Madame Bovary

(2014)

Doamna Bovary

Poster Madame Bovary Poster Madame Bovary

Sinopsis Madame Bovary

Madame Bovary

În această adaptare a romanului classic al lui Gustave Flaubert, Mia Wasikowska joacă rolul soției care visează să fie liberă. Emma Bovary, o tânără frumoasă, se căsătorește cu Charles Bovary, doctor într-un mic oraș, ca să scape de viața de la ferma de porci a tatălui său. Dar, după ce experimentează viața în înalta societate, se satură de soțul său plicticos și de viața sa banală și începe să caute noi experiențe în afara mariajului.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 5.7

Caseta tehnică

Produs de

Aden Film

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

A Company Hungary

Țara

Germania, Belgia, SUA

Site oficial

Madame Bovary

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
mishu88 pe 24 Aprilie 2013 10:55
Dragoste nepotrivita
Atentie, acest mesaj contine spoilere! Citez un paragraf din cartea ”Doamna Bovary”... un paragraf care descrie cel mai bine toată cartea. Sperăm la un film bun!!

”Preotul se ridică să ia cruxifixul; atunci ea întinse gâtul ca un însetat și, lipindu-și buzele de trupul Omului-Dumnezeu, îi oferi, cu toată forța ei care se prăpădea, cea mai duioasă sărutare de dragoste pe care o dăduse vreodată. Apoi preotul recită Misereatur și Indulgentiam, își muie în mir degetul mare de la mâna dreaptă și începu ungerile: mai întâi pe OCHII care râvniseră atât la fala pământească; apoi pe NĂRILE lacome de adieri călduțe și de miresme îndrăgostite; apoi pe GURA care se deschisese pentru minciună, care gemuse de trufie și țipase în desfrâu; apoi pe MÂINILE care se desfătau la atingeri suave, și în sfârșit pe TALPA picioarelor, atât… citeşte

5 1
margott pe 10 Septembrie 2015 20:21
Cum sa pui o actrita atat de uratica (cineva de pe imdb spunea, pe buna dreptate, ca nu vede in Emma Bovary interpretata de Mia Wasikowska nicio calitate fizica sau morala ce ar putea atrage vreun barbat, spre deosebire de modul in care e descrisa de Flaubert in roman) si cu un joc atat de plat sa interpreteze unul dintre cele mai celebre personaje feminine din literatura ?? Mia Wasikowska, o actrita supraevaluata - parerea mea, nu mi-a transmis absolut nimic, nimic din pasiunea Emmei Bovary, din frustrarile ei, din furia ei de a-si vedea viata irosindu-se alaturi de un om care se face vinovat de ea prin faptul de a nu-i impartasi dorinta de o viata aventuroasa (in zilele noastre asta s-ar chema "nepotrivire de caracter").
Ma intreb cum ar fi aratat filmul asta cu o Charlotte Gainsbourg, daca tot ecranizam opera unui francez...
Iar Ezra Miller... pur si simplu, nu. De… citeşte

4 6
lavvw pe 5 august 2017 17:22
scuze, dar ce actrita era perfecta in acest rol dupa parerea ta?
lavvw pe 05 August 2017 17:23
Mia din nou fermecatoare
foarte bun. merita vazut. actori exceptionali, decoruri, actiune, fain fain fain
0 0
monallyssia pe 13 Ianuarie 2017 22:39
Un film reușit
M-a impresionat filmul din toate punctele de vedere: regie, scenariu, distribuție, imagine, muzică (o coloană sonoră superbă); analiza personajului feminin mi s-a părut foarte bine corelată cu interpretarea Miei Wasikowska; o frumusețe fină, reținută, încorsetată în aparența, până la un punct, a moralității; i-am întrezărit foarte bine flacăra nefastă a pasiunii, distrugerii valorilor și auto-distrugerii; pe mine personal m-a convins și m-a impresionat. Consider că a fost cel mai bun rol al ei, din ceea ce am văzut până în prezent cu ea. De exemplu, în Alice in Wonderland nu prea mi-a plăcut dar în acest rol m-a cucerit. (Părerile sunt subiective) P.S. Pe mine, comentariile negative și notele mici de pe IMDB mă lasă rece; am constatat că stilul comentariilor acestui mare site este de multe ori prea drastic în materie de critică. Numeroase filme… citeşte
0 0

Spune-ţi părerea despre Madame Bovary

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells