Articole Les chansons d'amour

(2007)

Cântecele de dragoste

Interviu cu Gregoire Leprince-Ringuet

Cum ati ajuns în proiectul pentru filmul Cantecele de Dragoste?

Stiam toate filmele lui Christophe. Vazusem filmul La Paris în ziua premierei si scriam mesaje la toata lumea: «Fugiti sa vedeti filmul asta, e genial !». A doua zi, coincidenta totala, am fost sunata pentru casting pentru filmul Cantecele de Dragoste ...

Cum l-ati descrie pe Erwann, personajul dumneavoastra?

Erwann nu e cineva misterios, nici foarte complicat. E un tanar care are toata viata înainte si care traieste o poveste de dragoste în loc sa mearga la liceu. E foarte frumos, cu totii am visat sa facem asta ! Erwann accepta în indiferenta sa sa se îndragosteasca de un baiat cu zece ani mai mare si nu neaparat homosexual. Erwann are naivitatea sa creada ca daca îsi ofera toata dragostea, urland sus si tare, va merge...

Stiti de ce v-a ales Christophe Honoré?

Odata pentru ca am o fata de breton, chiar daca sunt normand ! În scenariu, Erwann era descris ca o raza de soare si am încercat sa redau aceasta trasatura cantand note ceva mai înalte, adaugand terte dintre care unele au fost pastrate, mai ales în ultimul cantec : "Am crezut ca aud te iubesc".

Cantecul v-a ajutat sa creati personajul, sa stiti cine este...

Da, dorinta de a merge catre sunete ascutite si clare m-a ajutat sa-mi concep personajul. Îmi spun, de altfel, ca ar fi un exercitiu foarte bun sa existe mereu un cantec pentru a întelege cine este personajul tau... Cand cantam lucrul asupra vocii este dintr-o data mai evoluat. Chiar daca numai pentru a nu falsa. Ne ascultam mai mult cand cantam decat cand vorbim, ne dam mai tare seama de tenta vocii noastre, de intonatii. Cand eram mic am facut canto, eram în corurile pentru copii de la Opera din Paris, în alto.

Cum ati caracteriza filmul lui Christophe Honoré?

Filmul lui Christophe e foarte modern în idei si personaje, care reprezinta varful aventurilor si tristetilor de azi. Melancolia e un sentiment foarte actual. Christophe e un om modern în felul sau de a fi si de a trai iar acest lucru se reflecta în filmul Cantecele de Dragoste, care pune în scena o libertate sexuala – dar si sentimentala, cu multa simplitate.
Sinopsis Interviu cu Clotilde Hesme
jinglebells