Articole Kung Fu Hustle

(2004)

Kung Fu la grămadă

Filmările

Filmările au început la sfârșitul lunii iunie 2003. Au continuat lin pe parcursul a patru luni - un program de producție neobișnuit de lung, după standardele industriei filmului din Hong Kong, care se desfășoară într-o viteză care îți taie respirația. Programul lung a fost cerut de către scenele de acțiune lungi și complicate. Chow pretinde că Kung Fu la gramadă este filmul cel mai solicitant din punct de vedere fizic pe care l-a făcut vreodată. "Am filmat multe lupte de arte marțiale în acest film, mai multe decât în orice alt film pe care l-am făcut. Acesta este filmul la care m-am silit cel mai mult.”

Este un moment cheie în film, pe care Chow l-a avut în minte încă de la început. Pentru a-i aduce un respectuos omagiu lui Bruce Lee, Chow a vrut să își dea jos cămașa într-o scenă și să ia una dintre posturile faimoase ale lui Bruce Lee, arătându-și pachețelele de mușchi de pe spate. Timp de săptămâni întregi, pe lângă antrenamentul obișnuit de arte marțiale, Chow a lucrat din greu să își dezvolte mușchii de pe spate. La sfârșit, spune el, a trebuit să recunoască: "mușchii mei nu au ajuns la nivelul la care să fiu total mulțumit de ei, dar tot îmi voi da cămașa jos. În ziua aceea a fost foarte frig!"

Atunci când filmezi se întâmplă mereu așa: ești pus să te dezbraci în cea mai rece zi; și în ziua cea mai caldă ți se cere să îmbraci haine peste haine!”
Chow spune că a fost foarte inspirat de succesul mondial din ultimii ani ai lui Crouching Dragon, Hidden Dragon și al unor filme mai recente, cum este filmul regizorului din China continentală, Zhang Yimou, Hero, tot o epopee dedicată artelor marțiale. El consideră că aceste filme au dus artele marțiale la un alt nivel de inspirație artistică și că filmele influențate de cele din Hong Kong, cum sunt cele The Matrix au arătat cum frumusețea veche a artelor marțiale poate fi combinată cu efectele speciale computerizate ale Hollywood-ului pentru a crea un stil nou și reconfortant.

Producătorul executiv Bill Borden descrie Kung Fu la gramadă ca pe un catalog al diferitelor stiluri de luptă kung fu. "Începutul filmului este în stilul anului 1970, stilul Bruce Lee, apoi trece la stilul anilor 1980, un stil mai acrobatic, ca cel al lui Jackie Chan. Și în scena finală, este folosit mai mult stilul Matrix unde efectele speciale intră în scenă. Filmul recunoaște de unde provin filmele de arte marțiale, unde sunt în prezent și spre ce se îndreaptă în termenii producției de film.”
În ciuda succesului său rasunător ca actor, Stephen Chow nutrește încă și astăzi visul de a atinge într-o zi adevărata performanță a unui maestru kung fu.

Esența spiritulă a artelor marțiale după Chow, este curajul. “Da, Kung Fu la gramadă este un film despre curaj,” spune Chow.

Sinopsis Despre producție
jinglebells