dumnezeu. Ca sa reusesti sa treci prin asemenea incercari trebuie sa ai har.
2 0
Shisui pe 25 Noiembrie 2022 21:58
De curând am aflat că va fi difuzat în cinema. După părerea mea, este un film care merită văzut. Sigur pentru cei care țin aproape de biserică filmul va fi unul care ii v-a mișca. Un film frumos și ușor de înțeles.
2 0
TI pe 01 Ianuarie 2023 11:21
Un film didactic, subiect interesant, o docudramă. În niciun caz film artistic. Actorii, scenariul, sunt la nivel de amatori. S-ar fi putut realiza un film emoționant pe acest subiect, dar nu e cazul cu acest film. Păcat!
2 1
mocanu_mihaela88 pe 13 Decembrie 2022 22:35
Extraordinar film! Nota 10, foarte emoționant și cu trăiri deosebite!
2 1
MINDFREAK85 pe 04 Decembrie 2022 21:06
Hristos în mijlocul nostru! Doamne Ajută la toată lumea! Amin. ☦ ???? ❤️ ⛪ ???? ???????? ????
Post cu folos tuturor în Postul Mare Al Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos Dumnezeul nostru Ziditorul nostru Creatorul Tuturor Celor Văzute și Nevăzute.
Era timpul ca Grecia ???????? să facă un film creștin-ortodox despre Sfântul Ierarh Nectarie Taumaurgul de la Eghina,dat fiind faptul că este leagănul Ortodoxiei,cel puțin așa se spune având Sfântul Munte Athos.

2 1
sabinalin pe 22 Aprilie 2023 14:53
Nu stiam mai nimic despre sfantul Nectarie Taumaturgul de la Eghina, mai precis stim doar ca a existat si ca este sarbatorit in calendarul crestin-ortodox. Pentru cei care intentioneaza sa vizioneze filmul am sa scriu cateva amanunte pe care le-am aflat ulterior: S-a nascut in anul 1846 in Selivria Traciei din parinti saraci dar foarte evlaviosi. Dupa primii ani de scoala e trimis la Constantinopole acolo unde studiaza teologia si scrierile Sfintilor Parinti. La varsta de douazeci de ani se stabileste in insula Hios acolo unde preda religia la o scoala de copii. Isi desavarseste studiile teologice la Atena iar in anul 1885 ajunge in Egipt, la Alexandria, in calitate de ucenic al patriarhului Sofronie fiind hirotonit preot si ajungand ulterior mitropolit de Pentapole si secretar al Patriarhiei. Daruit de Dumnezeu cu multa rabdare, smerenie si blandete Parintele Nectarie era mult cautat de… citeşte
1 0
user-6398f71cc960c pe 14 Decembrie 2022 00:08
Un film deosebit ! Foarte bine făcut , fără artificii si efecte speciale . Era si timpul sa apara si un film ortodox pe marile ecrane !
1 0
cosmin_udroiu pe 27 Noiembrie 2022 14:20
Contrat celor spuse de Marian, filmul este în cinema.
Un film ce pare foarte interesant și care cred că merită văzut! ????????

1 0
rory_cris pe 29 noiembrie 2022 09:54
Drăguţă, filmul NU este în cinema! Abia poimâine apare. Aşa că... nu mai duce lumea în eroare. Că l-ai văzut tu piratat, neoficial, e o altă treabă. Şi eu l-am văzut. Dar oficial, pe 2 decembrie va apărea. Mai documentează-te!
Smrs pe 14 Aprilie 2023 00:00
Foarte bun.
Un film excepțional, realizat ca multe altele din sfera religiosului cu direcție către surprinderea realității pure, subiectul reușește să transpună în imagini esența ortodoxiei prin viața unuia dintre cei mai mari sfinți ai ei - Sf Nectarie de la Eghina. Acțiunea nu e una deosebită, dar pare să atingă orice aspect din viața acestui sfânt exponențial pentru lumea creștină de azi. La cât de importantă este Ortodoxia și la cât de mare a fost Sf Nectarie, mă bucur că acest film a apărut ca un omagiu pentru cele două. 8,5.
1 1
user-638d01db19182 pe 04 Decembrie 2022 22:41
Un film foarte slab, în primul rand din punct de vedere al prestației actorilor. Scene jucate prost, forțate, parca actorii se chinuie sa joace, însă nu reușesc sa transmită nimic, uneori fiind chiar penibil concepute și realizate scenele
Nu pun în discuție subiectul, care e unul interesant, acesta fiind și motivul pentru care am mers sa vad filmul, însă realizarea lui e de amatori

1 6
Mavros2020 pe 14 Aprilie 2023 08:40
Un film destul de bun, pe un subiect de nisà si delicat ca abordare. A vrut sà impace pe toatà lumea, sà fie si un documentar istoric despre o pagina din istoria recentà a ortodoxiei si un biopic despre un personaj marcant al ei sanctificat mai apoi. De aceea trebuie salutat curajul acestei intreprinderi, desi da impresia de incomplet, de neterminat. Suporta ori o versiune mai lungà ori fàcut in 2-3 pàrti. L'am vàzut chiar cànd a iesit pe ecrane in pandemie, la un cinema de varà din Poros. Pàcat cà a fost realizat în englezà, îi stirbeste ceva din autenticitate, desi cu timpul ne'am obisnuit cà majoritatea ecranizàrilor pe subiecte istorice sau religioase vin de dincolo de ocean. Interesantà alegerea regiei pentru rolul episodic interpretat de Mickey Rourke; nu stiu de ce am o vagà impresie cà s'a inspirat un pic din stilul Anthony Quinn in Zorba.
0 0

Spune-ţi părerea despre Man of God

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells