Loong Boonmee raleuk chat

(2010)

Unchiul Boonmee

Poster Loong Boonmee raleuk chat Postere Loong Boonmee raleuk chat

Sinopsis Loong Boonmee raleuk chat

Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives

Povestea este a bătrânului Boonmee, care suferă de insuficiență renală. Cum e practicant de yoga, simte cu precizie ce se întâmplă în interiorul corpului, și își dă seama că va muri în 48 de ore. Chemându-și părinții, le cere să-l ia de la spital, pentru ca vrea să moară acasă. Ajuns acolo, Boonmee e întâmpinat de soția defunctă, reapărută pentru a avea grijă de el. Reapare și fiul său decedat, reîncarnat într-o maimuță din junglă.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.7

Caseta tehnică

AKA

  • Amcam önceki hayatlarini hatirliyor
  • Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives

Produs de

Anna Sanders Films

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

ZDF/Arte

Distribuit in Romania de

Independența Film

Părerea criticului

Gloria pe 05 Iulie 2010 12:18
Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives este un film care îţi trezeşte stări contradictorii. Îţi place că îţi sunt puse pe tapet fantome şi spirite dintr-o cultură atât de străină faţă de cea europeană, dar îl urăşti pentru că nu afli mai nimic despre vieţile anterioare ale lui Boonmee, de care se vorbeşte în titlu. Te captează în bizareria lui, dar regreţi că regizorul nu înscrie la mai multe capitole...

Filmul, despre fantome şi spirite care îl bântuie pe Boonmee - cu două zile înainte ca acesta să moară, a primit duminică seara Palme d'Or, din partea unui juriu prezidat de Tim Burton.

Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives e ca o meditaţie budistă, făcută în mijlocul unei jungle tăcute, dar bizare, cu fantome-maimuţă, în care spiritele celor morţi se aşază cu cei vii la masă, şi-i invită la o… citeşte

2 7
Munchausen pe 8 decembrie 2010 17:00
Imi pare rau, sa zicem, dar iar trebuie sa te contrazic. Fantomele sunt ceva absolut normal in societatea thailandeza. Budismul se mananca cu orez nu cu paine. Fantomele sunt reale pentru Boonmee si chiar mai important, ele sunt reale pentru regizor. Deasemenea filmul abunda in imagini si replici delicioase. Printesa nu este Boonmee. Ea este sotia lui. El este pestele care vorbeste cu printesa. Ea spune privindu-se tanara in apa ca intr-o oglinda: "In adancul sufletului stiu ca reflectia este o iluzie". Pestele/Boonmee ii raspunde: "Stiu ca esti aceeasi persoana pe care am iubit-o." In final vine iar replica printesei: "Si asta este o iluzie...". Spre sfarsitul filmului exista inca o secventa ce defineste metafora filmului. Boonmee si sotia sa sunt sugerati ca un cuplu tanar intr-un bar de karaoke. Barbatul se ridica in picioare iar femeia ramane jos, dand impresia ca isi aminteste incarnarile precedente: "Este el persoana pe care am iubit-o sau doar inca o iluzie?" Zona in care este filmat filmul se numeste Nabua. Nabua este o regiune cu trecut anticomunist. Boonmee chiar spune ca este bolnav pentru ca a omorat comunisti si gandaci. Reincarnarile succesive sugereaza incercarile Thailandei de a se feri de trecutul ei. La un moment dat Boonmee impartaseste cu noi imaginile nemiscate a unor fantome-maimute incatusate de soldati si purtate catre tortura. Apreciem aceste imagini prin ele insele in timp ce ne gandim cum mult mai multi comunisti-oameni au suferit aceeasi soarta in viata reala. Niste fotografii aparent banale sau prostesti pot dezvalui trecutul politic la fel de bine ca un film documentar. Uncle Boonmee evoca simultan nostalgia si anticipatia, lucru foarte rar intalnit la un film. Poate ca nu degeaba i-au dat unii premii. Poate ca nu avem nevoie de efecte speciale pentru a spune o poveste care sa atinga. Poate ca ma insel eu.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
manina pe 17 Octombrie 2010 11:59
Straniu
Daca David Lynch ar fi facut un film in Tailanda probabil ca asa ar fi aratat. Am mai multe intrebari decat raspunsuri in urma vizionarii filmului. Pe langa faptul ca este greu de urmarit, ciudat, cu intriga lenta si dezvoltare imperceptibila a caracterelor, nu am inteles secventa cu dedublarea din camera de hotel. Iar singurul cadru in culoare si muzica vibranta, cel din restaurant, din final, parca e filmat de Lynch.

Sunt interesante vietile anterioare a Unchiului Boonmee si faptul ca mitologia orientala i-a permis sa se incarneze ca femeie sau animal. Fantomele sunt ciudate si ele, poate chiar ridicole. Probabil faptul ca filmul prezinta o cultura asa diferita de cea europeana este si o piedica in intelegerea si asimilarea filmului. Eu marturisesc ca nu l-am agreat sau inteles deplin, asa ca nici nu-i pot da rating.

5 1
cezarika21 pe 08 Iunie 2016 18:38
O bizarerie plictisitoare într-un hal fără de hal
Cine vrea să se plictisească copios o poate face cu mult succes vizionând ”Loong Boonmee raleuk chat” (în traducere ”Unchiul Boonmee care își amintește viețile sale anterioare”), filmul thailandez ce a obținut în 2010 premiul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes.

Filmul prezintă ultimele zile din viața unui bărbat aflat în faza terminală a unei boli incurabile; în jurul său se strâng rudele sale apropiate, dar și fantomele sau reîncarnările celor morți, ocazie cu care se deapănă amintiri complet neinteresante sau sunt intercalate secvențe bizare cu bivoli ce fug pe câmp, prințese fecundate de pești și maimuțe prinse de soldați. Acțiunea este de o lentoare de-a dreptul insuportabilă, derutantă din punct de vedere vizual, și cu momente stranii introduse din dorința pură de a șoca privitorii.

Pretinsul… citeşte

5 5
Casy20 pe 12 Mai 2011 13:57
Serios este comedie ?????????????:))))))) pt ca nu pare
2 2
Unchiul Boonmee Care Isi Aminteste Vietile Anterioare – O calatorie interioara
CoolRank: 7.5/10
- atmosfera & entertainment: 6/10
- regie: 9/10
- actori: 8/10
- scenariu: 8/10
- montaj: 8/10
Nota IMDb: 7.0/10
Acum ca a trecut nebunia Oscarurilor ne putem concentra pe lucruri mai relevante. Anual festivalul francez de filme de la Cannes ofera propria versiune asupra celor mai bune filme ale anului; un juriu format din figuri ale cinematografiei internationale premiaza filme prezentate din lumea intreaga, chiar daca filmele nu au in spate bugete imense, nu au incasari record sau nici macar nu au fost puse in circuit in afara festivalurilor.
Editia de anul acesta va avea ... citeşte

1 2
elmedico pe 01 Noiembrie 2010 12:43
Mi as dori sa-l vad si eu, dar din pacate nu-l gasesc!
1 2
lili22 pe 03 Octombrie 2018 18:43
Thailandeźii cred in reincarnare si in pericolul de a se reincarna in pisica sau femeie.Asta e nenorocire curata.Chiar daca esti familiarizat cu felul lor de a fi nu devii admirator al acestui film.Daca ai citit ceva despre religia lor si modul de viata intelegi filmul.
0 3

Spune-ţi părerea despre Loong Boonmee raleuk chat

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Loong Boonmee raleuk chat
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells